Loading...
 Start Page
Νέα παρέμβαση Ν. Ι. Νικολόπουλου για τα απορρίμματα  «Απαντήστε κύριε Υπουργέ, πού βρίσκεται η δικαστική έρευνα;»

Απαντήσεις εδώ και τώρα στα ζητήματα που ανακύπτουν περί τη διαφάνεια κατασκευής και τον προϋπολογισμό του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Φλόκα αλλά και το πάγιο ερώτημα αν θεωρείται νόμιμη η συνέχιση της λειτουργίας του ο ΧΥΤΑ Ξερόλακας, ζητά ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη.

Ο Αχαιός Βουλευτής, λίγες ημέρες μετά την επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά από τον οποίο ζητά να δώσει στη δημοσιότητα τα τεχνικά στοιχεία του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φλόκα, παρενέβη για πολλοστή φορά με Ερώτησή του και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.
Στοιχεία όμως ζητά και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις δικαστικές έρευνες που ξεκίνησαν πριν από αρκετούς μήνες και προχωρούν με βήμα σημειωτόν. Ζητά να πληροφορηθεί αν έχουν δοθεί οδηγίες από την ηγεσία του Αρείου Πάγου λόγω του αντικειμένου της έρευνας που αφορά τη δημόσια υγεία, τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς επίσης και ζητήματα διαφάνειας και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.
Αφορμή για τη νέα παρέμβαση του Αχαιού Βουλευτή στον Υπουργό Δικαιοσύνης στάθηκε ο δημόσιος υπαινιγμός τόσο του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά ότι η μελέτη του έργου δημιουργεί «σκιές» και χρειάζεται «επανακοστολόγηση προϋπολογισμού» και «συμπίεση κόστους», όσο και του τέως Νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου, που μίλησε για «φωτογραφική» μελέτη εξαιτίας της οποίας «τον άφησαν απ' έξω», «φωτογραφίζοντας» με τη σειρά του, ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής της Πάτρας του κ. Ανδρέα Φούρα καθώς και των δύο Συνδέσμων Διαχείρισης.

«Φτάνει το κρυφτό!»

Στην Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος περιγράφει αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Πάτρα τονίζοντας όμως ότι η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας αποβλήτων και η πεποίθηση ότι το έργο δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει να χαθεί για την περιοχή, δεν σημαίνει και απριόρι και ανεξέλεγκτη αποδοχή τυχόν παραμέτρων που δεν διασφαλίζουν τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος καταθέτει τη σχετική απάντηση που πήρε από το Δήμαρχο Πατρέων και επειδή δεν παρέδωσε τα στοιχεία που είχε εγγράφως και δημοσίως ζητήσει, αξιώνει να κατατεθούν σε φάκελο αμέσως στη Βουλή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, ο Αχαιός πολιτικός ζητά:


• Να κατατεθούν αντίγραφα των σχεδίων της εγκεκριμένης προμελέτης.
• Αντίγραφο της τεχνικής περιγραφής και της τεχνικής συγγραφής υποχρεώσεων.
• Αντίγραφο του αναλυτικού προϋπολογισμού κόστους κατασκευής και κόστους λειτουργίας του εργοστασίου.
• Αντίγραφο της προκήρυξης (που να εξασφαλίζεται ισότιμα η τεχνολογική λύση της «Βιολογικής Ξήρανσης» και της «Αναερόβιας Χώνευσης»).
• Η νομιμότητα της προμήθειας και λειτουργίας δεματοποιητών.
• Αντίγραφο της έκθεσης Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την εναπόθεση των απορριμμάτων στο υφιστάμενο κύτταρο του ΧΥΤΑ Ξερόλακας που γίνεται κατά παράβαση όλων σχεδόν των τεχνικών προδιαγραφών που συνοδεύουν την αδειοδότησή του.
• Αντίγραφο του σημερινού περιφερειακού σχεδιασμού της ενοποίησης των φορέων διαχείρισης.
• Αντίγραφο λειτουργίας του 1ου ΦΟΣΔΑ και τα αντίγραφα ελέγχου από την προϊσταμένη Αρχή του για τη νόμιμη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του μετά την εκλογή νέων δημοτικών Αρχών.


 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος