Loading...
 Start Page
Η Κυβέρνηση των 213 νομοσχεδίων, μηδενικής αποτελεσματικότητας, προωθεί το 15ο «φορομπηχτικό» νόμο.

Ο ένας υπουργός τον αποκαλεί «έκθεση ιδεών», ο άλλος «επαναστατικό σχέδιο», αναλόγως με τις αλλαγές στον τομέα ευθύνης του

            Μιλώντας σήμερα το πρωί στις ραδιοφωνικές εκπομπές των δημοσιογράφων Κων. Φλαμή («max fm») και Γιωργ. Καρβουνιάρη (Alpha Πάτρας), ο Βουλευτής Αχαΐας και Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, Νίκος Νικολόπουλος, επεσήμανε αρχικά τα εξής: «Δυστυχώς και πάλι οι κυβερνητικοί Βουλευτές, θα ψηφίσουν εν μέσω “κροκοδειλίων δακρύων”, μία “καταιγίδα” περιοριστικών μέτρων πρωτοφανών σε έκταση παγκοσμίως με απίστευτες επιπτώσεις, με ανέξοδες μάλιστα φλυαρίες που κάποτε δημιουργούσαν εντυπώσεις, αλλά τώρα όμως προκαλούν θυμηδία. Ακόμα,  προκαλούν ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το να ασκούν δήθεν κριτική στην κυβέρνηση και αμέσως μετά να ψηφίζουν τα πάντα στην Βουλή.»

            Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος στα νέα τραγικά μέτρα του συζητούμενου αύριο «ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ», ανέφερε ότι: «Και τα νέα  μέτρα έχουν εγκριθεί από τους δανειστές, ως σωστά. Στην πράξη  ανατρέπουν όμως άρδην την ζωή και τους σχεδιασμούς χιλιάδων ανθρώπων, που τους βάζουν σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας.»

  Φυσικά, επίμονες ήσαν οι ερωτήσεις των δυο δημοσιογράφων και για το Σχέδιο του Προϋπολογισμού που συζητείται σήμερα, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στην ένταση που επικράτησε στην αίθουσα της Γερουσίας. Και σε αυτό το ερώτημα όμως ο κ. Νικολόπουλος έδωσε απάντηση, τονίζοντας ότι, «Εργασιακή εφεδρεία, ενιαίο μισθολόγιο, αυξήσεις ΦΠΑ, αναδρομικά μέτρα, μείωση αφορολογήτου φοροαπαλλαγών, έκτακτες εισφορές, περαιώσεις, ασυνάρτητη συλλογή αποδείξεων, εισφορές “αλληλεγγύης”, φόρος επιφάνειας ακινήτου, αυξήσεις τιμών και ότι άλλο μέτρο επιπέσει επί της κεφαλής μας είναι πλέον το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου που απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, προτείνοντας τη δική μας εναλλακτική λύση.» 

Στην συνέχεια και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γ. Καρβουνιάρη στον Alpha Πάτρα, για το «Πως λειτούργησε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, που είναι δύο χρόνια τώρα στην εξουσία», ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ,  σημείωσε ότι: «Έπραξε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπρεπε: αγνόησε για μήνες την επερχόμενη χρεοκοπία, τάζοντας και μοιράζοντας λεφτά που δεν υπήρχαν. Όταν δε ήρθε το κακό, πανικοβλήθηκε και το ΄΄διαφήμισε΄΄ στα πέρατα της οικουμένης. Στη συνέχεια προσπάθησε να το αντιμετωπίσει με οριζόντιες περικοπές και φορολογήσεις, ενώ το ιδιοφυές σχέδιο, που συνυπέγραψε με τους δανειστές της, δεν πέτυχε ποτέ κανέναν στόχο. Διέλυσε την οικονομία, απομείωσε την αξία της χώρας και φόρτωσε ένα επιπλέον χρέος δεκάδων δισεκατομμυρίων στις πλάτες των αδυνάτων. Ό,τι ήταν μη εξυπηρετήσιμο το 2010, κατέστη αδύνατον να εξυπηρετηθεί στο τέλος του 2011. Αυτό το επαχθές σχέδιο, που αναθεωρείτο κάθε τρεις μήνες, οδήγησε δισεκατομμύρια καταθέσεων στο εξωτερικό, βύθισε τη χώρα στην ανασφάλεια, τη θηριώδη ύφεση, την τρομακτική ανεργία. Η Ελλάδα σέρνεται, η απόγνωση στην κοινωνία φουντώνει, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζει να εκτυλίσσεται ακόμη πιο άδικο, πιο αναποτελεσματικό.»                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

            Επιπλέον, όταν ο κ. Νικολόπουλος ρωτήθηκε για το που οδηγούμεθα ως χώρα, επέλεξε να σηκώσει για μια ακόμη φορά τους τόνους, ασκώντας αυστηρή κριτική στις μέχρι τώρα κυβερνητικές ενέργειες δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «Ο φαύλος κύκλος στην αποθέωση του. Είναι  περισσότερη ύφεση και ανεργία, περισσότεροι φόροι και περικοπές. Εκεί  μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία των πολιτών, των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, της μεσαίας τάξης. Τώρα, λοιπόν, αυτή η άβουλη ομάδα ακατάλληλων για τις περιστάσεις πολιτικών ανακάλυψε μαζί με τους Ευρωπαίους το γενναίο ΄΄κούρεμα΄΄. Αλλά δεν μπορεί καμιά χώρα να σωθεί με ΄΄πεθαμένους΄΄ πολίτες. Έως εδώ πια οι επιβαρύνσεις στους συμπατριώτες μας, που έχουν χαμηλό εισόδημα και χαμηλή σύνταξη. Ως εδώ πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων. Έως εδώ πια οι στρατιές των ανέργων.»                                                                                                                                                                                                                                     

            Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος αφού εκλήθη να μεταφέρει τις εικόνες και τα μηνύματα που παίρνει από τις ανοιχτές λαϊκές συγκεντρώσεις που διοργανώνει τον τελευταίο καιρό, αλλά και από τις περιοδείες που πραγματοποιεί στην ελληνική περιφέρεια, ξεκαθάρισε ότι, «Δεν πάει άλλο. Να πάμε άμεσα στις εκλογές για αλλαγή πορείας. Δύο χρόνια μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τα στελέχη της Ν.Δ. νιώθουν πλέον την ανάγκη να σηκωθούν από τον καναπέ της αγανάκτηση τους. Θέλουν το κόμμα τους πιο επιθετικό, πιο διεκδικητικό, περισσότερο παρόν στους κοινωνικούς αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τους προβληματισμούς  αυτούς, αλλά λόγοι ύψιστου εθνικού συμφέροντος του υπαγορεύουν να αυτολογοκρίνεται. Οι εκλογές είναι «μονόδρομος» για τη βελτίωση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής και τον τερματισμό των σεναρίων για χρεοκοπία της χώρας ή εξόδου από την ευρωζώνη. Ο ΝΕΟΣ προϋπολογισμός δεν πρόκειται να εκτελεστεί υπό συνθήκες ισχυρής αβεβαιότητας λόγω ύφεσης. Η ύφεση αποδεικνύεται πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 2012 είναι ΄΄δέσμιος΄΄ της ύφεσης, αλλά ταυτοχρόνως και πολύ κρίσιμος.»

                                                                              

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος