Loading...
 Start Page
«Μπάτε συγχωριανοί κι αλέστε!» Ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου για το σκάνδαλο προσλήψεων στο Μουσείο Πέλλας

Στη Βουλή φέρνει την δημοσιογραφική αποκάλυψη για τον διορισμό στο Μουσείο Πέλλας, συγγενών και συγχωριανών της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη, ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.


Ο κ. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, καλώντας τους να απαντήσουν σε μια σειρά από «καυτά» ερωτήματα με κυρίαρχο, μέσω ποιων διαδικασιών και βάσει ποιων συγκεκριμένων κριτηρίων έγινε η πρόσληψη... των συγχωριανών και συγγενών της Υφυπουργού.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ», οι 36 προσληφθέντες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, όλοι είναι συγχωριανοί της υφυπουργού και εννέα από αυτούς συγγενείς της! Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Απριλίου 2010 αναρτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προκήρυξη που αφορούσε στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, με αρ. Πρωτ. 1551/07.04.2010, σχετικά με την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την κάλυψη έκτακτων αναγκών στη ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών Αρχαιοτήτων. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 11 Μαΐου, αφήνοντας... άναυδους τους κατοίκους των δύο Νομών!


Η συγκεκριμένη προκήρυξη με αρ. Πρωτ. 1551 όπως και οι προκηρύξεις με αρ. Πρωτ. 2480 και αρ. Πρωτ. 428 που αφορούσαν στην πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στην ΙΖ' ΕΠΚΑ, ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από τη σελίδα ανακοινώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προτού έρθει στο φως της δημοσιότητας η εν λόγω αποκάλυψη.
«Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κάθε μήνα από αρχές του 2010 προκηρύσσεται και ένας διαγωνισμός του ΥΠ.ΠΟ, που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού στην ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Ενδεικτικά, επικαλούμαι προκήρυξη με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2010 που αφορά στην πρόσληψη 41 ωρομισθίων για την κάλυψη των αναγκών της συγκεκριμένης εφορείας και προκήρυξη με ημερομηνία 11 Μαΐου, που αφορά στην πρόσληψη επιπλέον 2 ωρομισθίων», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Έτσι, οι διακηρύξεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διαφάνεια και αξιοκρατία και προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, διαψεύδονται για ακόμα μια φορά στην πράξη, καθώς το ΠΑΣΟΚ από την επομένη των εκλογών προσπαθεί με προκηρύξεις «fast» να τακτοποιήσει υμετέρους στο δημόσιο τομέα.


Αυτή είναι η αξιοκρατία που έχει αρχίσει να εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτή την αξιοκρατία δεσμεύτηκε να εφαρμόσει ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».


Ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τους Υπουργούς να απαντήσουν γιατί γίνονται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, πώς διασφαλίστηκε η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην αξιολόγηση των υποψηφίων στην επίμαχη προκήρυξη, αλλά και σε ποια μέσα και πότε έγινε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Ο Βουλευτής Αχαϊας, ζητά επίσης να κατατεθούν οι σχετικές ανακοινώσεις και τα αποκόμματα εφημερίδων και η λίστα με τα ονόματα των υπηρεσιακών παραγόντων που συγκροτούσαν την Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων του συγκεκριμένου διαγωνισμού.


«Ένα ερώτημα εξ ίσου σημαντικό είναι αν υπήρχε γραπτή οδηγία που όριζε κριτήρια και μόρια. Εάν υπήρχε, ζητώ να κατατεθεί, όπως φυσικά και οι πίνακες με τα ονόματα και τα προσόντα όλων των υποψηφίων, στους οποίους καταγράφονται τίτλοι σπουδών και κοινωνικά κριτήρια», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.
Επίσης, ο Αχαιός Βουλευτής, ζητά από τους Υπουργούς να καταθέσουν το πόρισμα του κλιμακίου του ΥΠΠΟ που διενέργησε έλεγχο στο σύνολο των αιτήσεων και των δικαιολογητικών όλων των υποψηφίων.


Με την Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος, καλεί τους δύο Υπουργούς και να εξηγήσουν για ποιους συγκεκριμένους λόγους διεξήχθησαν τρεις διαγωνισμοί για πρόσληψη προσωπικού στην ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε διάστημα δύο μηνών και πόσοι διαγωνισμοί έχουν προκηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την πρόσληψη προσωπικού στην ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων τους τελευταίους πέντε μήνες, ζητώντας να κατατεθούν οι προκηρύξεις.


«Ποιος άραγε πήρε χαμπάρι τις ανακοινώσεις για κάθε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για την πρόσληψη προσωπικού στην ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων; Ας μας φέρουν οι Υπουργοί τα αποκόμματα εφημερίδων. Για να δούμε και εμείς με τι τρόπο το ΠΑΣΟΚ, διασφαλίζει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στην αξιολόγηση των υποψηφίων σε κάθε διαγωνισμό για την πρόσληψη προσωπικού και να μάθουμε βάσει ποιων συγκεκριμένων κριτηρίων και διαδικασιών έγινε η επιλογή αλλά και ποιοι είναι εκείνοι που έκαναν την αξιολόγηση», είπε με νόημα ο Αχαιός Βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ζητά να κατατεθούν πίνακες με τα ονόματα και τα προσόντα όλων των υποψηφίων για κάθε ένα διαγωνισμό ξεχωριστά, στους οποίους να καταγράφονται τίτλοι σπουδών και κοινωνικά κριτήρια.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος