Loading...
 Start Page
Με πολλά και φλέγοντα πολιτικά ερωτήματα  αναμένεται με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον απόψε (Τρίτη) στις 7.30 το απόγευμα η εκδήλωση  στο ξενοδοχείο «Αστήρ»

Πάτρα 22/02/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Υπάρχει και η αρνητική εμπειρία της Ευρώπης. ¨Όπως, όμως, έδειξαν τα δραματικά γεγονότα στο Λονδίνο και στα προάστια των γαλλικών πόλεων, το 2005, δεν αρκεί η εύκολη ή αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας για να ενταχθούν τα παιδιά των μεταναστών. Χρειάζεται και η ψυχολογική ενσωμάτωσή τους, σταδιακά και ομαλά. Οι κοινωνίες τους...το πλήρωσαν, κατάλαβαν το σφάλμα τους και τώρα το διορθώνουν:


-- Στη Βρετανία κάνουν στροφή τώρα - επί Εργατικής κυβέρνησης μάλιστα - και διακηρύσσουν των ενσωμάτωση των παιδιών των μεταναστών στη «βρετανικότητα», έννοια άγνωστη ως το 2005.


-- Στη Γαλλία πάνε ένα βήμα πιο πέρα: δημιουργούν υπουργείο Εθνικής ταυτότητας και μετανάστευσης. Επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην αναβάθμιση της εθνικής ταυτότητας ως μέσου για την ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών.


-- Ανάλογα και στην Ισπανία, επί Πρωθυπουργίας του Σοσιαλιστή Θαπατέρο, μιλούν για Ισπανικότητα...


Εμείς δεν λέμε τίποτε διαφορετικό: Μιλάμε για ενσωμάτωση των μεταναστών στην ημετέρα παιδεία, δηλαδή την «ελληνικότητα». Εδώ όποιον μιλάει για ελληνικότητα κάποιοι τον στέλνουν στην πυρά!!!»


Είμαι κάποιες από τις σκέψεις που διετύπωσε και χτες σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ο Νίκος Νικολόπουλος. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα οσα η Κυβέρνηση προωθεί : «Πάμε να εγκαινιάσουμε πολιτικές μαζικής πολιτογράφησης εκατοντάδων χιλιάδων...» και με αυστηρότητα τόνισε: «Μας κάνει και μαθήματα πολύ-πολιτισμικότητας!! Για ένα ιδεολόγημα που καταρρέει παντού. Και εγκαταλείπεται και που είχε ως συνέπεια να αναπαράγονται οι «διαφορετικοί», δηλαδή οι ξένοι μετανάστες, σε γκέτο. Επίσης, η πολύ-πολιτισμικότητα διακηρύσσει ότι όλοι οι πολιτισμοί μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά. Αλλά αυτό έχει διαψευστεί. Υπάρχουν πολιτιστικά στοιχεία που δεν μπορούν να συμβιώσουν. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η μπούρκα σε μια φιλελεύθερη δυτική κοινωνία. Δεν γίνεται αποδεκτή η πολυγαμία ή έθιμα που οδηγούν σε βάναυση μεταχείριση της γυναίκας στις δικές μας κοινωνίες. Γιατί όλα αυτά ακυρώνουν το δικό μας πολιτισμό.
Δημοκρατικές χώρες της Δύσης βάζουν ήδη φραγμούς σε πολιτισμικά στοιχεία που φέρνουν κάποιοι μετανάστες από τις χώρες καταγωγής του. Δεν μας ενοχλούν οι «διαφορετικότητες». Επισημαίνουμε όμως στοιχεία ασυμβατότητας.»


Με πολλά και φλέγοντα πολιτικά ερωτήματα αλλά και με την προφανή αγωνία της κοινωνίας για το εγγύς και το απώτερο μέλλον από την διαβίωση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απόψε (Τρίτη) στις 7.30 το απόγευμα η εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού στο ξενοδοχείο «Αστήρ», ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα, το Ινστιτούτο Διαλόγου(ΙΝ.ΔΙΑΛ) και η Λέσχη Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας, για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την άνευ όρων νομιμοποίηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.


Ομιλητές, θα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης - πρώην Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, με θέμα «Το μεταναστευτικό πρόβλημα σήμερα» και ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με θέμα «Η χορήγηση αυτόματης ιθαγένειας μεταλλάσει την ελλαδική κοινωνία σε defacto πολυπολιτισμική ή απλώς είναι όχημα και μέσο ενσωμάτωσης μεταναστών;».
Από την πλευρά του, ο Αχαιός βουλευτής θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια ό,τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο με παρονομαστή τις προφανείς επιπτώσεις που θα έχει στη σύνθεση της κοινωνίας και την διοικητική δομή της χώρας, η ομαδική, αναδρομική και κατά περίπτωση, αυτόματη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, με ελάχιστα και άδικα κριτήρια, όπως παρατηρεί ο κ. Νικολόπουλος θα επιφέρει κοινωνική αναταραχή, οικονομική διασάλευση και διοικητική και συνταγματική στρέβλωση.


«Η Ελλάδα είναι χώρα και όχι χώρος. Και οι Έλληνες είναι λαός και όχι πληθυσμός», παρατηρεί εμφατικά ο Αχαιός βουλευτής χαρακτηρίζοντας απόπειρα εποικισμού τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, όπως προβλέπεται στο εγχείρημα της Κυβέρνησης.
«Ήδη οι σθεναρές αντιστάσεις και αντιδράσεις, π

ροκαλούν δεύτερες σκέψεις και αναθεωρήσεις. Έχουμε χρέος κα εμείς να πούμε την άποψή μας. Σε αυτή την μάχη της Ελλάδος, έχουμε χρέος να δώσουμε το παρόν», λέει ο κ. Νικολόπουλος. Και δεν παραλείπει να θίξει και ένα ζήτημα που θα δημιουργήσει εντάσεις και καχυποψίες «Τέλος, έχουμε και το πρόβλημα με την ψήφο των μεταναστών από μη ευρωπαϊκές χώρες, στις δημοτικές εκλογές. που έχει απορριφθεί από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όπως στη Γαλλία μόλις πριν λίγες εβδομάδες. Δ εν μπορούν να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων: Κάποιοι που ψηφίζουν παντού και κάποιοι που ψηφίζουν σε ορισμένες εκλογές μόνο. Κάποιοι που έχουν το δικαίωμα των εκλέγειν και εκλέγεσθαι και κάποιοι - «υποδεέστεροι» - που έχουν μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά όχι του εκλέγεσθαι».


Την εκδήλωση θα προλογίσει ο αρχισυντάκτης - δημοσιογράφος Νίκος Σύφαντος. Μετά τις δύο εισηγήσεις θα δοθεί το βήμα σε Έλληνες μετανάστες και τέλος θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση - τοποθέτηση στην οποία έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον πολλοί κα γνωστοί παράγοντες της πολιτική και κοινωνικής ζωής των Πατρών.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος