Loading...
 Start Page
Ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ομόλογα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των ηλεκτρονικών εφημερίδων, Olympia.gr και On line-press.gr έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις

Ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ομόλογα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των ηλεκτρονικών εφημερίδων, Olympia.gr και On line-press.gr έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις που δεν είχαν ως σήμερα γνωστοποιηθεί ή αναδειχθεί στην κοινή γνώμη, σχετικά με την παραποίηση των όσων πραγματικά ελέχθησαν στην επιτροπή από τον Βουλευτή κ. Χρ. Πρωτόπαππα στον κ. Γ. Σανιδά και με τα όσα αναληθή κατέγραφε το non paper του ΠΑΣΟΚ, που μοίρασε στα ΜΜΕ.

Επίσης «φωτίστηκε» για μία ακόμη φορά η αθέατη πλευρά της σύγκρουσης συμφερόντων τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών που ίσως να συνέβη, στο πεδίο της πώλησης και διακίνησης δομημένων ομολόγων προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Το πλήρες κείμενο με δηλώσεις του Αχαιού Βουλευτή όπως αναρτήθηκε και σχολιάσθηκε από τα δύο blogs έχει ως ακολούθως...

OLYMPIA.gr


«...το ΠΑΣΟΚ πότε "αφαιρεί" από τα πρακτικά ότι δεν το συμφέρει
και πότε "προσθέτει" ....εκτός πρακτικών όσα θα ήθελε να έχουν λεχθεί!!»

Με περισσό θράσος και απύθμενη ανευθυνότητα το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μία ακόμα φορά να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Πριν καλά - καλά ολοκληρώσει την κατάθεση του ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς στην Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων, είχε κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία "non paper" με....αποκαλύψεις στην Εξεταστική!.


Μόνο που τα περισσότερα από όσα αναφέρονταν ....δεν είχαν λεχθεί και δεν...υπήρχαν στα πρακτικά!!! Κατανοητό το άγχος των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να «αξιοποιήσουν» μία Εξεταστική Επιτροπή για να επιδείξουν κομματικό «πατριωτισμό» ενόψει ανασχηματισμού.
Ο κ. Νικολόπουλος ρωτήθηκε για το πώς σχολιάζει την νέα αλλοίωση των λεχθέντων της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής, με «μαιμού» ερωτήσεις Πρωτόπαππα προς Σανιδά, είπε:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την τακτική του ΠΑΣΟΚ και να δηλώσουμε ότι προβληματιζόμαστε καθημερινά μπροστά στην τόσο ωμή παραβίαση κάθε μορφής δημοκρατικής και αντικειμενικής συμπεριφοράς, στην ξεδιάντροπη παραπλάνηση ακόμη και σε αυτές τις συνεδριάσεις που όλοι οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες έχουν πρόσβαση στα πρακτικά των συζητήσεων. Δεν τους ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ ούτε η πολιτική ούτε η προσωπική αξιοπιστία όπως αποδεικνύεται και με το τελευταίο περιστατικό. Σχεδόν όλος ο Αθηναϊκός Τύπος, κατέγραψε σημεία από το NON PAPER του ΠΑΣΟΚ που περιείχε αναληθείς καταγγελίες και ψεύτικες τοποθετήσεις και το οποίο έφτασε σήμερα στα χέρια μας,για να κατατεθεί ως «μνημείο» έλλειψης σεβασμού της δεοντολογίας στα επίσημα πρακτικά».


ON LINE PRESS-GR


Ο τραπεζίτης κ. Α. Πιλάβιος...
Με μία κατάθεση γεμάτη αντιφάσεις ο τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Α. Πιλάβιος, προκάλεσε ερωτηματικά στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Ομόλογα.
Ο κ. Α. Πιλάβιος στέλεχος σήμερα μεγάλης Ελληνικής Τράπεζας η οποία έχει εκδώσει δομημένο ομόλογο, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και στις ενέργειες του, βάσει των οποίων κινήθηκε ορθά πρωτόβουλα ο έλεγχος και η υπόθεση της "Ακρόπολις".

Δεν εξήγησε όμως γιατί είπε ότι τα σύνθετα ομόλογα δεν διαπραγματεύονται σε οργανωμένες αγορές ενώ βρίσκονται από την πρώτη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου (www.bourse.lu/accnei/jsp) αγορά από τις πιο οργανωμένες του κόσμου!
Και όταν κλήθηκε να απαντήσει από τον Βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο, σαφώς αν τα ταμεία που αγόρασαν σύνθετα ομόλογα ζημιώθηκαν, άρχισε τα "ναι μεν, ίσως, αλλά θα μπορούσε, εάν κλπ...).

«Κατανοώ την δύσκολη θέση του τραπεζίτη κ. Α. Πιλάβιου αλλά άφησε πολλά ερωτηματικά η μη σαφής απάντηση για το κατά πόσον μπορεί να γίναμε θεατές ενός επιχειρηματικού «πολέμου» μεταξύ τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών αφού χρονικά όλα συνέβησαν όταν μπήκαν και πήραν μεγάλο μερίδιο αγοράς δομημένων ομολόγων οι τελευταίες.

Μάλιστα ο κ. Πιλάβιος κατηγορηματικά απάντησε ότι έδρασε από μόνος ως ανεξάρτητη εποπτεύουσα αρχή, χωρίς ποτέ κανένας Υπουργός ή πολιτικό πρόσωπο της Κυβέρνησης Καραμανλή να παρενεβλήθη. Έτσι κατέπεσε και ο μύθος περί «γαλάζιου συντονισμού» αφού πολύ νωρίτερα ξεκίνησε ο η έρευνα και πριν το ΠΑΣΟΚ «σηκώσει» το θέμα. Ίσως τα αντικρουόμενα συμφέροντα να είχαν λόγο να βάλουν το χέρι τους.

Από τις μέχρι σήμερα εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ομόλογα, αλλά και την κατάθεση Πιλάβιου δεν έχουν καταδειχθεί», δήλωσε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, «πολιτικές, και πολύ περισσότερο ποινικές ευθύνες σε βάρος οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου.
Τα δυο βασικά ερωτήματα για την υπόθεση των ομολόγων είναι:
1.Αν η έκδοσή τους είναι νόμιμη και κατά συνέπεια μπορούν να επενδύσουν σ' αυτά οι ασφαλιστικοί φορείς και,

2.Αν υπέστησαν ζημία τα Ταμεία που επένδυσαν σε σύνθετα προϊόντα.
Όσον αφορά το πρώτο, τα ασφαλιστικά ταμεία με βάση το σχετικό Νόμο είναι θεσμικοί επενδυτές και επιβάλλεται να επενδύουν τα αποθεματικά τους με τρόπο που να διασφαλίζονται από συναλλαγματικούς και πληθωριστικούς κινδύνους αλλά και να αξιοποιούν τις δυνατότητες της αγοράς για τη δημιουργία επιπρόσθετων αποδόσεων.
Σχετικά με το δεύτερο, ουδεμία ζημία υπέστησαν τα Ταμεία όχι γιατί κάποια ομόλογα επωλήθησαν αλλά διότι αγόρασαν στην τιμή έκδοσής τους, δηλαδή στην πραγματική τιμή κτήσης, αυτήν που εγγυάται ο εκδότης την ημέρα έκδοσης. Τις ανωτέρω θέσεις στηρίζουν οι μαρτυρίες των πλέον αρμοδίων στελεχών του ΟΔΔΗΧ, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Τ.τ.Ε .Καταθέσεις που προκάλεσαν το μένος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική.»

«Τα πράγματα δεν βγαίνουν στο ΠΑΣΟΚ» κατέληξε ο Αχαιός Βουλευτής «και όλα δείχνουν ότι το μόνο που ίσως αποκαλυφθεί είναι ότι «στήθηκε» μια μάχη μεταξύ Τραπεζών και Χρηματιστηριακών Εταιρειών. Επειδή οι τελευταίες «μπήκαν στα πόδια» τους.
Όσο μονοπωλούσαν τα σύνθετα προϊόντα «κανένας δεν είχε αντίρρηση»

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος