Loading...
 Start Page
«Κανένας δεν θα πρέπει να φοβάται την επαναδιαπραγμάτευση»

«Η συναίνεση, η οποία ζητείται κάθε φορά που ζορίζουν τα πράγματα και την οποία… ξεθάβουν από το μπαούλο του λαϊκισμού τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, είναι συνενοχή σε μια εγκληματική πολιτική κατά του ελληνικού λαού. Είναι εθνική μειοδοσία. Γιατί ακόμα και οι θιασώτες του μνημονίου αντελήφθησαν πλέον πως η συνταγή τους είναι λάθος, αλλά συνεχίζουν στην ίδια συνταγή ως άβουλοι και άλαλοι απέναντι στη τρόικα και στις πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης, οι οποίες κάνουν στην Ελλάδα ότι δεν θα έκαναν ποτέ στις χώρες τους!».

 

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατά τη συνάντηση με πολιτικούς φίλους και τοπικά στελέχη, το απόγευμα της Κυριακής, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

 

Ο κ. Νικολόπουλος, αναφέρθηκε πολύ συγκεκριμένα στα παραδείγματα άλλων χωρών που είτε εντάχθηκαν στο ΔΝΤ, είτε όχι, τονίζοντας πως αυτού του είδους η «συναίνεση» που ζητάνε, το ΠΑΣΟΚ και τα «εξαπτέρυγά» του, δεν υπάρχει πουθενά: «Στην Πορτογαλία, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Σόκρατες πήγε σε πρόωρες εκλογές προτού δεσμεύσει τη χώρα του με πάσης φύσεως μνημόνια. Η τρόικα συζήτησε με όλα τα κόμματα πριν τις εκλογές και μετά από αυτές, με τη σημερινή κυβέρνηση του Κοέλιο, υπήρξε μια συμφωνία την οποία θα μπορούσε να αποδεχτεί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έτσι, οι μεταρρυθμίσεις που σήμερα γίνονται έχουν προσυμφωνηθεί και κανένα κόμμα δεν σύρεται σε μία  εκ των υστέρων συναίνεση. Στην Ιρλανδία ο Έντα Κένι, αρνήθηκε να αυξήσει τη φορολογία και το ΦΠΑ. Το διατήρησε στο 12,5%, παρά τις πολλές αντιδράσεις στην Ευρώπη. Ένας πρωθυπουργός, πεισματάρης, αλλά με σχέδιο, που τώρα ελπίζει πως η χώρα του θα αποχαιρετίσει το ΔΝΤ μέσα στο 2012. Στην Ισπανία, που δεν υπάρχει ΔΝΤ και τρόικα, η διαφωνία για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, οδήγησε σε πρόωρες εκλογές, αλλά και στην παραίτηση και αποχώρηση από την πολιτική, μετά τις εκλογές του πρωθυπουργού Θαπατέρο»

 

Επίσης, ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε ότι, πράγματι, υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τους φόρους και της τρόικας, αλλά οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι και… συντριπτικοί εις βάρος εκείνων που ακόμα πιστεύουν πως η λήψη βαριών φορολογικών μέτρων μπορούν να αποδώσουν.

 

«Κανένας δεν θα πρέπει να φοβάται την επαναδιαπραγμάτευση. Μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο σχέδιο και με συνείδηση του χρέους της προς τον λαό, έχοντας σύσσωμο τον λαό μαζί της – όπως θα είναι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά – μπορεί να πετύχει θεαματική ανατροπή των σημερινών όρων! Άλλωστε, έχουμε πολλά επιχειρήματα. Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία μείωσε τους φόρους κατά 23 μονάδες και η Ιταλία κατά 10. Στη Ρουμανία, ο φόρος είναι στο 16%, στη Βουλγαρία, τη Σερβία είναι στο 10%. Στη Τουρκία, όποιος επενδύσει, για ένα διάστημα δεν πληρώνει καθόλου φόρους. Και μετά από αυτά, θα υπάρχει έστω και ένας να μας πει ότι πρέπει εμείς να διατηρήσουμε τόσο υψηλούς φόρους; Αφού και τώρα που αυτό συμβαίνει, τα δημόσια έσοδα βυθίζονται. Παράδειγμα, η αύξηση των φόρων στη βενζίνη. Μείον 20% τα έσοδα…» ανέφερε.

 

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις του, ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε πως η σημερινή κυβέρνηση, εκτός του ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία τόλμη να προωθήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αλλά και διόλου «εθνικό φιλότιμο» απέναντι στους δανειστές, δεν θεωρεί τον λαό σύμμαχο, αλλά πρόβλημα. «Δεν ψάχνει να βρει τρόπο για να δημιουργήσουν όλοι οι Έλληνες μια δημιουργική αλυσίδα που θα μας βγάλει και πάλι στην επιφάνεια. Δεν αναζητούν λύσεις υπέρ των πολιτών, αλλά ερήμην των πολιτών» τόνισε.

 

«Η μόνη στρατηγική του κόμματος του Μνημονίου είναι να σπάσουν την ραχοκοκαλιά των εργαζομένων, πολιτικά και ηθικά, και να οδηγήσουν την χώρα σε μια βαθιά εσωτερική υποτίμηση. Σε λίγο καιρό, οι φόροι πάνω στην κατοικία θα υπερβαίνουν το νοίκι που θα πλήρωνε κάποιος αν έμενε σε διαμέρισμα / σπίτι τρίτου» πρόσθεσε.

 

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Θα τους κάνουμε τη χάρη; Εγώ σας λέω, ποτέ! Μόνη λύση οι εκλογές Και μια ισχυρή κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό. Μια κυβέρνηση που θα έχει μαζί της 10 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες για να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα και να στρέψει την πολιτική πυξίδα του τόπου προς την ανάπτυξη και τη κοινωνική δικαιοσύνη.  Θα επαναλάβω τα λόγια του Γέροντα Μεσογαίας: “Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα”».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος