Loading...
 Start Page
 «Πατούν στο κεφάλι τους απροστάτευτους πολίτες!»

Την φωνή απόγνωσης μιας γυναίκας από την Πάτρα που βιώνει με δραματικό τρόπο το σκληρό πρόσωπο και τον παραλογισμό του Κράτους, μεταφέρει στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Ο Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την μεγάλη περιπέτεια που περνά η γυναίκα και τα δυο της παιδιά, με φόντο ένα δάνειο 2.700.000 δραχμών που είχε λάβει πριν από 20 και πλέον χρόνια για τη λειτουργία μιας μικρής βιοτεχνίας φασόν που τελικά το 1990 κήρυξε πτώχευση.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα το κεφάλαιο του δανείου, δηλαδή οι 2.700.000 δραχμές μεταβιβάστηκε στην εφορία για είσπραξη. Επίσης, όπως  καταγγέλλει, στο μεσοδιάστημα από το 1990 μέχρι το 2001 αρρώστησε σοβαρά και ισχυρίζεται ότι δεν είχε συναλλαγή για την τακτοποίηση της οφειλής και οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες ενημερώθηκαν για την περιπέτεια υγείας της και την αδυναμία της να τακτοποιήσει την οφειλή επειδή δεν είχε έσοδα. Όπως λέει έκτοτε δεν την ενόχλησαν μέχρι το 2001…

Η καταγγέλλουσα εκ της μητέρας της, ήταν κληρονόμος μεριδίου δύο εικοστών τετάρτων οικίας στη Χίο το οποίο, δεσμεύθηκε από την εφορία για την εξυπηρέτηση μέρους της οφειλής της, ενώ το 2001, η κ. Συνεφιά έχουσα λάβει μια μικρή αναπηρική σύνταξη, προέβη σε διακανονισμό για μηνιαία κράτηση ποσού 100 ευρώ μέχρι την ολική αποπληρωμή του ποσού, το οποίο, προσαυξημένο σήμερα φθάνει τις 56.800 ευρώ!!!

Εν τω μεταξύ, η γυναίκα, μπόρεσε πριν από μερικά χρόνια να λάβει από τον Ο.Ε.Κ δάνειο 76.500 ευρώ το οποίο δαπάνησε για την απόκτηση κατοικίας, παλαιότητας 38 ετών στο οποίο διαμένει μέχρι σήμερα.

Την Μ. Τετάρτη εφέτος, η καταγγέλλουσα δέχθηκε την επίσκεψη Δικαστικού Επιμελητή που την ενημέρωσε ότι το ακίνητο κατάσχεται επειδή δεν έχει τακτοποιηθεί η οφειλή του παλαιού δανείου των 2.700.000 δραχμών που μέσα σε 20 χρόνια εκτινάχθηκε σε 56.800 ευρώ, (19.354.500 δραχμές) δηλαδή προσαυξημένο περισσότερο από επτά φορές!

«Σκέψεις θυμού και αγανάκτησης για την αναλγησία του Κράτους, με κατέκλυσαν όταν πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκα την περιπέτεια της γυναίκας αυτής, μητέρας δύο παιδιών, που πληρώνει στην κυριολεξία πολύ ακριβά την αδικία του Κράτους και την σκληρή και απάνθρωπη πολιτική είσπραξης εσόδων, που ισοπεδώνει και κατακρεουργεί φτωχούς και ανήμπορους με την ίδια ευκολία που ευνοεί τους πλούσιους και ισχυρούς», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Βουλευτής, ερωτά τους Υπουργούς γιατί γίνεται κατάσχεση της οικίας της καταγγέλλουσας  εφόσον είχε ήδη υποστεί δέσμευση μεριδίου κληρονομιάς από το σπίτι της μητέρας της στη Χίο και ήδη, από δεκαετίας είχε προβεί σε διακανονισμό με κράτηση ποσού της σύνταξής της μέχρι την εξόφληση του ποσού που δανείσθηκε για την λειτουργία της βιοτεχνίας που διατηρούσε. Επίσης, μεταξύ άλλων, ερωτά γιατί το αρχικό κεφάλαιο των 2.700.000 δραχμών έχει προσαυξηθεί και έχει φθάσει τις 56.800 ευρώ και αν θα προβούν σε ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της καταγγέλλουσας να μην κατασχεθεί η οικία της και να εξακολουθήσει να ισχύει ο διακανονισμός για την εξόφληση του δανείου.

Τέλος ο Αχαιός Βουλευτής, καλεί τους Υπουργούς να εκθέσουν την άποψή τους, με δεδομένο ότι ιδιαίτερα αυτή την εποχή το Κράτος υποχρεούται να προστατεύει τους πολίτες και όχι να ενεργεί σε βάρος τους με αποτέλεσμα να έρχονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όπως συμβαίνει στην περίπτωση της καταγγέλλουσας. 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος