Loading...
 Start Page
«Η Κυβέρνηση καταρρέει …αλλά όχι η χώρα δεν πτωχεύσει  ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΝΔ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ  Θα επιδιώξουμε καθαρή εντολή»

«Καθαρή εντολή και αυτοδυναμία για να κυβερνήσει η ΝΔ υλοποιώντας το πρόγραμμα της, θα ζητήσει η ΝΔ όποτε και αν γίνουν οι εκλογές» είπε χθες ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

«Καλοδεχούμενες  οι εκλογές, όποτε τις αποφασίσει η Κυβέρνηση.

Η Ν.Δ. σύμφωνα με νέα ευρήματα δημοσκοπήσεων, που θα δημοσιευτούν βρίσκεται μπροστά σε όλους τους δείκτες» αποκάλυψε στα ερτζιανά ο Βουλευτής Αχαίας, και εκτίμησε ότι ο λαός εμπιστεύεται ακόμη μονοκομματικές κυβερνήσεις, ενώ υπογράμμισε την προοπτική που δίνει στην χώρα η εναλλακτική πολιτική πρόταση της ΝΔ για διέξοδο από την κρίση.

«Το ζητούμενο της επανεκκίνησης της οικονομίας της πατρίδας μας, δεν μπορεί να επιτευχθεί  με την ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε μισθούς, συντάξεις, φορολογικούς συντελεστές και εισφορές. Η επανεκκίνηση της οικονομάς απαιτεί ένα άλλο σχέδιο δράσης προοπτικής και ανάπτυξης».

Ακόμη είπε ότι : «Η ΝΔ δεν συμμερίζεται όλους εκείνους που θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες καλλιεργώντας σενάρια κατάρρευσης της χώρας», και πρόσθεσε : «Η Κυβέρνηση μπορεί να καταρρέει, όχι όμως και η χώρα».

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτήθηκε και για το κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών, σημειώνοντας ότι: «αποτελεί μία πρωτοβουλία την οποία παρακολουθεί  η ΝΔ με ενδιαφέρον, έσπευσε ωστόσο να αναφέρει ότι κανένα κόμμα δεν δικαιούται είτε να υποδείξει,   είτε να καπελώσει ανάλογες κινήσεις και πως οι αντιδράσεις του λαού, δεν την φοβίζουν».

Με τον ίδιο τρόπο τοποθετήθηκε στην επικείμενη συγκέντρωση, των Αγανακτισμένων Πολιτών, στην πλατεία των Καλαβρύτων που ετοιμάζουν πολίτες από το διαδίκτυο προκειμένου να ακολουθήσουν τον Πρωθυπουργό στην Κυριακάτικη απόδραση του…. «Τώρα είναι η ώρα που  μιλούν και αντιδρούν οι πολίτες…οι πολιτικοί ας ανοίξουμε τα αυτιά μας…ας ακούσουμε αυτή την εκκωφαντικά σιωπηλή διαμαρτυρία…»

 

Ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, με την συμμετοχή του συμμετείχε σήμερα σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, έδωσε απαντήσεις σε πολλά κρίσιμα και καυτά ζητήματα της επικαιρότητας.

Οι συνεντεύξεις παραχωρήθηκαν στους δημοσιογράφους Γ. Κολόκα (Ιόνιον fm), Νίκο Ξαναλάτο (Μax fm) και Κυριάκο Κορτέση (Ωμέγα radio), όπου εκτός των προαναφερθέντων, επίσης μεταξύ άλλων ο Αχαιός πολιτικός είπε:

 

«Όλα πηγαίνουν χειρότερα.

Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί σε μία πολιτική που δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

Αποδείχθηκε, πως όταν ξεκίνησε ο Γ. Παπανδρέου δεν ήξερε που πάει.

Σήμερα φαίνεται ότι δεν έχει συναίσθηση που έφτασε.

Κανείς δεν πιστεύει σήμερα, πως η κυβέρνηση του μνημονίου έχει σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά αδιέξοδα. Δυστυχώς εν γνώσει ή εν αγνοία, την μη διαπραγμάτευση, ο Γ. Παπανδρέου, έδωσε επάρκεια χρόνου στους ξένους δανειστές, να τακτοποιήσουν «τα του οίκου τους» και να μην έχουν χασούρα από την  κρίση. Κάθε μέρα που περνάει, μειώνει τους δικούς τους κινδύνους, ενώ αυξάνει τόσο το ελληνικό χρέος όσο και το αδιέξοδο της χώρας.

Έτσι φτάσαμε σήμερα η Ελλάδα να πληρώνει μεγάλα ποσά στους δανειστές, αλλά το χρέος της να αυξάνει. Τώρα έφτασε να ζητά να συνυπογράψουμε την πώληση του εθνικού μας πλούτου σε τιμές ευκαιρίας, που θα αγοραστεί από τα τοκοχρεολύσια των δανείων που καταβάλλουμε.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κόσμος έχει αρχίσει να πιστεύει ότι μας δανείζουν για να μας εκμεταλλευτούν και όχι για να μας βοηθήσουν.

 

Τα νέα, άκρως απογοητευτικά, στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, εκτός από τη διάχυση ακόμη μεγαλύτερης απαισιοδοξίας, καταδεικνύουν για ακόμη μια φορά το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας.

Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει παραλύσει, να μην συντονίζεται και να μην παράγει έργο.

Ο κ. Νικολόπουλος αναρωτήθηκε λέγοντας: « Τι είναι αυτό που βουίζει στις πλατείες όλης της Ελλάδας; Η οργή…Τι είναι αυτό που βράζει, ακούγεται δεν ακούγεται; Η οργή! Μαζεύεται το «υλικό» της οργής από παντού : απ’ τις γειτονιές, απ’ τις παρέες, τις οικογένειες. Φωλιάζει παντού. Στις ψυχές, στις τσέπες, στις συνοικίες, στις γροθιές, στα ακυρωμένα πτυχία, στα άπιαστα μεροκάματα.

Η Ελλάδα έγινε «του κλότσου και του μπάτσου» σε όλο τον κόσμο, υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Ούτε τις ζοφερές δεκαετίες του 1950 δεν προκαλούσε τόσο οίκτο και τέτοια αποστροφή. «Δεν θα γίνουμε σαν την Ελλάδα!», μας ξεφωνίζουν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα όμως  αποτελεί μοναδική περίπτωση δυνητικά πλούσιας οικονομίας που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού;

Δίνοντας την «συνταγή και το αντίδοτο» ο κ. Νικολόπουλος Χρειαζόμαστε  να αλλάξουμε την δυναμική της ελληνικής οικονομίας με :

·         μια δραστική αλλαγή του ψυχολογικού κλίματος και ένα θετικό σοκ, που θα αποτελέσει το έναυσμα για ανάκαμψη για μία νέα επανεκκίνηση.

Η στρατηγική μας για έξοδο από την κρίση έχει δύο στόχους :

·         Να θεραπεύσει τις μακροχρόνιες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, και

·         Να δημιουργήσει ανάπτυξη.

Για παράδειγμα:

Η αναξιοποίητη περιουσία του Δημοσίου Τομέα, αποτελεί το κλειδί για την άμεση μείωση του χρέους. Περιλαμβάνει σύγχρονα έργα ανάπτυξης ακινήτων μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, μακροχρόνιων μισθώσεων, Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ακίνητης Περιουσίας και Εταιρικών Συμμετοχών Ακινήτων κ.α..

Χρειάζεται ένα θετικό σοκ.

 

Στο κλείσιμο κατέληξε: «Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε «Μεσογειακή Τίγρη», αρκεί να φέρουμε στο προσκήνιο την κοινωνική εμπροσθοφυλακή με καθαρή συνείδηση των δυσκολιών και των ευθυνών που συνεπάγεται το εγχείρημα της ανταγωνιστικής ανασυγκρότησης της χώρας. Δικά μας είναι τα προβλήματα, δική μας κι η ευθύνη αντιμετώπισής τους.

Ο τόπος όμως βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού. Θέλουμε οι θυσίες των πολιτών να πιάσουν τόπο και η Ελλάδα να παραμείνει χώρα ευρωπαϊκή, αλλά και εθνικά αξιοπρεπής. Ούτε η Ε.Ε., ούτε το ΔΝΤ , ούτε κανείς θα μας σώσει τελικά, από τη σκληρή και άδικη για τους πολλούς πραγματικότητα που βιώνουμε.

Ευτυχώς, η κοινωνική πλειοψηφία, θέλει να επιβιώσει κι όχι να αυτοκτονήσει συλλογικά».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος