Loading...
 Start Page
Βροντερή παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου

«Βροντερή παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με την ανάγκη θεσμικής προάσπισης του ποδοσφαίρου και του Φίλαθλου κόσμου στην εκπομπή “η Δίκη” στον ΣΚΑΪ», ενώ κατέθεσε και ουσιαστικές θέσεις για την βιωσιμότητα του επαγγελματικού αθλητισμού στην χώρα μας, με αφορμή τις ενδεχόμενες  επενδύσεις των Αράβων, στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αρχικά σχολίασε το γεγονός ότι ο Σουλτάν μπορεί να έρθει και ευπρόσδεκτος μπορεί να είναι στον ελληνικό λαό, αρκεί οι επενδύσεις να έχουν διαφάνεια και να υπάρχει συγκεκριμένο επιχειρηματικό στρατηγικό σχέδιο. Αυτό πρέπει   να ισχύει για τον οποιονδήποτε επιχειρηματία που  ήθελε να επενδύσει στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα..

Την τιμή και την υπόληψη της Ελληνικής Πολιτείας και των Ελλήνων φιλάθλων, υπερασπίστηκε με την δυναμική παρουσία του, απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Κ. Θωμαίδη, ο Βουλευτής Αχαΐας, αφού οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης «έλαμψαν κυριολεκτικά δια της απουσίας τους».

Στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό το κράτος δεν πρέπει να είναι ο οικονομικός αιμοδότης του αλλά να θεσπίζει τους κανόνες, να μεριμνά και να επιβλέπει την πιστή τήρησή τους, να θεσπίζει κίνητρα και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ακμή της «βιομηχανικής παραγωγής αθλητικού θεάματος» πάντοτε μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς.

Στην εκπομπή όπου καλεσμένος ήταν και ο εμφανιζόμενος ως συνεργάτης και εκπρόσωπος του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, Βλάσης Τσάκας, ούτε ο αρμόδιος Υπουργός Π. Γερουλάνος, ούτε καν ο Υφυπουργός Γ. Νικητιάδης είχαν το θάρρος να παρέμβουν ακόμη και τηλεφωνικώς, έτσι ώστε να τοποθετηθούν για τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα την τελευταία εβδομάδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό ιδιαίτερα.

Απόρροια της χθεσινής εκπομπής υπήρξαν και σημερινές δηλώσεις και συνεντεύξεις, που του ζητήθηκαν από ΜΜΕ να κάνει. Ο Νίκος Νικολόπουλος επανέλαβε και σήμερα ότι : «Η κυβερνητική αδυναμία να επιβάλει κανόνες υγιούς συμπεριφοράς, να ελέγξει τα κυκλώματα που διαμόρφωναν αποτελέσματα και να καταθέσει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα διασφάλιζε τη νομιμότητα, θα επέβλεπε και θα επέβαλε συνθήκες λειτουργίας ελεύθερης οικονομίας και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις υγιούς ανάπτυξης με τον φίλαθλο στο επίκεντρο, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση των υπέρογκων χρεών, της αναξιοπιστίας και της αβεβαιότητας για το αύριο.

Διάφορες  επενδυτικές προτάσεις έχουν κατατεθεί έως σήμερα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι επενδυτές αποχώρησαν από το ποδόσφαιρο φτωχότεροι και απογοητευμένοι.

Οι νέες επιχειρηματικές συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα  καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου και των στόχων κάθε  ΠΑΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση, με γνώμονα την ανταπόκριση στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, που επικρατούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Το  ανταγωνιστικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλούνται να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν οι  ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις, προϋποθέτει γνώση όλων των δεδομένων που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία και την ανάπτυξη μιας  ποδοσφαιρικής επιχείρησης. Τώρα, μάλιστα, πολύ περισσότερο, που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό αλλά και την κρίση  σε διεθνές επίπεδο, λόγω των προοπτικών της παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης οικονομίας.

Ένας ολοκληρωμένος επιχειρηματικός σχεδιασμός με αποτελεσματική επαγγελματική διοίκηση και ολοκληρωμένες προτάσεις μάρκετινγκ, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας, αύξηση των εσόδων και κατ’ επέκταση σε μεγαλύτερα κέρδη για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Ενώ χαρακτηριστικά ο Αχαιός Βουλευτής δήλωσε: «Οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο είναι κατακλυσμιαίες και οι Υπουργοί σύρονται από αυτές. Σύλλογοι με τεράστια ιστορία και με εκατομμύρια οπαδούς όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ βρίσκονται στον αέρα, ενώ αμφιλεγόμενοι επενδυτές εντελώς ανεξέλεγκτα έχουν κάνει την εμφάνιση τους, μυρίζοντας μελλοντικές ευκαιρίες για να ασκήσουν πιέσεις σε δημόσιες επενδύσεις και διαγωνισμούς. Πολύ φοβούμαι ότι εάν δεν ορίσουμε το πλαίσιο, αύριο θα είναι πολύ αργά. Κινδυνεύουμε να  έχουμε ομάδες με εκατομμύρια οπαδούς, που θα είναι “όμηροι” ξένων συμφερόντων».

Εξάλλου  απαντώντας σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη για την άποψη του σχετικά με τις επενδύσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου τόνισε δεικτικά: «Εμείς στη ΝΔ είμαστε υπέρ των νέων επενδύσεων σε όλους τους τομείς και κλάδους της Οικονομίας. Θέλουμε την ανάπτυξη και είναι βασική μας θέση να προσελκύσουμε όσες περισσότερες επενδύσεις γίνεται, πάντα όμως με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον. Είμαστε όμως ταυτοχρόνως υπέρ της δημιουργίας και ύπαρξης του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου που θα ελέγχει το ΠΩΣ γίνεται η επένδυση, το ΠΟΥ γίνεται η επένδυση και κυρίως το ΓΙΑΤΙ. Δηλαδή αν αυτή η επένδυση εξυπηρετεί κυρίως το ευρύτερο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Ειδικά δε για το χώρο του ποδοσφαίρου που αποτελεί το κατεξοχήν Λαϊκό άθλημα και επηρεάζει θα έλεγε κανείς ακόμη και την πολιτική κρίση ενός πολίτη, οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Για τούτο ακόμη περισσότερο αναρωτιέμαι γιατί ενώ κανείς Έλληνας επιχειρηματίας ή εφοπλιστής δεν βρίσκει ελκυστική την επένδυση στον ΠΑΟ, από την άλλη μεριά της γης βρίσκεται ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται να επενδύσει στο σημερινό Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το προϊόν δηλαδή που όσοι Έλληνες παράγοντες έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα δηλώνουν πως το έχουν μετανιώσει!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω χθεσινές τοποθετήσεις του Ν. Νικολόπουλου, προκάλεσαν ένα δημόσιο διάλογο και έφεραν ένα δημιουργικό προβληματισμό μέσω νέων δημοσιογραφικών παρεμβάσεων.

Ο Αχαιός Βουλευτής εκλήθη να επεξηγήσει και να αναλύσει περισσότερο τα όσα είπε στην «ΔΙΚΗ», ο οποίος και εμφαντικά είπε:  «Στα πλαίσια αυτά του ταχύρυθμα μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, ο προγραμματισμός της δράσης των  ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων έχει καταξιωθεί πλέον σαν μια κατάσταση ανάγκης.

Αντίθετα προχθές εντάχτηκαν δυο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία. Καταλαβαίνετε το προγραμματισμό των υπεύθυνων της σούπερ λίγκα για αυτά τα συμβάντα που έχουν ταλανίσει τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα.!!!!!!!!

ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ  ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΙΑ  ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ !

 

Ο  παραδοσιακός αυτοσχεδιασμός όμως και η κοντόφθαλμη αντιμετώπιση των προβλημάτων από την  ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  πολλές φορές επέφεραν συσσώρευση λειτουργικών προβλημάτων  όπως σήμερα τέλος Οκτωβρίου του 2011. 

Κατά συνέπεια, κάθε ΠΑΕ  οφείλει να αποσαφηνίσει το ρόλο, να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες του εξωτερικού περιβάλλοντος και να βελτιώσει τη λειτουργία της για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων ειδικά μετά το κούρεμα που επιχειρείτε για την Ελλάδα ..με απουσία της Ελλάδος!!!!!..», ενώ συνέχισε : Η υλοποίηση των στρατηγικών στόχων των  ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων απαιτεί την επικαιροποίηση του υφιστάμενου στρατηγικού και επιχειρηματικού πλάνου από πλευράς Σούπερ λίγκας, καθώς και την εξειδίκευσή του σε επιμέρους σχέδια δράσης μεσοβραχυπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα.

 

Η εξειδίκευση αυτή συνίσταται στην εκπόνηση του αναλυτικού σχεδίου από κάθε ΠΑΕ  μέσα στην κρίση στην οποία βρισκόμαστε έτσι ώστε, να συνεκτιμηθούν όλες οι εξελίξεις και παράγοντες του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος (π.χ. πολιτικοοικονομικές μεταβλητές, τεχνολογικές εξελίξεις, διεθνείς καινοτομίες σε θέματα / στρατηγικές ανάπτυξης επιχειρήσεων κλπ.), οι οποίοι θεωρούνται σημαντικοί για την μελλοντική πορεία εξέλιξης των δραστηριοτήτων και της ανταγωνιστικότητας των  ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων- ομάδων .

Με άλλα λόγια, η στρατηγική αποτελεί το μέσο αντιμετώπισης της στάσης αποπροσανατολισμού και λανθασμένου προγραμματισμού που υιοθετούν πολλές ελληνικές ΠΑΕ, οι οποίες "μοιρολατρικά" περιμένουν να συμβεί κάτι που έχουν σκεφθεί ή έχουν προγραμματίσει.

 Το προϊόν ενός Σχεδίου  είναι ο σωστός προγραμματισμός και η λήψη αποφάσεων για το τι βραχυχρόνιες δράσεις πρέπει να δρομολογήσει η ΠΑΕ για να υλοποιήσει τους τεθέντες στρατηγικούς στόχους.

 

Κλείνοντας, ο Αχαιός πολιτικός, στηλίτευσε την ακραία αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις προσαγωγές φιλάθλων λόγω ανάρτησης στα γήπεδα πανό διαμαρτυρίας με πολιτικό περιεχόμενο λέγοντας πως:

«Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό!

Τριάντα επτά χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας, με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον τέως Πρόεδρο της ΕΦΕΕ, Χρήστο Παπουτσή προσήχθησαν πολίτες επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα!

 Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο χρόνος αυτής της Κυβέρνησης τελειώνει».  

 

Δείτε την εκπομπή εδώ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος