Loading...
 Start Page
ΟΧΙ στο ΝΑΙ των παραδομένων.  Αδιαπραγμάτευτα ΝΑΙ στην πραγματική επαναδιαπραγμάτευση

 

Σε αλληλοδιάδοχες συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, στους δημοσιογράφους Κ. Μάγνη (Ωμέγα ράδιο), Κ. Φλαμή (max fm), Χρ. Ρουμελιώτη (Ράδιο Αίγιο), Ρόζα Κοτίδου (ΣΚΑΙ Πάτρας), Άκη Ρούσσο και Έφη Ρουμελιώτη (ΣΚΑΙ Πιερίας), με επίκεντρο το θέμα του δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε:

 

“O Πρωθυπουργός πρέπει να βρίσκεται πραγματικά σε απελπισία. Προσπαθεί να εκβιάσει και να τρομάξει τους πολίτες. Αφού πανηγύρισε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για αναδιάρθρωση – «κούρεμα» του χρέους κατά 50% αναγγέλλει για τον Ιανουάριο δημοψήφισμα, για μια συμφωνία που ήδη έχει προσυπογράψει.

Ναρκοθετεί δηλαδή την ίδια ώρα την συμφωνία αφού οι τράπεζες μετά την χθεσινή ανακοίνωση δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα δεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Δυο χρόνια τώρα αγνόησε το λαό για την άποψη του για το μνημόνιο. Έκανε μήπως δημοψήφισμα για να μπει η χώρα στο Μνημόνιο; Έκανε μήπως δημοψήφισμα για τα σκληρά μέτρα που πήρε; Ρώτησε μήπως τους πολίτες για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων;

Σήμερα δυο χρόνια μετά κάνει έναν ωμό εκβιασμό, βάζει τη χώρα σε περιπέτειες για να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Με εκβιασμούς δεν αντιμετωπίζεται η κρίση ούτε κυβερνιέται η χώρα. Άμεσα εκλογές. Νέα Κυβέρνηση. Νέα διαπραγμάτευση. Ο λαός έχει το λόγο”.

 

Απαντώντας ο Αχαιός πολιτικός σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε: “Ο Γ.  Παπανδρέου θέλει να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε μια αδιέξοδη συζήτηση περί δημοψηφίσματος, που μπορεί να είναι ύποπτο ως και επικίνδυνο για την ενότητα του λαού μας, όπως με το ψευτοδίλημμα: «με το Ευρώ ή με την δραχμή, με την Ευρώπη ή με τα Βαλκάνια, με κοστούμι ή με φουστανέλα;». Η μεγάλη πλειονότητα του λαού επιθυμεί να συνεχίσει η χώρα την Ευρωπαϊκή της πορεία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως συμφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζεται στην χώρα ή στην Ε.Ε. την παρούσα στιγμή. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, επί δύο χρόνια «ανοίγει τρύπες στο νερό» και δεν τολμά να κόψει τον «βήχα» των κερδοσκόπων. Δεν μπορεί αυτά τα απλά και αυτονόητα να μετατραπούν σε «διλήμματα υψηλού κινδύνου» μόνον και μόνον για να αποστρέψει ο λαός το βλέμμα του από την φτώχεια και την ανασφάλειά του που τον κατατρέχει και να... χωριστεί σε «φιλοευρωπαίους» και «αντιευρωπαίους». Πάμε στις εκλογές δια της τεθλασμένης. Θα επιβληθούν από το συντριπτικό αποτέλεσμα εις βάρος της κυβέρνησης από τον λαό. Πάντως διαβλέπω σοβαρότατους κινδύνους για την πατρίδα. Ο λαός δεν τσιμπάει, από όποια ιδεολογική δεξαμενή και αν προέρχεται. Λέει ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στην πολιτική της φτώχειας.”

 

 

 

 

Κατέληξε δε, τονίζοντας: “Η Κυβέρνηση του μνημονίου “έκλεισε”» τον κύκλο της. Ουδέποτε κινήθηκε βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και ουδέποτε διαπραγματεύτηκε, άγεται και φέρεται.

Η διαπραγμάτευση είναι ανάγκη όσο ποτέ στο παρελθόν.

Το «ΟΧΙ « είναι στάση ζωής. Όταν πρόκειται για θέματα και περιπτώσεις που αφορούν την τιμή και τα συμφέροντα της Ελλάδος και του λαού. Όχι στο «ΝΑΙ σε όλα». Όχι στην προσβολή ενός ολόκληρου λαού.

 

Ο προβληματισμός Βενιζέλου για το αν θα υπάρξει επόμενη μέρα ή επόμενη νύχτα έχει βάση σε ότι αφορά στο κοντινό μέλλον της κυβέρνησης του κόμματος του.  Δεν αντέχουν άλλο να στέλνουν συνεχώς σήματα στον Πρωθυπουργό να κάνει κάτι. Το γεγονός ότι δεν εξειδικεύουν τις προτάσεις τους μαρτυρά την αμηχανία τους να βρουν διέξοδο και σε κάποιες περιπτώσεις πραγματικό πανικό: θέλουν να γίνει οτιδήποτε, αρκεί να τελειώσει αυτό που ζουν. Επιθυμία του είναι να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της άνοιξης αλλά φαίνεται όλο και πιο δύσκολη.”

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος