Loading...
 Start Page
«Για το ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι είναι μέρος του προβλήματος.  Για τη Ν.Δ. είναι μέρος της λύσης του!»

ΟΜΙΛΙΑ Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Με την φράση, «για εμάς, οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και γι’ αυτό πρέπει να τους ξαναδώσουμε την αξιοπρέπειά τους, τα δικαιώματά τους και να τους καλέσουμε, στο πλαίσιο μιας νέας έντιμης κοινωνικής συμφωνίας, να συμβάλλουν στον αγώνα που πρέπει να δώσει η χώρα για να βγει από την κρίση» έκλεισε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ., Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

 

Ο κ. Νικολόπουλος, υπογράμμισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι η κατάληξη - και μεγαλύτερη απόδειξη - της παντελούς αποτυχίας της κυβέρνησης και εντός του, συγκεντρώνει τις περισσότερες και μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν δει οι Έλληνες πολίτες σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο. «Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο» τόνισε, αναφερόμενος στις δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την προσπάθεια απολύτου κομματικού ελέγχου στην διοικητική πυραμίδα του δημοσίου μέσω του νέου βαθμολογίου,  τις μαζικές απολύσεις μέσω της «εφεδρείας», την επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα μέσω της αναστολής των κλαδικών συμβάσεων και φυσικά, την μεγάλη… «σφαγή» των πολιτών μέσω της φορολογίας, που αυτή τη φορά, οδηγεί σε πραγματική εξαθλίωση τα ασθενή στρώματα και εξαφανίζει τη μεσαία τάξη.

 

«Η ειρωνεία είναι ότι το Δημόσιο κατεδαφίζεται από έναν… Παπανδρέου. Παπανδρέου το γιγάντωσε, Παπανδρέου το διαλύει. Για το παλιό ΠΑΣΟΚ, το Δημόσιο είχε μία πόρτα. Από αυτή έμπαινε κάποιος και από την ίδια έβγαινε όταν έπαιρνε σύνταξη. Για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το Δημόσιο δεν έχει πια πόρτες… Μόνο παράθυρα. Από αυτά πετάει εκτός εργασίας χιλιάδες εργαζόμενους!» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ.

 

Ο κ. Νικολόπουλος, πέραν του πλήρους αντικοινωνικού και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα, έκανε λόγο και για αναποτελεσματικές και ατελέσφορες ρυθμίσεις, που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα από αυτά που φιλοδοξούν να λύσουν. «Η μείωση των μισθών δεν θα προσφέρει στη ζητούμενη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας» προειδοποίησε, τονίζοντας πως αντίθετα, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των εισφορών κατά 25% και μειώνει το μη μισθολογικό κόστος,. Αλλά και τονώνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.                                       

 

Ακόμα, ο Αχαιός πολιτικός κατήγγειλε εκατοντάδες μετατάξεις «ημετέρων», με στόχο να οδηγηθούν σε «ασφαλείς προορισμούς», μακριά από φορείς που είτε θα καταργηθούν, είτε θα «πετσοκοφτούν» λόγω της εργασιακής εφεδρείας. «Την ίδια ώρα, χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι που δεν  έχουν μοίρα στον… ήλιο του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της προσωπικής και οικογενειακής καταρράκωσης» ανέφερε, υπογραμμίζοντας: «Προειδοποιήσαμε τη κυβέρνηση και την προειδοποιούμε: Εργαζόμενοι και άνεργοι στη χώρα, εκτός από την εργασία, έχουν ανάγκη από δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοπρέπεια. Μην τολμήσετε να τους τα στερήσετε!».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος