Loading...
 Start Page
Ο Γ. Παπανδρέου επιτέλους άλλαξε. Ο Α. Σαμαράς «πέτυχε» την παραίτηση του.

«Ο Γ. Παπανδρέου επιτέλους άλλαξε. Ο Α. Σαμαράς «πέτυχε» την παραίτηση του.  Η Κυβέρνηση άλλαξε, αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που δεν αλλάζουν: Ούτε ο λαός ξεχνά τι συνέβη την περασμένη διετία, ούτε η θέση του λαού βελτιώθηκε.
Άρα δεν δικαιολογούνται τα «πανηγύρια» από τα «φερέφωνα» του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει χώρος - μόνο - ευθύνης και σοβαρότητας! Αυτό είναι το στοίχημα….
Υπ’ αυτή την προϋπόθεση, ναι, είναι μία κάποια ευκαιρία…αυτή η κυβέρνηση ανάγκης»
Αυτό το στίγμα έδωσε ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, κάνοντας δηλώσεις on camera στα ΜΜΕ, αμέσως μετά την εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών». Ο Ν. Νικολόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Ελένης Γεωργοπούλου, Λίνας Μπάστα και Βίκης Δρακούλη είπε μεταξύ άλλων:
«Θα αποτελεί επιτυχία  της μεταβατικής κυβέρνησης, η  ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης, μετά την καταστροφική διετία Παπανδρέου, καθώς και η δυνατότητα να χαράξει νέους «δρόμους» μέσω των οποίων ο Έλληνας πολίτης θα μπορέσει και πάλι να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και την Ελλάδα.
Πάντως δεν συμμερίζομαι καθόλου την ευφορία και την υπερβολική προσδοκία, που καλλιεργείται «ύποπτα» από  κάποιους που θέλουν έτσι να κρύψουν την ενοχή τους για το σημερινό κατάντημα.
Δεν πρέπει να ξεγελιέται κανένας, ότι η δεινή πραγματικότητα που όλοι ζούμε, άλλαξε ή ότι μπορεί να αλλάξει, από την μια μέρα στην άλλη ή άντε και σε εκατό μέρες από μία κυβέρνηση «ειδικού έργου και σκοπού»
, που απαρτίζεται στην συντριπτική της πλειοψηφία από χιλιοδοκιμασμένους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται αλληλέγγυα με τον Γ. Παπανδρέου, για την δραματική κατάσταση που ζούμε.      
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου, μπορεί να δώσει μικρές ανάσες, με απλές και άνευ σημαντικού κόστους πολιτικές, που θα προσφέρουν ένα μικρό έστω χαμόγελο στον ελληνικό λαό. Και είναι πολύ σημαντικό. Να «ανθίσει» και πάλι ένα μικρό χαμόγελο και να αρχίζουν αυτό να πιστεύουν πάλι οι Έλληνες, πως μπορούν να τα καταφέρουν.
Δεν μπορεί όμως κανείς σοβαρός άνθρωπος να περιμένει, ότι χωρίς ξεκάθαρη πολιτική, μπορεί οποιοσδήποτε να αλλάξει τα πράγματα, ένα σύνολο ανθρώπων που πιστεύουν σε εντελώς διαμετρικά αντίθετες πολιτικές επιλογές.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι θα είναι σημαντικό αναμφισβήτητα, το να δώσει πίσω στον πολίτη την χαμένη αυτοπεποίθηση ίσως και την ελπίδα, αφού η «οικονομία» είναι και ψυχολογία, αλλά και γιατί κάτι τέτοιο θα διευκολύνει αφάνταστα τις κινήσεις της επόμενης κυβέρνησης Σαμαρά, στην μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνει. Για να προχωρήσει τάχιστα, με την ψήφο του λαού, την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με την τρόικα, τις διαρθρωτικές αλλαγές και παράλληλα να άρει τις αδικίες που υπήρξαν τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Όλοι μου λένε ότι οι Υπουργοί του Παπανδρέου, είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να γίνουν «ευαγγελιστές» της ανατροπής. Σε αυτή την κυβέρνηση, δυστυχώς συμμετέχουν αναγκαστικά ΟΛΟΙ τους, πλην τεσσάρων.
Ο Γ. Παπανδρέου έφυγε, εκείνοι έμειναν… Είναι μία κυβέρνηση που δεν διαθέτει την απευθείας ανάδειξη της από την λαϊκή εντολή, ενώ επίσης δεν έχει την πολυτέλεια της 4ετίας ή την περίοδο χάριτος που επιτρέπει πειραματισμούς. Έχει πολύ λίγο χρόνο για να κάνει λίγα και σημαντικά. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος και χώρος «για λιβανίσματα, για δοξολογίες και για αγιογραφήσεις»!!!!
Πολύ περισσότερο όταν σε αυτή την χώρα, όλοι γνωριζόμαστε και από την καλή και από την ανάποδη.
Η Κυβέρνηση του μνημονίου έκλεισε τον κύκλο της.
Η Δημοκρατία δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα.
Η Δημοκρατία εμπεδώνεται στις κρίσεις και εμβαπτίζεται στην «κολυμπήθρα» της ετυμηγορίας του λαού.
Η Κυβέρνηση ανάγκης πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά, από σήμερα κιόλας,. Το έργο το οποίο έχει αναλάβει είναι συγκεκριμένο.
Χρόνος για καθυστερήσεις δεν υπάρχει.
Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν αμέσως και να υλοποιηθούν εντός των στενών χρονοδιαγραμμάτων που θέτουν οι διεθνείς εξελίξεις.

Αυτή ακριβώς την αντίληψη διαπιστώνω, έχει και ο λαός μέσα από την αδιαμεσολάβητη επαφή μου. Η πλειοψηφία του λαού περιμένει το αποτέλεσμα για να την επιδοκιμάσει ή να την αποδοκιμάσει με βάση τις υποχρεώσεις που ανέλαβε σε σχέση με την δανειακή σύμβαση, την εκταμίευση της 6ης δόσης, την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και την αποκατάσταση της χώρας διεθνώς.

Αυτά αποτελούν σημαντικά βήματα τα οποία καλείται να κάνει, στους δύσκολους δρόμους της κρίσης και του υπέρογκου δημοσίου χρέους της χώρας.

Είμαι σίγουρος ότι ίσως από σήμερα κιόλας η καθημερινότητα αλλά και οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας θα στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στην σκληρή πραγματικότητα.

Και τότε κάποιοι, του «πράσινου» Παπανδρεικού καθεστώτος θα καταλάβουν ότι με «πασπαλίσματα» επικοινωνιακά, με μεσαιωνικές φανφάρες και με βεγγαλικά, δεν μπορεί να ξεγελασθεί ο λαός.

Τα ζητήματα που συνιστούν την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα περίπλοκα. Χρειάζεται βαθιά γνώση των συνιστωσών κάθε εθνικού ζητήματος, ικανότητα ανάλυσης, καθαρό μυαλό και δυνατότητα προσήλωσης.

Για εμάς στην Νέα Δημοκρατία  η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, την αξιοπιστίας και η ανόρθωση της Ελλάδας περνά μέσα από τις εκλογές, ώστε η νέα Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να εξασφαλίσει την επανεκκίνηση της οικονομίας και να διαπραγματευτεί την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος