Loading...
 Start Page
Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο  «Πριν ψηφίσουν τα μέτρα, φίλοι και εχθροί ζητούν τούνελ»

 

Σε υψηλούς τόνους συνεχίσθηκε και την δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, για το φορολογικό νομοσχέδιο που ξεκίνησε την Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη.

Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος εκ των βασικών ομιλητών έκανε σημαντικές παρεμβάσεις και απεκάλυψε σκοτεινά σημεία μα προπαντός κατέθεσε προτάσεις, αναπτυξιακές ανάσες, και διαφορετικές λύσεις από αυτές που μέχρι σήμερα- διαχειριστικού τύπου και Προκρούστιας λογικής- μάς έχουν συνηθίσει τα πολιτικά κόμματα.

«Ναι οι στιγμές είναι κρίσιμες. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι λοιπόν. Όχι στην Κυβέρνηση αλλά στον τόπο. Γι’ αυτό η δική μας παράταξη δεν θα σταματήσει να δίνει τον αγώνα της. Στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Γιατί πιστεύει βαθύτατα ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να αποκτήσει μπούσουλα πορείας και να νοικοκυρευθεί», παραδέχθηκε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ο Αχαιός Βουλευτής, προέβλεψε μάλιστα ότι η πορεία μέσα στην ύφεση θα κρατήσει αρκετό διάστημα για αυτό είναι κρίσιμο η δημιουργική σκέψη να βρει διεξόδους και να μην εγκλωβιστεί στην λογιστική διάσταση του προβλήματος.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί, όσο είναι ακόμη καιρός, ότι κανένα μέτρο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό και καμιά θυσία δεν πρόκειται να αποδώσει, εάν αποδειχθεί  ότι όλα μένουν όπως τα ξέραμε  και τίποτε δεν διορθώνεται.

Ακόμα, αν το ίδιο το κράτος δεν αποτελέσει πρότυπο ήθους και σοβαρότητας, κανένας πολίτης δεν θα μπορεί να το εμπιστεύεται και να ελπίζει ότι οι θυσίες του θα πιάσουν τόπο. Για τους σημερινούς χειρισμούς η ευθύνη είναι της σημερινής κυβέρνησης. Διαφορετικά τα επώδυνα μέτρα της φοροκαταιγίδας οριοθετούν μόνο την αρχή και όχι το τέλος μιας πορείας περικοπών που θα είναι παράλληλα και πορεία διαρκούς κατηφόρας, με αυξανόμενη ταχύτητα», είπε.

«Να κοιτάξετε σήμερα» προσέθεσε ο Αχαιός πολιτικός της Ν.Δ, «το βιβλίο προσφορών που έκλεισε με το τσουχτερό επιτόκιο του 5,9% για τον χθεσινό δανεισμό της Ελλάδος του 7ετούς ομολόγου των 5 δισ. ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες θα χρειασθεί η χώρα άλλα 17 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου ενώ για φέτος θα χρειασθεί συνολικά 53,2 δισ. ευρώ!»

Απευθυνόμενος στους Υπουργούς, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Δύο 24ωρα κράτησε η τεχνητή αισιοδοξία. Το κόστος δανεισμού παραμένει εξαιρετικά υψηλό. Δυναμώνει η αρνητική δυναμική και οδηγεί στην λήψη νέων μέτρων.»

 

Ο Αχαιός Βουλευτής που συμμετέχει από το 1989 ενεργά στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου προέβλεψε ότι ακολουθούν δραματικές εξελίξεις εξαιτίας του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου δυσκολεύεται, όπως είπε, να επεξεργασθεί και να εφαρμόσει ολοκληρωμένη οικονομική πολιτική, κάνοντας ρεκόρ αναποτελεσματικότητας. Και κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση, μην έχοντας νέες πηγές άντλησης χρημάτων, δεν θα μπορέσει να καλύψει τους στόχους που έχει θέσει για το έλλειμμα. Και τότε θα έρθουν φίλοι και εχθροί και θα απαιτούν νέα μέτρα. Ακόμα πιο επώδυνα για τον λαό. Μέτρα που αυτή την φορά, θα απειλήσουν άμεσα την κοινωνική συνοχή. Που θα βάλουν μπαρούτι στα θεμέλια της κοινωνίας. Και των οποίων τις επιπτώσεις, ούτε που θέλω να σκέφτομαι.

Τρέμω στην ιδέα ότι οι καριέρες πολλών πολιτικών μπορεί να καθορίζονται από τις αγορές των ομολόγων. Και ίσως αυτό να μην είναι τίποτα μπροστά στις κοινωνικές ελευθερίες και κατακτήσεις που θα θυσιαστούν ή μπροστά στην λαϊκή εξέγερση που μαζικά θα ακολουθήσει».

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος