Loading...
 Start Page
«Μπλεγμένοι στα γρανάζια της «Μηχανικής» και της Κυβέρνησης»! Επίσκεψη στην ΕΒΟ και την Ξερόλακα

«Μπλεγμένοι στα γρανάζια της «Μηχανικής» και της Κυβέρνησης»!


Στο πλευρό των κατοίκων και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην «αποκλεισμένη» περιοχή της Ελευθερίου Βενιζέλου και πλήττονται σε όλα τα επίδεδα από την διακοπή των εργασιών κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη, βρέθηκε για μια ακόμα φορά ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, συμμετέχοντας χθες το πρωί στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έκαναν ζητώντας να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο από την εταιρεία «Μηχανική».


Ο Βουλευτής τους ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα, για το οποίο επανέρχεται με νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προπιστοποιήσεις για τμήματα του έργου που δεν έχουν ακόμα εκτελεστεί!


«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχει συμβεί τέτοια καταφανής παρανομία και γι' αυτό θα καλέσω τον Υπουργό να απαντήσει δημοσίως, να μάθουμε όλοι τι συμβαίνει. Και να μας εξηγήσει επιτέλους η Κυβέρνηση μέχρι πού φτάνει η εξουσία της, μέχρι που φτάνει η βούλησή της να τελειώνει με αυτή την υπόθεση, αυτό το ανολοκλήρωτο έργο που έχει στοιχειώσει την κοινωνία. Οι κάτοικοι υποφέρουν και οι επιχειρηματίες απέχουν μόλις ένα βήμα πριν από το λουκέτο», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Είμαι πρόθυμος να παρακολουθώ το θέμα και να πιέζω την Κυβέρνηση όπως έκανα από την αρχή και επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Αυτά τα θέματα δεν επιτρέπεται να είναι ζητήματα κομματικών...διαπραγματεύσεων. Θα ήθελα όμως να έκαναν το ίδιο κι εκείνοι που κάποτε ήταν στα κεραμίδια. Θα ήθελα να είναι κοντά στους κατοίκους και όσοι ζητούσαν το έργο και το υποσχέθηκαν αλλά τώρα έχουν εξαφανιστεί. Αλήθεια πού είναι; Γιατί δεν έρχονται να πουν στους πολίτες ότι δεν τους κορόιδευαν; Άρα, τους κορόιδευαν».


Επίσκεψη στην ΕΒΟ και την Ξερόλακα
«Στο απόσπασμα η αμυντική βιομηχανία»


Χθες ο Βουλευτής Αχαϊας συναντήθηκε και με εργαζόμενους στην Ε.Β.Ο Αιγίου με τους οποίους συζήτησε τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα του εργοστασίου. Είχε προηγηθεί Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Νικολόπουλου ο οποίος μετέφερε την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον.
Τους τελευταίους μήνες, η Ε.Β.Ο Αιγίου υπολειτουργεί. Είναι χωρίς Διοίκηση και χωρίς κυβερνητικό σχεδιασμό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν υλοποιούνται αναγκαία εξοπλιστικά προγράμματα, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει καν επισκεφθεί το εργοστάσιο!..


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καλείται να παρουσιάσει στη Βουλή τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Ε.Β.Ο Αιγίου και να απαντήσει γιατί δεν έχει διοριστεί Διοίκηση μέχρι σήμερα και γιατί παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Επίσης ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει γιατί δεν βρίσκεται σε εξέλιξη η παραγωγή του 5,56 αλλά και ποιος είναι ο ρόλος της ΕΒΟ Αιγίου σε άλλα προγράμματα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να υπογράψει με Αμερικανούς η Γερμανούς, σύμβαση 86.000.000 ευρώ για προμήθεια βλημάτων 120 χιλιοστών!


Εξ άλλου ο Βουλευτής, μετά από πρόσκληση, παρέστη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν χθες το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της δημοτικής Αρχής να παρατείνει την διάρκεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και παρά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει οι κάτοικοι εξ αιτίας της κακής λειτουργίας του και των επιπτώσεων στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος