Loading...
 Start Page
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ

Καμία θυσία δεν θα αποδώσει εάν τίποτα δεν διορθωθεί


Έρχονται «ανεμοστρόβιλοι» και κοινωνικές εξεγέρσεις


Σήμερα Δευτέρα αρχίζει η μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη με αφορμή την συζήτηση για την φοροεπιδρομική λαίλαπα που εξαπολύει η Κυβέρνηση κατά των μεσαίων και μικρών ελεύθερων επαγγελματιών, μα προπαντός κατά των υπαλλήλων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, καθώς και των συνταξιούχων.

Στην διάταξη μάχης, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο έμπειρος στα οικονομικά Αχαιός Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος που θα διασταυρώσει μαζί με τους συναδέλφους του τα αξίφη με τους Υπουργούς Οικονομικών και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Ο κ. Νικολόπουλος σε δηλώσεις τους για το φορολογικό και τα οικονομικά μέτρα τονίζει: «Η προσπάθεια να αναλυθεί τι έκανε ποιος την προηγούμενη δεκαετία είναι πολύ λιγότερο χρήσιμο από την συζήτηση γύρω από το τι μπορεί να γίνει -αν μπορεί να γίνει- τα επόμενα δέκα χρόνια» και συνέχισε : «Μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, οι καριέρες πολλών πολιτικών θα καθορίζονται από τις αγορές ομολόγων. Επειδή οι κυβερνήσεις θέλουν να επιβιώσουν, προκειμένου να τα καταφέρουν, είναι αναγκασμένες να ξοδέψουν αρκετά χρήματα ώστε να αποτρέψουν "ανεμοστρόβιλους" και κοινωνικές εξεγέρσεις. Εάν λοιπόν δεν συλλέξουν αρκετούς φόρους, "μοχλεύουν" τους ισολογισμούς τους με δανεισμούς. Η εποχή των εύκολων πιστώσεων δίνει την θέση της σε μία εποχή λιτότητας, η κοινωνική συνοχή πολλών χωρών θα δοκιμαστεί . Δεν θα τα καταφέρουν όλες.».

Ο κ. Νικολόπουλος από το βήμα της Βουλής θα καλέσει την Κυβέρνηση : «να αντιληφθεί, όσο είναι ακόμη καιρός , ότι κανένα μέτρο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό και καμιά θυσία δεν πρόκειται να αποδώσει , εάν αποδειχθεί ότι όλα μένουν και τίποτε δεν διορθώνεται. Αντίθετα με τη συνέχιση και την παράταση της πολιτικής της ανοχής σε όλα τα νοσηρά φαινόμενα ή ίδια μετεωρίζεται επικίνδυνα και σε τελική ανάλυση πυροδοτεί κοινωνικές εκρήξεις. Αν συνεχιστούν οι σπατάλες στο Δημόσιο, εάν δεν κοπεί το ρουσφέτι και οι προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, εάν δεν μπει τάξη στις κρατικές προμήθειες, δεν περιοριστούν οι λειτουργικές δαπάνες, δεν κλείσουν περιττές υπηρεσίες, δεν παταχθούν η φοροδιαφυγή και τα σκάνδαλα, τότε θα δικαιωθούν όλοι όσοι διερωτώνται γιατί να «πληρώσουν αυτοί την κρίση».


Τέλος θα ‘'χτυπήσει την καμπάνα'' λέγοντας : «Ας κρατήσουμε στην μνήμη ότι : ΄΄η οργή του Ισλανδικού κοινού , όπως εκφράστηκε με 93.2% στην κάλπη, μπορεί να εγείρει την προοπτική ότι και αλλού οι πολίτες ίσως θα αρνούνται να πληρώσουν δημόσια χρέη που θεωρούνται ότι προέρχονται από σφάλματα κάποιων άλλων΄΄ , για τούτο οι προσαρμογές που βασίζονται στην μείωση των δαπανών είναι πιο αποτελεσματικές από εκείνες που προέρχονται από τις αυξήσεις στους φόρους.»

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις


«Χωρίς ιατροαρμακευτική βοήθεια, οι Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου»


Ζήτημα απόλυτης ανάγκης για παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους εναπομείναντες Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου, θέτει με ερώτησή του στους Υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.


Στα χωριά της Ίμβρου και της Τενέδου, δεν υπάρχουν γιατροί και εκτός από την εχθρική συμπεριφορά του τουρκικού Κράτους που καταπατά,έτσι καθημερινά, τα δικαιώματά τους όπως αυτά ορίζονται στη συνθήκη της Λωζάννης, οι άνθρωποι αυτοί-στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι τώρα- κινδυνεύουν ιδιαίτερα.

Ο Αχαιός Βουλευτής, ρωτά τους δύο Υπουργούς γιατί δεν λαβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση παροχής ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου. Τέλος, μέσω της Βουλής ρωτά τους αρμοδίους Υπουργούς και στο σύνολο της την Ελληνική Κυβέρνηση, τι ενέργειες κάνει, ώστε η Τουρκία να πάψει να καταπατά τα οριζόμενα από τη συνθήκη της Λωζάννης δικαιώματά τους.
«Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Κλειτορίας»

Στο πλευρό των κατοίκων ο Νίκος Νικολόπουλος


Τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους κατοίκους της Κλειτορίας και της ευρύτερης περιοχής, το επικείμενο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου μετά την απόφαση για κατάργηση της θέσης του Ειρηνοδίκη, η οποία μεταφέρεται στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων, θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο Bουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.


«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι να εξαναγκασθούν να μετακινούνται, με δυσκολία και κόστος για να διεκπεραιώνουν υποθέσεις τους. Είναι κατανοητό, ότι μια τέτοια ενέργεια, δεν αντικατοπτρίζει ούτε στο ελάχιστο τις προσπάθειες που οφείλει η Πολιτεία να κάνει για την ανάπτυξη περιοχών της Περιφέρειας, ιδιαίτερα σε μια ορεινή περιοχή όπως η Κλειτορία», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ρωτά τον Υπουργό αν η Κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει το ζήτημα της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κλειτορίας.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος