Loading...
 Start Page
Η συμμετοχή στην μεταβατική κυβέρνηση δεν σημαίνει αυτόματα ότι δίνεται συγχωροχάρτι στη εγκληματική πολιτική του Γ. Παπανδρέου και στους συνενόχους της ούτε και ότι η ΝΔ αναθεωρεί την κεντρική επιλογή της περί επαναδιαπραγμάτευσης. Το αντίθετο μάλιστα

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου Λίνας Μπάστα σε τηλεοπτική συνέντευξη που παρεχώρησε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είπε : «Τα επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της πατρίδας τελείωσαν. Οι ανόητοι μικροτακτικισμοί και τα άλλα συνήθη πασοκικά κόλπα ευτυχώς δεν έπιασαν. Ευτυχώς διεσώθημεν χάρις στο αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος του Αντ. Σαμαρά και της ΝΔ, ακόμα και από τις επιπόλαιες ενέργειές του Παπανδρέου. Ο απελθών πρωθυπουργός με την όλη του συμπεριφορά δημιούργησε τεράστιο θέμα αξιοπιστίας συνολικά για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα. Έφτασε να απελευθερώσει τις ξένες δυνάμεις που επιδιώκουν να ασκούν την κηδεμονία της Ελλάδας αφού τους έδωσε ισχυρό έρεισμα, όπως στον Όλι Ρεν κ.α., να αμφισβητούν την αξιοπιστία της χώρας, προσβάλλοντας τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ των Ευρωπαίων να συνυπογράψει ο πρόεδρος της Ν.Δ ρητή δέσμευση πως θα υλοποιήσει στο σύνολό του το πακέτο που απορρέει από την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, ευτυχώς έλαβε τη δέουσα, υπερήφανη απάντηση του Α. Σαμαρά, ο οποίος και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον ότι υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια.

Ο Αντ. Σαμαράς έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τους εταίρους και δανειστές μας ότι δεν βάζει την χώρα σε περιπέτειες, όπως ο Γ. Παπανδρέου έπραξε με το δημοψήφισμα και για τούτο και πρότεινε την λύση της μεταβατικής κυβέρνησης.

Διαπιστώνω ότι: σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης εμφανίστηκε, η παράταξη της ΝΔ,  να διαχειρίζεται  μία σοβαρή κρίση με υπευθυνότητα χωρίς να μπαίνει στην λογική του πολιτικού κόστους.

Επίσης αυτή η απόφαση οδήγησε τον Γ. Παπανδρέου σε παραίτηση παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει την φράση «παραιτούμαι». Πήρε μία συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, έστω και εάν χρειαστεί να δοθεί  μία μικρή παράταση στο βίο της νέας μεταβατικής κυβέρνησης

Τέλος,  διατήρησε μέχρι τέλους την θέση του ο πρόεδρος της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να αναλάβει  καμία ενυπόγραφη δέσμευση ούτε εντός αλλά ούτε και εκτός συνόρων».

Ο Βουλευτής Αχαίας δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι: «Η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου διαδέχεται μία καταστροφική διακυβέρνηση Παπανδρέου. Εμείς ως ΝΔ  την στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» για  να κερδίσει η πατρίδα μας  την αξιοπιστία που έχασε τα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ αλλά και να εξασφαλίσει την αναγκαία δανειοδότηση. Ακόμα γιατί χρειαζόμαστε σταθερότητα για να πάμε γρήγορα σε εκλογές, που θα δώσουν οριστική λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. 

 

Αυτή την ώρα των μεγάλων αποφάσεων όλοι οφείλουμε να της σταθούμε αλληλέγγυοι και υποστηρικτικοί. Οποιαδήποτε άλλη στάση δεν υπαγορεύεται από την αγάπη για την Ελλάδα, αλλά από φτηνά, ιδιοτελή πολιτικά ή προσωπικά συμφέροντα.

Δεν ενδιαφέρουν κανέναν πολίτη πλέον οι κομματικές σκοπιμότητες και οι σχεδιασμοί που έχουν κοντόφθαλμες και ευκαιριακές επιδιώξεις. Η αγωνία, ο φόβος, η ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο, έχουν κυριεύσει τους πολίτες που βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να διακυβεύονται εξαιτίας της καταστροφικής μνημονιακής και της ανυπαρξίας αναπτυξιακής  πολιτικής.

Η απόφαση για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανάγκης αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη αφού συνιστά το πρώτο βήμα για την άρση του αδιέξοδου, στο οποίο βρέθηκε η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Εάν το βήμα αυτό θα εξελιχθεί… σε σταθερό βηματισμό, μένει να αποδειχθεί το προσεχές διάστημα.

Η πολιτική συνεννόηση και συναίνεση ήταν η μοναδική λύση για να διασώσουμε ό,τι έχει απομείνει και να μπει ένα τέλος στον διασυρμό της χώρας και των πολιτών της.

Πάντως θέλω να τονίσω ότι: η συμμετοχή στην μεταβατική κυβέρνηση δεν σημαίνει αυτόματα ότι δίνεται συγχωροχάρτι στη εγκληματική πολιτική του Γ. Παπανδρέου και στους συνενόχους της ούτε και ότι η ΝΔ αναθεωρεί την κεντρική επιλογή της περί επαναδιαπραγμάτευσης. Το αντίθετο μάλιστα».

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος