Loading...
 Start Page
«Να δοθούν εδώ και τώρα τα χρήματα του Ε.Τ.Α.Ε.Α στους πυροπαθείς»

Οργή και αγωνία διακατέχει τους πυροπαθείς στην Ηλεία από την προκλητική και επικίνδυνη αδιαφορία της Κυβέρνησης που μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ από το υπόλοιπο του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α). Το Ταμείο ιδρύθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 για την στήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές και συγκεντρώθηκαν από δωρεές ιδιωτών, κρατικών Οργανισμών, τραπεζών και εταιρειών 197.803.548,24 ευρώ, αλλά τους τελευταίους επτά μήνες το Ε.Τ.Α.Ε.Α παραμένει χωρίς επικεφαλής!.. Αποτέλεσμα είναι, οι πυροπαθείς να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες επισκευής σπιτιών και επιχειρήσεων και να είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς εργολάβους, προμηθευτές ή και το Ι.Κ.Α που απειλεί να επιβάλλει πρόστιμα!


Μέχρι τον Μάρτιο, το υπόλοιπο του Ταμείου ήταν 134.456.608,83 ευρώ, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου www.etaea.gr, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες, οργιάζουν οι φήμες στην Ηλεία ότι τα χρήματα έχουν διατεθεί αλλού!
«Δεν μου αρέσουν αυτά που διαβάζω και ακούω, τουλάχιστον αν δεχθούμε ότι είναι σωστό αυτό που λέει ο λαός, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.... Τι γίνεται λοιπόν στην Ηλεία; Πόσα είναι τα διαθέσιμα χρήματα, ή καλύτερα πού είναι και γιατί δεν έχουν χορηγηθεί στους πυροπαθείς; Αν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του θέματος οι κυβερνητικοί παράγοντες πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, μα κυρίως να δώσουν τα χρήματα στον κόσμο», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος παρενέβη στο θέμα.


Ο Αχαιός Βουλευτής θα φέρει το θέμα στη Βουλή ζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Κατά τα άλλα ο Πρωθυπουργός βγάζει κορώνες ότι ο κόσμος θα μας πάρει με τις πέτρες. Να είναι σίγουρος ότι εκεί στην Ηλεία έχουν πολλές που έχουν ξεμείνει από τα χαλάσματα και τα γιαπιά των σπιτιών που ακόμα δεν έχουν επισκευαστεί. Αλλά να είναι και σίγουρος ότι το θέμα δεν θα μείνει εκεί σε πολιτικό επίπεδο αν δεν δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους...» κατέληξε ο Βουλευτής.


«Επικίνδυνη για την ζωή και την υγεία των πολιτών, η ανεπαρκής στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β Πάτρας και τα υπεραυξημένα καθήκοντα των διασωστών»


Επικίνδυνη για την διακομιδή και κατά συνέπεια για τη ζωή και την υγεία των ασθενών που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες των διασωστών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας(Ε.Κ.Α.Β), μπορεί να αποβεί η ανεπαρκής στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β Πάτρας.
Σήμερα, το Ε.Κ.Α.Β Πάτρας, καλύπτει την Πάτρα που έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από 300.000 κατοίκους, αλλά και περιστατικά από τα νησιά του Ιονίου και γενικότερα από όλη τη Δυτική Ελλάδα!
Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος αναδεικνύει το θέμα με Ερώτησή του προς την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφερόμενος σε πραγματικά στοιχεία που επιτάσσουν άμεσα, ενέργειες της Κυβέρνησης για την στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β Πάτρας σε προσωπικό και μέσα. Οι διασώστες, ήδη εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες έχοντας προ πολλού ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους λόγω του μικρού αριθμού τους και των υπεραυξημένων καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί, καθώς καλύπτουν τις ανάγκες παροχής πρώτων βοηθειών και διακομιδής σε νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, πολιτών όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά από όλη την Αχαΐα και τους υπόλοιπους δύο Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.


«Ιδιαιτέρως, μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, που είχε αποτέλεσμα το κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» να υποστεί ζημιές και να μην λειτουργεί μέχρι σήμερα, τα πληρώματα των ασθενοφόρων χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την διακομιδή ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Η Παναγία Η Βοήθεια», που σε βαριά περιστατικά μπορεί να αποβεί μοιραίος...», τονίζει στην Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος
Επίσης, ιδιαίτερα στην Αχαΐα, η κατάσταση είναι επιβαρυμένη από την έλλειψη προσωπικού και τα υπεραυξημένα καθήκοντα του Ε.Κ.Α.Β Πάτρας. Στα περιφερειακά νοσοκομεία και τα Κέντρα στην Αιγιάλεια, που εξυπηρετούνται από το προσωπικό του ΕΚΑΒ Πάτρας, οι κίνδυνοι για την ζωή και την υγεία των ασθενών είναι αυξημένοι καθώς, π.χ. επειδή στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, μένει ακάλυπτη η βραδινή βάρδια.
«Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος είναι πάντα μεγάλος, τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες από την αύξηση του αριθμού των τουριστών όσο και κατά τους χειμερινούς στην περιοχή της επαρχίας Καλαβρύτων όπου λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο. Επιπλέον, το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς το Ε.Κ.Α.Β Πάτρας, εξυπηρετεί και τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας τα οποία δεν διαθέτουν διασώστες και ασθενοφόρα και το νοσοκομείο Καλαβρύτων, που ήδη λειτουργεί με μικρό αριθμό προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα τον χειμώνα» δήλωσε ο Αχαιός Βουλευτής.

Ο κ. Νικολόπουλος, ρωτά την Υπουργό Υγείας, τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ Πάτρας και αν υπάρχει πρόθεση λειτουργίας Υπηρεσίας Ε.Κ.Α.Β σε νοσοκομεία όπως του Αιγίου και των Καλαβρύτων και Κέντρα Υγείας. Επίσης, καλεί την κ. Ξενογιαννακοπούλου να απαντήσει τι μέτρα θα λάβει για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Καλαβρύτων σε προσωπικό.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος