Loading...
 Start Page
 «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΕΠ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Συγκέντρωση απολυμένων την Δευτέρα στη Συγγρού.

«Δεν δεχόμαστε απολύσεις, προτείνουμε εργασιακή εφεδρεία

όπως την περιεχομενοδότησε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ.»

 

Σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Τομεάρχης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος , στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΙΟΝΙΟΝ FM», «Μαρκόνι» τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου, «Μέλλον FM» του Αιγίου, στους δημοσιογράφους  Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο στη συχνότητα του ΄΄ΒΗΜΑ FM΄΄ κατήγγειλε :

«Το ΑΣΕΠ χρησιμοποιείται σαν «φερετζές» μιας και καλείται να κατατάξει σε σειρά τους ουσιαστικά πλέον απολυμένους που ήδη έχουν επιλέξει οι διορισμένες – από την κυβέρνηση – διοικήσεις».

Στη συνέχεια ο Αχαιός Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Βέη, (Πρόεδρο του ΑΣΕΠ) να αρνηθεί να παίξει το βρώμικο ρόλο και να μην φοβηθεί την τύχη των συναδέλφων του, της άλλης ανεξάρτητης αρχής ΕΛ.ΣΤΑ.Τ που καρατομήθηκαν.

Εμφατικά είπε μάλιστα πως΄΄ η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ΑΣΕΠ ως κομματικό πράσινο φερετζέ΄΄.

Επέμεινε εξάλλου στο αίτημα της Ν.Δ. « η κυβέρνηση να αναρτήσει στο διαδίκτυο τους καταλόγους των «προγραμμένων» εργαζομένων και δίπλα να γράψει τη χρονιά πρόσληψής τους. Αν τολμά και αν αντέχουν αυτές οι μέθοδοι και οι πολιτικές διώξεις στο φως της δημοσιότητας ας το κάνει».

Ακόμα είπε ο Τομεάρχης της Ν.Δ. ότι «Για τη Νέα Δημοκρατία οι απολύσεις αυτές είναι άδικες και αντικοινωνικές και πως ο Αντ. Σαμαράς, εξακολουθεί να προτείνει την εργασιακή εφεδρεία ως εργαλείο παραμονής στη δουλειά και όχι απόλυσης».

Συγκεκριμένα στην επίμονη ερώτηση των δημοσιογράφων του ΄΄ΒΗΜΑ FM΄΄ τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ο κ. Νικολόπουλος  είπε:

«Επιδίωξη της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά είναι να έρθει κάποια στιγμή η χώρα να πατήσει στα πόδια της και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες. Τότε, η πολιτική θα δικαιωθεί. Γιατί δικαιώνεται μόνο όταν δικαιώνεται υπέρ των αδυνάτων και το μεγαλύτερο κομμάτι σήμερα είναι αυτό των νέων ανέργων που οδηγούνται στα σκλαβοπάζαρα, όπως θα έλεγε η αντιπολίτευση, αλλά και των μεγαλυτέρων που με την εργασιακή – δήθεν – εφεδρεία βρίσκονται στο δρόμο της απόλυσης.

Εμείς, με το στέρεο λόγο του κ. Σαμαρά, όπως και στη ΔΕΘ, εκφραστήκαμε επί του θέματος και είπαμε τι είναι η εργασιακή εφεδρεία. Για εμάς, όσοι είναι στην εργασιακή εφεδρεία, θα υλοποιήσουμε το μέτρο όπως εμείς το έχουμε εξαγγείλει. Για δέκα χρόνια καμία πρόσληψη στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι ίδιες οι ανάγκες του Δημοσίου που θα δημιουργούνται από τη μαζική φυγή και τη συνταξιοδότηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες να καλυφθούν από αυτούς στην εργασιακή εφεδρεία. Άρα, εμείς δεν θα θεωρήσουμε ότι αυτοί είναι απολυμένοι.

Θα υλοποιήσουμε την πρόταση Σαμαρά, ώστε κανείς να μην χάσει την οικονομική και κοινωνική του αξιοπρέπεια.

Η ανάγκη της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα θα καλυφθεί από το πάγωμα των προσλήψεων για δέκα ολόκληρα χρόνια και έτσι  θα έχουμε δημοσιονομικό κέρδος αλλά και κοινωνικό όφελος».

Ο Τομεάρχης  και Βουλευτής  ανυποχώρητα υπερασπίστηκε και επανέλαβε όσα ο Σαμαράς στη ΔΕΘ εξήγησε στους Έλληνες. «Η θέση μας για την εργασιακή εφεδρεία προβλέπει την λήψη για τον εργαζόμενο των βασικών αποδοχών- και όχι ένα μικρό ΄΄επίδομα ανεργίας΄΄- με πρόνοια, ακόμα και για εξασφάλιση έως τη σύνταξη όσων είναι πάνω από 50 ετών και από τρία έως έξι χρόνια, για όσους είναι από 30 έως 50 ετών. Εάν η ανάκαμψη αργεί να φέρει τα αποτελέσματά της, τότε τα όρια εφεδρείας θα παρατείνονται».

Στη δημοσιογραφική ερώτηση πως η Ν.Δ. θα συμπαρασταθεί στους διωχθέντες και απολυθέντες , ο κ. Νίκος  Νικολόπουλος είπε «Εκτός από την πολιτική κάλυψη, οι απολυμένοι καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι θύματα και αυτοί της μνημονιακής πολιτικής, μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη υποστήριξή μας.

Για τούτο έχουμε καλέσει – από τους 500 φορείς που ξεκίνησε το προγκρόμ των απολύσεων – όλους-  γιατί εμείς γι’ όλους αγωνιούμε- να συναντηθούμε τη Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, για να τους ακούσουμε και να μας ακούσουν για όσα δεσμευθούμε».

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος στο ερώτημα τι θα κάνει ο Αντ. Σαμαράς με την τρόικα και τις πολιτικές της τόνισε: «Μόνη λύση για τη χώρα, η προσφυγή στην κάλπη, η εν συνεχεία επαναδιαπραγμάτευση του πλαισίου στήριξης και ταυτόχρονα η γρήγορη υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής, που θα εξασφαλίσει την επανεκκίνηση της Οικονομίας και όλων των τομέων, που θα ξαναδώσει στους Έλληνες εργαζόμενους πολίτες τη χαμένη αξιοπρέπειά τους και θα δείξει σεβασμό για τις θυσίες που κάνουν.

Κατέληξε δε λέγοντας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά γιατί δικαιώθηκαν όλες οι μέχρι σήμερα προβλέψεις του και τούτο μας κάνει να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο ότι θα τα καταφέρουμε να πείσουμε και τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας και πρώτα και πάνω απ’ όλα τους Έλληνες».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος