Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Διαβρώνονται οι ακτές της δυτικής Αχαϊας, κινδυνεύουν πολίτες, αλλά… διαβρώνεται και η μελέτη προστασίας που παραμένει ανεφάρμοστη»

Πάτρα 26 Μαρτίου 2010

 

Την ανάγκη υλοποίησης, το συντομότερο δυνατόν, της μελέτης για την προστασία των ακτών της δυτικής Αχαϊας από τη διάβρωση, τονίζει ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Με ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, αλλά και προς τους Υπουργούς κ. Λ. Κατσέλη αρμόδια για το ΕΣΠΑ και Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση ως πολιτικόπροιστάμενο των ΟΤΑ, ο κ. Νικολόπουλος υπενθυμίζει το χρόνιο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών των παραλιακών δήμων το οποίο επιδεινώνεται και γίνονται πιο σοβαρά τα προβλήματα στην ακτογραμμή της Δυτικής Αχαϊας μετά την έντονη κακοκαιρία.


«Οι κάτοικοι των Δήμων Παραλίας και Βραχνεϊκων, κινδυνεύουν κάθε φορά που έχει κακοκαιρία. Πολλές φορές υφίστανται καταστροφές στα σπίτια τους αλλά και στον εξοπλισμό των καταστημάτων τους από τις μεγάλες φουρτούνες εξ αιτίας των ανέμων. Συνήθως όταν είναι μεγαλύτεροι από πέντε μποφόρ σε ένταση, οι άνεμοι τότε τα θαλάσσια ύδατα, πολλές φορές καλύπτουν το δρόμο, συμπαρασύροντας πέτρες και όγκους χαλικιών αλλά και σκουπίδια από τη θάλασσα. Τότε πάντα συν τοις άλλοις διακόπτεται και η κυκλοφορία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Τώρα επιτέλους έχουμε μελέτη που υποδεικνύει έργα προστασίας των ακτών αλλά δυστυχώς παραμένει ανεφάρμοστη μέχρι σήμερα με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργών οι οποίοι δεν χρηματοδοτούν τα αναγκαία έργα που προτείνουν ομόφωνα τα δημοτικά συμβούλια», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.


Ο Αχαιός Βουλευτής, ρωτά τους Υπουργούς εάν θα εντάξουν τα έργα που προβλέπονται από την μελέτη, σε ποια χρηματοδοτικά προγράμαμτα ή εάν χρειάζεται να επικαιροποιηθεί αυτή και αν ναι πότε θα γίνει η επικαιροποίηση και η εφαρμογή της. Επίσης ρωτά τι κόστος έχει η υλοποίηση της μελέτης με τα σημερινά δεδομένα.

«Θάβουν μισθολογικά τους δημοσίους υπαλλήλους»


Μεγάλη Εβδομάδα για την Κυβέρνηση


Ότι εξαπολύει επιδρομή σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, με τα γνωστά περιτυλίγματα και τις φιλοσοφίες περί προνομιούχων, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με νέ ακοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και με την οποία τον καλεί να απαντήσει με σαφήνεια, τι πολιτική θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση για την μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, τα επόμενα χρόνια της θητείας της.


«Η Κυβέρνηση, εν μια νυκτί φαίνεται ότι κατέστρωσε τα οικονομικά της σχέδια για τη «διάσωση» της χώρας, ξεχνώντας όπως ήταν αναμενόμενο τις προεκλογικές ρητορίες της και ψάχνοντας σωσίβια τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στο ναυάγιο. Η μισθολογική υποβάθμιση των δημοσίων υπαλλήλων, είναι ένα κομμάτι φαίνεται από το περίφημο σχέδιο για τη σωτηρία μας», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, παρατηρώντας ότι η Κυβέρνηση, ταυτόχρονα. μιλά...φιλοσοφικώς περί μείωσης, αναλογικά έως 10% των επιδομάτων και ένταξή τους μαζί με τους μισθούς, σε ενιαία φορολογική κλίμακα.


Ο κ. Νικολόπουλος καλεί επίσης τον Υπουργό να απαντήσει στην συζήτηση που ξεκινά την Μεγάλη Δευτέρα στο Κοινοβούλιο, κατά πόσο και ποια επιδόματα θα περικοπούν και ποια θα ενταχθούν στην ενιαία φορολογική κλίμακα αλλά και αν θεωρεί η Κυβέρνηση ότι εκείνοι που έχουν μακράθητεία υπηρεσίας και αμείβονται με μισθό μεγαλύτερο από 2.000 ευρώ και μάλιστα μεικτά, είναι όντως προνομιούχοι.


Τέλος, από την Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά στην επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση επί της αρχής του φορολογικού νομοσχεδίου όπου όπως αναμένεται θα είναι για την κυβέρνηση -που έταξε προεκλογικά τα πάντα στους πάντες- η εβδομάδα των ΠΑΘΩΝ

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος