Loading...
 Start Page
«Νέο σκάνδαλο με εξωφρενική δαπάνη για την κατασκευή ιστοσελίδας!»

 

Ακάθεκτοι και αμετανόητοι!

Ακάθεκτη στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος την ώρα που υποβάλλει τους μικρομεσαίους και φτωχούς πολίτες σε μέτρα εξαθλίωσης, προχωρά η Κυβέρνηση. Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Ι. Νικολόπουλου για το μεγάλο φαγοπότι των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ιστοσελίδων στο Δημόσιο και τις εποπτευόμενες Υπηρεσίες και φορείς, αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτό κανενός, αλλά η Κυβέρνηση, αμετανόητη, ρίχνει κι άλλα εκατομμύρια των φορολογούμενων πολιτών στο…τραπέζι.

 Ο Βουλευτής Αχαΐας φέρνει στη δημοσιότητα την προκήρυξη διαγωνισμού από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος λήγει στις 3 Ιουνίου,  για την κατασκευή ιστοσελίδας(portal) συνολικού προϋπολογισμού 1.146.750 ευρώ συν Φ.Π.Α!!!

Σύμφωνα με την προκήρυξη η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opekepe.gr/doc/June2010/PERILIPSI_Y1_PORTAL.pdf, προκηρύχθηκε ανοικτός διεθνής διαγωνισμός με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ (PORTAL) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΑΑΤ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ». Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη και λειτουργία μιας ενιαίας Διαδικτυακής Πύλης (Portal) Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης, Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ καθώς και ασφάλειας και ολοκλήρωσης των συστημάτων του έργου. Μέσω της ενιαίας διαδικτυακής πύλης αποσκοπείται η παροχή μιας ευρείας γκάμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους αγρότες/πολίτες και τους δικαιούχους ενισχύσεων από τα Ταμεία Ε.Γ.Τ.Α.Α. και Ε.Γ.Τ.Ε καθώς και η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους φορείς του ΥπΑΑΤ, σε άλλους φορείς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

«Στην Ελλάδα του μνημονίου, την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Τρόικας και του ΔΝΤ Γιώργος Παπανδρέου, εφαρμόζει την πολιτική που οδηγεί σε εξαθλίωση τους πολίτες και την χώρα σε αδιέξοδο, προκήρυξαν διαγωνισμό για την δημιουργία Portal συνολικού προϋπολογισμού 1.146.750,00 ευρώ!!! Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας διαδικτυακός χώρος που ο πολίτης-αγρότης θα έχει πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και θα ενημερώνεται. Αλλά είναι παράλογο και προκλητικό να δαπανηθεί ένα τέτοιο τεράστιο ποσό σε μια περίοδο που μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται από την απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση που προεκλογικά έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και μετεκλογικά μας οδήγησε στο ΔΝΤ, καθώς αυτή ήταν η συμφωνία που είχε κάνει κάτω από το τραπέζι, όταν ήταν Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο σημερινός Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος-Καν», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.  

Ο Αχαιός Βουλευτής, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς γιατί θα δαπανηθεί αυτό το υπέρογκο ποσό για την κατασκευή της ιστοσελίδας και ποιοι και πώς αποφάσισαν να διατεθεί αυτό το ποσό. Επίσης ερωτά σε ποια μέσα και πότε έγινε η ανακοίνωση για τον συγκεκριμένο  διαγωνισμό και ποια πρόσωπα θα συγκροτούν την επιτροπή που θα αξιολογήσει τις προσφορές των εταιρειών, ζητώντας να κατατεθούν οι σχετικές ανακοινώσεις και τα αποκόμματα εφημερίδων και ονομαστική λίστα και η ιδιότητα κάθε μέλους της επιτροπής. Ειδικότερα ερωτά με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή της εταιρείας και  ποιες εταιρείες έχουν καταθέσει προσφορές και ζητά να κατατεθεί λίστα με τις εταιρείες και ο φάκελος με την προσφορά που έχει καταθέσει κάθε εταιρεία ξεχωριστά.

 

  

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος