Loading...
 Start Page
«Ο προυπολογισμός μίας χρήσης που φέρνει κακά μαντάτα»

Στο ράδιο  «Μέλλον fm» και στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Super b, παρεχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την συζήτηση που ξεκινά αύριο στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για το σχέδιο του νέου προυπολογισμού.

«Ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε είναι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ του αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Είναι δυστυχώς βασισμένος στην ίδια λανθασμένη συνταγή που ακολουθείται πεισματικά τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Προϋπολογισμός, όπως ο προηγούμενος, είναι μιας χρήσης», είπε μεταξύ άλλων, ο Αχαιός πολιτικός και στην συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος ως μέλος της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε στα «κακά μαντάτα» που φέρνει για το 2012 ο νέος προϋπολογισμός:

«Άλλος ένας Προϋπολογισμός απελπισίας, υπερφορολόγησης, ύφεσης και υπερχρέωσης, που έχει όμως μια βασική διαφορά από τον προηγούμενο. Δεν θα εφαρμοστεί, όπως όλα δείχνουν,  απ’ αυτή την κυβέρνηση, αλλά από την επόμενη που θα προκύψει από τις πρόωρες εκλογές. Η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πια την  μοναδική οδό διεξόδο εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα. Στην κάλπη και στην βούληση του Ελληνικού λαού βρίσκεται και η μοναδική ελπίδα για αλλαγή φιλοσοφίας, για ένα άλλο μίγμα πολιτικής για την  σωτηρία της χώρας, χωρίς να πεθάνουν οι Έλληνες».

Ο Αχαιός βουλευτής είπε όποιος μελετήσει το σχέδιο του προυπολογισμού θα διαπιστώσει ότι: «Ο έλεγχος της Οικονομίας έχει χαθεί. Και οι πολίτες, αντί να δουν κάποιο φως, βυθίζονται σε πιο πυκνό σκοτάδι. Ο κάθε πολίτης έχει πια καταλάβει ότι τα πράγματα πάνε, συνεχώς από το κακό στο χειρότερο….

Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, κυρίως, σε εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές της Κυβέρνησης και στην λανθασμένη «θεραπευτική αγωγή» για την αντιμετώπιση των υπαρκτών «νοσημάτων» της οικονομίας.

Τα αρνητικά αποτελέσματα των χειρισμών της είναι μετρήσιμα. Το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 θα υπερβεί την πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015 κατά 1,59 δις ευρώ»

Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν αφορούσαν και το πεδίο της πολιτικής ευθύνης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Τομεάρχης Εργασίας απαντώντας μεταξύ άλλων είπε: «Το νέο «χαράτσι» που ετοίμασε η κυβέρνηση για 800 χιλιάδες συνταξιούχους και το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις είναι αποτυπωμένο σε αριθμούς. Αυτή τη νέα άγρια επίθεση στα εισοδήματα εκατομμυρίων μισθωτών, συνταξιούχων και αυτοαπασχολουμένων αποτυπώνει ο Προϋπολογισμός του 2012. Το συνολικό ποσό που θα αφαιρέσει η κυβέρνηση από τους οικογενειακούς  προϋπολογισμούς των Ελλήνων πολιτών υπερβαίνει τα 11 δισ. Ευρώ

Από αυτά  τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να τα αποσπάσει μέσω των φορομπηχτικών μέτρων. Τα 4 δισ. Ευρώ θα προκύψουν από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα. Όσον αφορά στους μισθούς, στις συντάξεις, στο εφάπαξ, τα λοιπά επιδόματα και παροχές που δίδονται  για κοινωνικούς σκοπούς, ο νέος Προϋπολογισμός φέρνει:

Μείωση των μισθών των 450.000 πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων από 8,5%-40%.

Μείωση των κύριων συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ, κατά 20%.

Μείωση των κύριων συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι μέχρι 55 ετών, κατά ποσοστό 40%.

Μείωση των επικουρικών συντάξεων έως και 50%.

Επιβολή ειδικής εισφοράς για τις επικουρικές  άνω των 300 ευρώ.                                                        

Περικοπές στις παροχές (επιδόματα ενοικίου, επιτοκίων κλπ) Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ταξίδια κλπ).                                                                                       Μείωση επιδομάτων ανεργίας και κατάργηση των επιδομάτων σε εποχικά απασχολούμενους.                                                                     Μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ και των κατώτερων συντάξεων όλων των Ταμείων.                                                                                    Αύξηση εισφορών για νέους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.                       

Αύξηση εισφορών στο Ταμείο των επιστημόνων και στον ΟΑΕΕ (ταμείο αυτοαπασχολουμένων).                                                                             

Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων (μετά τις περικοπές ως 30% στο Δημόσιο και στα ευγενή Ταμεία).                     

Μείωση  στις συντάξεις του ΝΑΤ.      

Μείωση των συντάξεων του ΟΤΕ».

Ο δημοσιογράφος επανέφερε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και ο τομεάρχης εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, επανέλαβε όσα η ΝΔ υποστηρίζει σθεναρά από την αρχή: «Η εφεδρεία δεν θα πρέπει να συνδυαστεί με απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς σύμφωνα με την πρόταση που έχει παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς, μια απόλυση θα κοστίσει πολύ περισσότερο στο κράτος. Με την δική μας πρόταση, με το έλλειμμα μειώνεται πολύ περισσότερο, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων ενώ ο υπάλληλος διατηρεί έστω και μια στοιχειώδη καταναλωτική δυνατότητα, συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη της αγοράς».

Τέλος απαντώντας ο Ν. Νικολόπουλος για τα διαθρυλούμενα περί της επόμενης δόσης του δανείου είπε: «Η Ελλάδα θα λάβει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την 6η δόση. Από εκεί και πέρα όμως κάθε φορά που θα έχουμε μπροστά μας την εκταμίευση μέρους του δανείου τι θα γίνεται; Θα παρακολουθούμε ένα θρίλερ, το οποίο θα έχει πάντα την ίδια κατάληξη; Περισσότερα μέτρα και περισσότερους φόρους για τους πολίτες; Ε,λοιπόν ως εδώ! Δεν πάει άλλο».

Η πολιτική αυτή δημιουργεί ύφεση, που υπονομεύει την ίδια την αποτελεσματικότητα της.

Ας έχει βυθίσει σε φαύλο κύκλο, όπου περισσότερη ύφεση απαιτεί περισσότερα μέτρα, που οδηγούν σε ακόμη περισσότερη ύφεση.

Και αυτή η προειδοποίηση δυστυχώς επαληθεύτηκε πλήρως και σήμερα με την αποτύπωση της και στους λογαριασμούς του νέου προϋπολογισμού.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι όλοι οι στόχοι για φέτος, για το 2011 έπεσαν έξω, ενώ ήδη αναθεωρούνται προς το χειρότερο όλοι οι στόχοι για την επόμενη χρονιά για το 2012. Και ποιος φταίει για αυτό το Βατερλώ; Οι πολίτες τώρα γνωρίζουν.

Σε λίγο με την ψήφο τους θα τοποθετηθούν, θα καταδικάσουν και θα επιλέξουν την άλλη λύση.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος