Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Οι Έλληνες είναι λαός, όχι πληθυσμός!»ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΣΤΗΡ

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΕΩΣ 07.30 Μ.Μ.
Πάτρα 23/02/2010


«Το δέον γενέσθαι», ήταν και ο επίλογος του Bουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.


«Η εισροή των μεταναστευτικών κυμάτων στον ελλαδικό χώρο μπορεί να μεταλλαχθεί από πρόβλημα σε ευλογία. Αρκεί να αντιμετωπιστεί γενναία και ως πρόκληση ιστορικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού στα νότια Βαλκάνια. Η δυναμική η εργατικότητα, η δημιουργικότητα, η ευρωστία, είναι χρήσιμοι παράγοντες για έναν λαό που γερνά με ραγδαίους ρυθμούς.»
Ο κ. Ν. Νικολόπουλος, είπε όμως και τον τρόπο που πραγματώνεται: «στην ταύτιση του κοινωνείν με το αληθεύειν, στη χαρά των σχέσεων κοινωνίας, στη συμμετοχή στην κοινή παιδεία και όχι μόνον σε μια εκλογική διαδικασία.»


Ο Βουλευτής θεωρεί ότι είναι αναγκαίο η χώρα υποδοχής να τους προσφέρει μέσω του εκπαιδευτικού συστήματός της την ευκαιρία να γνωρίζουν ποια μεταφυσική γέννησε τον Παρθενώνα, το άγαλμα, την τραγωδία και ποια μεταφυσική γέννησε την βυζαντινή εικόνα, το βυζαντινό μέλος και τη Θεία Λειτουργία και υπογράμμισε ότι : δεν σημαίνει ότι ο μαθητής παιδί μεταναστών υποχρεώνεται να ασπασθεί συγεκριμένη μεταφυσική πρόταση, όπως λέει και ο Χρ. Γιανναράς ή να απεμπολίσει την συνείδηση της καταγωγής του. Του δίνεται μοναχά η δυνατότητα να μετέχει της παιδείας του ελληνικού τρόπου της ύπαρξης.»


Ηχηρό μήνυμα του παλμού της κοινωνίας στην επιχειρούμενη άνευ όρων νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έστειλαν χθες βράδυ (Τρίτη) Πατρινοί που κατέκλυσαν τον πρώτο όροφο αλλά και την σάλα υποδοχής του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, όπου παρακολούθησαν με αξιοσημείωτο ενδιαφέρον την επίσης εξαιρετική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το μεταναστευτικό πρόβλημα, που διοργάνωσαν από κοινού, ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα, το Ινστιτούτο Διαλόγου (ΙΝ.ΔΙΑΛ) και η Λέσχη Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας.

Οι πολίτες που παρέστησαν, απέδειξαν στην πράξη ότι στη συνείδησή τους, το υπό ψήφιση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, έχει ίση σπουδαιότητα με τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα όπως τα σκληρά μέτρα για την οικονομία ή το ασφαλιστικό και ότι η Κυβέρνηση, όπως είπαν οι ομιλητές, διαπράττει τραγικό λάθος, όταν αγνοεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αυτοπροστασίας, το οποίο διαθέτει ο λαός, ο οποίος έχει εθνική ομογένεια και άρα ενιαία εθνική συνείδηση.

Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, με θέμα «Το μεταναστευτικό πρόβλημα σήμερα» και ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με θέμα «Η χορήγηση αυτόματης ιθαγένειας μεταλλάσει την ελλαδική κοινωνία σε defacto πολυπολιτισμική ή απλώς είναι όχημα και μέσο ενσωμάτωσης μεταναστών;».
Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του ΙΝ.ΔΙΑΛ ο Νώντας Τριβήλας και εκ μέρους της Λέσχης Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας η Γιάννα Αγγελοπούλου.


Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Νίκος Σύφαντος, ενώ μετά τις ομιλίες των κυρίων Νικολόπουλου και Παπαθεμελή δόθηκε το βήμα σε Έλληνες μετανάστες της μεταπολεμικής περιόδου, που διετύπωσαν τις απόψεις τους.


Ενδιαφέρουσα είναι και η παρατήρηση που έκανε ο νεαρός διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Ν. Τριβίλας σχετικά με την δημοσκοπική και ιντερνετική καταγραφή της γνώμης των πολιτών.


«Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι αντίθετη με το νέο νόμο. Το 71% δεν συμφωνεί με την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς προϋποθέσεις στους μετανάστες. Μόνο το 24,2% συμφωνεί με την εύκολη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες που επιχειρεί η Κυβέρνηση. Το 70,7% δεν συμφωνεί και το 61,1% πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις», εξήγησε ο κ. Τριβίλας.


Νίκος Νικολόπουλος: «Οι Έλληνες είναι λαός, όχι πληθυσμός!»


Στην ομιλία του, ο Αχαιός Βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι βάζει τη χώρα σε νέα επικίνδυνη περιπέτεια, δημιουργώντας... «το κίνητρο της εγκυμοσύνης ως μέσο πολιτογράφησης», σε μια χρονική συγκυρία που ενώ η ανεργία αυξάνει επικίνδυνα και υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον σε όλα τα επίπεδα, η Κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες ξενοφοβίας και ρατσισμού αλλά και «Έλληνες» δύο ταχυτήτων, που θα αλλάξουν μια για πάντα την κοινωνική συνοχή και τη διοικητική και συνταγματική δομή της χώρας. Ο κ. Νικολόπουλος, συνέκρινε το επίμαχο νομοσχέδιο με τα αντίστοιχα άλλων ευρωπαϊκών Κρατών που προστατεύουν τον πολιτισμό, τις αξίες, την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα τους, εξασφαλίζοντας την ομαλή αφομοίωση των μεταναστών στις κοινωνίες τους.


«Το προτεινόμενο ελληνικό νομοσχέδιο δεν προβλέπει την υποχρεωτική εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο επάρκειας από τον υποψήφιο προς πολιτογράφηση αλλοδαπό. Η Κυβέρνηση αγνοεί ολοκληρωτικά το γεγονός ότι ο πολίτης δεν είναι μια ύπαρξη που προσδιορίζεται από το πιστοποιητικό γεννήσεως και το εκλογικό βιβλιάριο, αλλά μια οντότητα με πνευματικό κόσμο, αντιλήψεις και αξίες», τόνισε ο Βουλευτής.


Ενόσω το φαινόμενο της ξενοφοβίας σήμερα στην Ελλάδα, έχει ποικίλες διαστάσεις και απρόβλεπτες κοινωνικές επιπτώσεις, ο Αχαιός βουλευτής εξήγησε ότι τα δήθεν προοδευτικά ιδεολογήματα περί πολυπολιτισμικότητας έχουν καταρρεύσει παντού.


«Η Ελλάδα δεν είναι χώρος είναι χώρα. Και οι Έλληνες δεν είναι πληθυσμός, είναι λαός! Εμείς χορηγούμε μαζικά, ιθαγένεια σε μισό εκατομμύριο και όποιον μιλά για ελληνικότητα τον στέλνουμε στην πυρά ως φασίστα και ακροδεξιό, δημιουργώντας μόνοι μας συνθήκες γκετοποίησης. Εμείς θέλουμε να εντάξουμε ομαλά τους μετανάστες στην κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η μπούρκα σε μια φιλελεύθερη κοινωνία, δεν γίνεται αποδεκτή η πολυγαμία ή ήθη και έθιμα που οδηγούν στη βάναυση μεταχείριση της γυναίκας. Όλα αυτά ακυρώνουν τον δικό μας πολιτισμό. Θέλουμε τους μετανάστες που επιλέγουν να ριζώσουν στη χώρα μας να αφήσουν πίσω τους, στοιχεία του πολιτισμού τους που είναι ασύμβατα με τον δικό μας», είπε ο κ. Νικολόπουλος.


Ο Βουλευτής, εντόπισε τους κινδύνους που απειλούν τη διοίκηση και την συνταγματική υπόσταση της Ελλάδος στο μέτρο του νομοσχεδίου που παραχωρεί-κατά περίπτωση- το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες.


«Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Κάποιοι που ψηφίζουν παντού και κάποιοι που ψηφίζουν σε ορισμένες εκλογές, κάποιοι που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και κάποιοι που έχουν μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν. Θα υπάρξει μεγάλη καχυποψία ότι η ψήφος των μεταναστών άλλαξε το αποτέλεσμα. Και θα δημιουργήσει και μεγάλες πικρίες ανάμεσα στους μετανάστες, γιατί κάποιοι από αυτούς θα καταλαμβάνουν χαμηλότερα αξιώματα έναντι των Ελλήνων. Αυτό δεν είναι δημοκρατική πρόοδος, Είναι δημοκρατική και διοικητική στρέβλωση», τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος.


Ο Αχαιός βουλευτής υπενθύμισε ότι ακριβώς έναν χρόνο πριν, το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή, εκδηλώνοντας την άρνηση ακόμα και να συζητήσει το ενδεχόμενο να δοθεί ψήφος στους μετανάστες και σήμερα στον διαρκή απόηχο των κραυγών εκείνων που όπως είπε παριστάνουν τους «κήνσορες» και τους τιμητές της κοινωνίας μας και αναλίσκονται σε «φιλάνθρωπα παραληρήματα» και κρίσεις περί ρατσισμού,


«Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Θα ψηφίσουμε βεβαίως, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών και θα καταργήσουμε το νόμο όταν θα αναλάβουμε πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας. Θέλουμε την Ελλάδα κοινότητα Παιδείας, παράδοσης και πολιτισμού. Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την ημετέρα Παιδεία», είπε ο Αχαιός βουλευτής εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.


Στέλιος Παπαθεμελής: «Να ενσωματωθούν στον ελληνικό τρόπο και όχι απλώς στον ελληνικό τόπο».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής στην ομιλία του, κάλεσε την πολιτική τάξη να συμφωνήσει ποιες είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να παράσχει απασχόληση και ανθρώπινους όρους ζωής, σε πόσους αλλοδαπούς. «Όταν ο αρμόδιος Υπουργός προαναγγέλλει ένα εκατομμύριο ανέργους, να μας πουν τι θα κάνουμε τους αλλοεθνείς όταν θα επαιτούν άνεργοι και ενδεχομένως χωρίς επίδομα οι ομοεθνείς. Αγαπούμε τους ξένους, δεν έχουμε ξενοφοβία αλλά δεν τους χωράει το σπίτι μας. Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι οι ξένοι δεν κόπτονται για κανένα δικαίωμα ψήφου. Θέλουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ζωής. Και όσοι από αυτούς ενσωματωθούν στον ελληνικό τρόπο και όχι απλώς στον ελληνικό τόπο, δηλαδή πιστέψουν στις αξίες και το μέλλον του ελληνισμού, αυτοί βεβαίως και πρέπει εν καιρώ να πολιτογραφηθούν. Είναι επικίνδυνο λάθος να θεωρούμε ότι η ιθαγένεια γεννά την ενσωμάτωση. Η μάνα γεννά το παιδί και όχι το παιδί την μάνα!», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθεμελής.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, ανέπτυξε περαιτέρω τον συλλογισμό του περί το διακύβευμα αφελληνισμού: «Ακούγεται ευχάριστα το σχόλιο ότι ο Ελληνισμός στην μακρά πορεία του, αφομοίωσε έθνη και φυλές της γης, ακόμη και όταν ήταν υπόδουλος. Είναι γεγονός που στον 20ο αιώνα διεψεύσθη παταγωδώς. Αλήθεια, πόσους Μουσουλμάνους της Θράκης εξελλήνισε η Ελλάς εδώ και 90 χρόνια που η Θράκη είναι ελληνική; Αντί μάλιστα να εξελληνίσει Πομάκους και Ρομά που δεν έχουν καμία εθνοφυλετική σχέση με τους Τούρκους, συνέβαλε ενεργά στον γλωσσικό και εθνοτικό εκτουρκισμό τους! Αυτή η Ελλάδα θα εξελληνίσει και τους καινούριους; Αλλοίμονο!», παρατήρησε ο κ. Παπαθεμελής καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ακολουθήσουν οι αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες και να επανεξετασθούν όλες οι παράμετροι».


Η Γιάννα Αγγελοπούλου εκπροσωπώντας την Λέσχη Γυναικών Πάτρας μεταξύ άλλων είπε «Ήδη οι σθεναρές αντιστάσεις και αντιδράσεις, προκαλούν δεύτερες σκέψεις και αναθεωρήσεις. Έχουμε χρέος να πούμε την άποψή μας. Σε αυτή την μάχη της Ελλάδος, έχουμε χρέος να δώσουμε το παρόν»,


Το βήμα στην συνέχεια δόθηκε σε Έλληνες μετανάστες της μεταπολεμικής περιόδου και αμέσως ακολούθησε διάλογος, όπου πολλοί γνωστοί συμπολίτες.


Μεταξύ άλλων ζήτησαν να τοποθετηθούν : Θρασύβουλος Μαυρομμάτης γιατρός - πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, Θεόδωρος Κεμπές υποπρόξενος - μέλος ΔΣ Συνδέσμου Ελληνοκαναδών, Βίβιαν Στεφάνου επίτιμη πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνοαυστραλιανών Συλλόγων Ελλάδος, Γεωργία Λαινιώτη επιχειρηματίας - πρόεδρος Συλλόγου «Η πόλις Εάλω», Γαριφαλιά Σπυροπούλου οικιακά - μέλος Συνδέσμου Ελληνοαυστραλών και Σπύρος Πολίτης, Μηχανολόγος μηχανικός- Δημοτικός Σύμβουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος