Loading...
 Start Page
«Ο πολιτικός χρόνος του Γ. Παπανδρέου έχει αρχίσει να τελειώνει»

Παραχωρώντας συνέντευξη χτες Σάββατο, ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος , σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Γελάει μαζί μας ο κόσμος όλος, για την άνευ ουσιαστικού λόγου σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών σε μία προσπάθεια να στριμωχτεί επικοινωνιακά η Αξιωματική Αντιπολίτευση.  Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ήταν φθηνό το κόλπο. Γνωστή η επιδίωξη.  

Όλα δείχνουν ότι ο πολιτικός χρόνος του Πρωθυπουργού έχει αρχίσει να τελειώνει. Και όπως προκύπτει και οι αγορές έχουν πειστεί πια για αυτό. Επίσης έχει χάσει και την δυνατότητα να διεξάγει ο ίδιος οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.

Η λέξη συναίνεση ακούγεται θετικά από την κοινή γνώμη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόσμος μπούχτισε πια από τους στείρους μικροκομματικούς καυγάδες.

Ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε τις επαφές με τους άλλους Αρχηγούς επικοινωνιακά με την ίδια περίπου λογική που είχε θέσει το δίλημμα των εκλογών πριν τις δημοτικές εκλογές.

Λογικές πολωτικές με εκβιαστικές εκλογές. Τότε η «μπλόφα» έπιασε, τώρα όμως βρέθηκε ο ίδιος στην γωνία. Εάν ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση και δηλώνει ανικανότητα ας πάει σε εκλογές.

Ο χρόνος κυλά με τέτοιες φθηνές επικοινωνιακές μεθοδεύσεις που οδηγούν σε έκπτωση πρόσωπα και θεσμούς, μη εξαιρουμένου, μετά την χθεσινή παράσταση στο Προεδρικό Μέγαρο, του Κάρολου Παπούλια. Η συνάντηση θα μπορούσε και να μην είχε γίνει ή θα μπορούσε να γίνει και απέναντι στην «Αίγλη» του Ζαππείου που φτιάχνει καλύτερο καφέ, είπαν κάποιοι κακεντρεχείς.

 

Από αύριο το παιχνίδι παίρνει άλλη διάσταση. Κυριαρχούν συσχετισμοί ήττας. Σε μία τέτοια προσέγγιση δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στον Γ. Παπανδρέου. Ο κόσμος έχει περισσότερο φόβο παρά ελπίδα.

Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. Κάθε φορά που έρχεται η Κυβέρνηση στα δύσκολα, προσπαθεί να καταστήσει την αξιωματική αντιπολίτευση συνυπεύθυνη και συμμέτοχη στο κόστος της αποτυχίας.

Ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θα μας «δέσεις το άρμα του δικού του αδιέξοδου». Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Στη ΝΔ είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο εν αντιθέσει με τον Πρωθυπουργό που απέρριψε τις εκλογές.

Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ωμό εκβιασμό, αφού η Ευρωζώνη συνέδεσε την καταβολή της επόμενης δόσης με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και αυτό είναι βαρύ αντιδημοκρατικό ολίσθημα και η ιδέα –όπως διέρρευσε- ήταν του Παπακωνσταντίνου.

Νόμιζαν ότι θα καμφθεί από τις πιέσεις εντός και εκτός Ελλάδος ο Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς ξεχνάνε ότι είναι ίδιον του χαρακτήρα του να προχωρά όταν πιστεύει κάτι. Δεν μασάει από προβοκάτσιες και καλλιέργεια φόβου.

Οι δανειστές ενοχλούνται από τη στάση του Σαμαρά, αλλά κανείς δεν τους επιτρέπουν να υπαγορεύει τις θέσεις της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εμποδίσει τους κυβερνώντες να υλοποιήσουν την πολιτική τους. Για την αποτυχία φταίνε οι ίδιοι, αλλά και η συνταγή που εφαρμόζουν.

Υπάρχει όμως ένας άγνωστος Χ που έχει να κάνει με την στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Θα το ψηφίσουν την στιγμή που η λαϊκή δυσαρέσκεια έχει πάρει μορφή και σχήμα μέσω ενός….κινήματος της πλατείας που διογκώνεται σε όλη τη  Ελλάδα;

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος