Loading...
 Start Page
«Διατεταγμένη υπηρεσία θανάτου για τους χειριστές των Απάτσι!»

Στα πολλά εύλογα ερωτήματα για το αεροπορικό ατύχημα που συνέβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας αλλά και για την συχνότητα των σοβαρών ατυχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις το τελευταίο διάστημα πρέπει η Κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια του ατυχήματος.


Πολλά ερωτηματικά σχετικά με τους τεχνικούς ελέγχους που διενεργούνται στα μαχητικά ελικόπτερα «Απάτσι» ανακύπτουν μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου ότι η κατασκευάστρια εταιρεία «Boeing» είχε ζητήσει τρεις φορές την άδεια διενέργειας τεχνικού ελέγχου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο δεν απάντησε θετικά στις επανειλημμένες οχλήσεις της εταιρείας!
Αποτέλεσμα ήταν η πρόσφατη πτώση του ελικοπτέρου AH-64DH που παρέσυρε στο θάνατο τους δύο χειριστές. Σύμφωνα με τον Τύπο, 12 ημέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα, στις 20 Ιουλίου 2010, με εντολή της εταιρείας αποχώρησε από την Πάχη το τριμελές τεχνικό κλιμάκιο της εταιρείας αφού δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία για τη διενέργεια των τεχνικών ελέγχων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη εμπειρία από τους τεχνικούς της Αεροπορίας Στρατού.


Η εταιρεία είχε αποστείλει τρεις επιστολές για τον τεχνικό έλεγχο και μάλιστα την τελευταία, την παραμονή του δυστυχήματος καθώς η τεχνική υποστήριξη θεωρείται κάτι περισσότερο από αυτονόητη όταν πρόκειται για ιπτάμενα μέσα.


Ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων(Α.Κ.Ε) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας του να απαντήσει αν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι το Υπουργείο δεν απάντησε θετικά στην κατασκευάστρια εταιρεία και να καταθέσει την σχετική αλληλογραφία της Boeing με το Αμύνης.


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο υπογραφής του περιβόητου μνημονίου για μείωση των δαπανών τόσο στα κονδύλια για την αγορά εξοπλισμού όσο και στον τομέα εκπαίδευσης των νέων χειριστών ελικοπτέρων!


«Με έπιασε ανατριχίλα διαβάζοντας στον Τύπο την δήλωση πρώην ταγματάρχη της Αεροπορίας Στρατού που είπε ότι στέλνουμε τα παιδιά μας στο στόμα του λύκου! Μα τι γίνεται; Οι χειριστές μας έχουν διατεταγμένη υπηρεσία θανάτου εν καιρώ ειρήνης; Κάποιοι ζυγίζουν ανθρώπινες ζωές και δαπάνες εκατομμυρίων για την Άμυνα της χώρας με βίδες και ανταλλακτικά επειδή έτσι το ζήτησε η τρόικα; Αλλοίμονό μας τότε! Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι οι δανειστές μας έφθασαν μέχρι αυτού του σημείου αν θυμηθούμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων που όπως αποδείχθηκε ουδέποτε απαίτησε η τρόικα... », δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.


Η Ερώτηση και Α.Κ.Ε του Βουλευτή κατατέθηκε και προς τον Υπουργό Οικονομίας που όπως και ο κ. Βενιζέλος ερωτάται αν ισχύει η πληροφορία ότι η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου με την τρόικα έχει υπογράψει και για μείωση των δαπανών στην αγορά του εξοπλισμού και εκπαίδευσης των νέων χειριστών ελικοπτέρων. Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τους Υπουργούς γιατί υπεγράφη τέτοιος όρος που εκ του αποτελέσματος θέτει σε κίνδυνο την ζωή των χειριστών και μεγιστοποιεί τον κίνδυνο απώλειας πολεμικών ιπτάμενων μέσων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ερωτάται επίσης τι ενέργειες γίνονται για τον τεχνικό έλεγχο των ελικοπτέρων «Απάτσι» ώστε να είναι πάντα ασφαλή και αξιόμαχα και τι ενέργειες θα γίνουν ώστε οι τεχνικοί της Αεροπορίας Στρατού να αποκτήσουν εμπειρία στη συντήρηση και την επισκευή τέτοιων ελικοπτέρων.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος