Loading...
 Start Page
«Το ΠΑΣΟΚ εξοντώνει τους νέους αγρότες»

Συμπαραστάτης των νέων αγροτών στις προσπάθειές τους να δώσουν λύση στα πάγια προβλήματα του επαγγέλματός τους, είναι ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου κ. Πάνο Σακελλαρόπυολο σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών προχθές (Τετάρτη) το απόγευμα σεκεντρικό ξενοδοχείο της πόλης

Ο κ. Νικολόπουλος, που βρίσκεται στη Γαλλία όπου συμμετέχει στις εργασίες της Επιτροπής Μεσογείου για την οικονομική κρίση, απέστειλε επιστολή με την οποία καλεί τους νέους αγρότες να σκεφθούν και να αντιδράσουν συντονισμένα στην εχθρική όπως την χαρακτήρισε, πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες.


«Η ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου δεν μπορεί να επιτευχθεί με εχθρικές πολιτικές όπως η πρόσφατη απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μειώσει την οικονομική ενίσχυση πρώτης εγκατάστασης κατά 50% και πλέον, από το αρχικό ποσό των 35 έως 40 χιλιάδων ευρώ, που επρόκειτο να λάβουν οι δικαιούχοι εγκεκριμένοι νέοι αγρότες του μέτρου 2.1 του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Εμπαίζει και προκαλεί η Κυβέρνηση τους νέους αγρότες χαρακτηρίζοντας την ενέργειά της έμπρακτη βούληση στήριξής τους!» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος παραητρώντας ότι τίθεται σε κίνδυνο το εισόδημά και το επαγγελματικό μέλλον των αγροτών, με την απόφαση φορολόγησης με 30% και των αγροτών που μεταβιβάζουν τα δικαιώματά τους χωρίς γη και είχαν προγραμματίσει τις καλλιέργειές τους στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου, το φθινόπωρο του 2009.


Ο Βουλευτής Αχαϊας, αναφέρθηκε σε δυσμενή δεδομένα όπως η παράνομη απόφαση μείωσης του αρχικού ποσού για το πριμ πρώτης εγκατάστασης για τους περίπου, 3.000 νέους αγρότες, που είχαν υπογράψει σχετική σύμβαση με την ελληνική Πολιτεία και την κατανομή των δικαιωμάτων σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, με εξαίρεση εκείνων που μπήκαν στη γεωργία ως νέοι αγρότες πριν από ένα, τρία ή πέντε χρόνια.


«Τεράστιο εμπόδιο στην ανάπτυξη του κλάδου είναι και η σκληρή φορολόγηση με 30% αγροτών που μεταβιβάζουν δικαιώματα χωρίς γη από το 2010 και μετά, ενώ δεν γίνεται το ίδιο με ετεροεπαγγελματίες, που ακολούθησαν την ίδια τακτική τις χρονιές αμέσως μετά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους το 2006. Και μην ξεχνάμε τη διαφορά μεταξύ της περίπτωσης μεταβίβασης δικαιωμάτων από αγρότη που δεν έχει γη για να καλλιεργήσει και να παράγει, η οποία φορολογείται με 30%, από την περίπτωση -έστω και νέου- γεωργού, που έλαβε δικαιώματα από το παρακρατηθέν ποσό και ενεργοποιεί τα δικαιώματα αυτά με τον κωδικό 026, που, τελικά σημαίνει, πάλι, ότι δεν παράγει», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος καλώντας τους αγρότες σε εγρήγορση.


«Σας παρακαλώ λοιπόν να σκεφθείτε με σπουδή αυτά τα δεδομένα. Οι σκέψεις οδηγούν σε αποφάσεις. Και οι αποφάσεις σε ευκαιρίες ανατροπής τέτοιων εχθρικών πολιτικών»,
κατέληξε στην επιστολή του ο Αχαιός πολιτικός.


Στην εκδήλωση, παρέστησαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Βασίλης Γιαννόπουλος, η γενική γραμματέας Διαμάντω Ξηρού, το μέλος Σπύρος Παντελής, ο αρμόδιος αντινομάρχης Θανάσης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ και μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Σιγαλός, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πολίτης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Βαγγέλης Δεληγιάννης, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, εκπρόσωποι του ΓΕΩΤΕΕ και της Διεύθυνσης Γεωργίας και Γεωργικής Ανάπτυξης και πολλοί νέοι αγρότες.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος