Loading...
 Start Page
«Σπουδαία ανάγκη η λειτουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου»-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Σπουδαία ανάγκη η λειτουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου»


Για μισές δουλειές χωρίς κανέναν αναπτυξιακό σχεδιασμό και βούληση για την προστασία του περιβάλλοντος, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(Α.Π.Ε).
Ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν εκ των ομιλητών στη Βουλή για το νομοσχέδιο, εστιάζει την πολιτική κριτική του στο γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί η δημιουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου...
Ο Βουλευτής ασχολείται με το θέμα τονίζοντας την ανάγκη ολοκληρωμένης και ουσιαστικής πολιτικής, ήδη από το 2004 με Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και επανήλθε με νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, ενώ χρηματοδοτούνται μικρά υδροηλεκτρικά έργα, είναι παράλογο να μην έχει προβλεφθεί σε ένα τόσο μεγάλο φράγμα που κατασκευάζεται, η παράλληλη εγκατάσταση υδροηλεκτρικού εργοστασίου, που θα προσφέρει σε σημαντικό βαθμό, παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε στην περιοχή, ρωτώντας τους Υπουργούς αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης ο προγραμματισμός του έργου.
«Είναι γνωστή η υποχρέωση που έχει η χώρα μας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας από Α.Π.Ε σε ποσοστό 20%, έως το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίηση επενδύσεων από φορείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με την ευθύνη και καθοδήγηση των αρμοδίων Υπουργείων, προς αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνατοτήτων και υποδομών», δήλωσε ο Βουλευτής αναφερόμενος στα οφέλη που θα εξασφαλίσει το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 130.000.000 ευρώ.
«Μέσω του μεγάλου αυτού έργου, το πρόβλημα ύδρευσης θα λυθεί μέχρι το 2035 καλύπτοντας τις ανάγκες της Πάτρας και της Βιομηχανικής Περιοχής των 4035 στρεμμάτων, αλλά και όλης της βορειοδυτικής Αχαΐας των 300.000 κατοίκων. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω στοιχεία κανείς για να αντιληφθεί κανείς την σπουδαία ανάγκη να λειτουργήσει και υδροηλεκτρικό εροστάσιο. Εκτός ίσως από την Κυβέρνηση που δεν το αντιλαμβάνεται ή για κάποιον λόγο δεν θέλει το έργο», προσέθεσε με νόημα ο Αχαιός Βουλευτής.


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«Βαθιά πνοή αναγέννησης και δυναμική επανεκκίνηση προς τα εμπρός είναι οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας, που θα επιτευχθούν μόνο με έργο, όραμα και κοινή προσπάθεια, στην οποία κανένας δεν περισσεύει. Οι αγώνες είναι μπροστά μας, δύσκολοι αλλά και ελπιδοφόροι».
Αυτό τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και εκφράζοντας την ικανοποίησή του, τόσο για την συμμετοχή των μελών του κόμματος που τηρουμένων των αναλογιών υπήρξε και πάλι ενθαρρυντική, όσο και για τον εσωκομματική αγώνα που διεξήχθη στην Αχαΐα και ανέδειξε τον Ανδρέα Μαζαράκη ως νέο πρόεδρο της τοπικής κομματικής οργάνωσης.


Ο κ. Νικολόπουλος, υπογράμμισε ακόμα: «Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου στον Ανδρέα Μαζαράκη και εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο αλλά γοητευτικό έργο που αναλαμβάνει. Εκ του επαγγέλματός του, ξέρει πολύ καλά να... θεραπεύει και να αναζωογονεί. Και του εύχομαι ολόψυχα με την ίδια επιτυχία που επί χρόνια το κάνει ως γιατρός να το πράξει και τώρα, ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Στο πρόσωπό μου θα βρει έναν συμπαραστάτη σε κάθε κοινή προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του κόμματος και θέλω να πιστεύω πως όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος θα είναι κοντά του και θα στηρίξουν τη κοινή αυτή προσπάθεια. Επειδή όμως η αξία του νικητή αναδεικνύεται από την αξία του ηττημένου, θερμά συγχαρητήρια και στον Τάκη Χριστόπουλο, τον αγωνιστή της παράταξης που όλοι ξέρουμε και τιμούμε για το ήθος, τη συνέπεια και τις ικανότητές του και ο οποίος θα αποτελέσει πολύτιμο κεφάλαιο στην τοπική κομματική οργάνωση.
Τα λόγια αλληλοεκτίμησης των δύο υποψηφίων και η δέσμευσή τους για συμπόρευση, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, είναι εν τέλει, το μεγαλύτερο κέρδος μίας πετυχημένης εσωκομματικής διαδικασίας, που σφυρηλάτησε το ήθος, την άμιλλα και την ενότητα της παράταξης που πλέον προχωράει προς το τελικό στάδιο ανασυγκρότησης, δηλαδή το συνέδριο»
κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος