Loading...
 Start Page
«Η Ευρώπη οφείλει να τολμήσει πολλά περισσότερα»

Την ανάγκη η ευρωπαϊκή πολιτική να γίνει περισσότερο τολμηρή και εξωστρεφής για την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος, υπογράμμισε ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μετέχοντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που διοργανώθηκε το Σάββατο και την Κυριακή (25 και 26 Ιουνίου) στη Λέρο.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, που αναφέρονταν στο μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη, ο κ. Νικολόπουλος «στάθηκε» κυρίαρχα στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν κινδυνεύει μόνο από την κρίση του ευρώ, αλλά και από όσα συντελούνται εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την αποσταθεροποίηση των χωρών της βόρειας Αφρικής και της κοντινής μας Ανατολής.

Ο Αχαιός πολιτικός αναφέρθηκε στις πτυχές του προβλήματος όπως παρουσιάζεται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τονίζοντας πως οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα από την Ε.Ε. δεν είχαν καθόλου ικανοποιητικά αποτελέσματα. Χαρακτήρισε την Ελλάδα δε, «ανάχωμα» της Ευρώπης ως προς τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα, αναφέροντας τις τεράστιες πιέσεις που δημιουργούνται στη χώρα.

«Εδώ, στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, όπως και στα χερσαία βόρεια σύνορα, καθημερινά διεξάγεται ένας ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ των διωκτικών αρχών και των δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Την απελπισία του μετανάστη όμως, ο οποίος βλέπει μόνο την κόλαση που ζει και όχι την κρυμμένη κόλαση πίσω από τον παράδεισο που του τάζουν, δεν την σταματάς. Το αποτέλεσμα είναι, καθημερινά, στα σύνορα της Ελλάδος να φτάνουν δεκάδες ή και εκατοντάδες μετανάστες που λίγες μέρες αργότερα, θα στοιβάζονται στην χώρα, η οποία έχει καταντήσει χωματερή ψυχών και ελπίδων και ιδιαίτερα στις περιοχές της δυτικής Ελλάδος, όπως στην δική μου πόλη, την Πάτρα, με στόχο την παράνομη φυγή τους προς την δυτική και βόρεια Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής υπογράμμισε πως τα αποτρεπτικά μέσα δεν μπορούν να εξαλείψουν το φαινόμενο. «Τα αποτελέσματα είναι οικτρά» ανέφερε. «Οι δουλέμποροι θησαυρίζουν, οι ευρωπαϊκές κοινωνίες γίνονται κλειστοφοβικές και οι ρατσιστικές τάσεις βρίσκουν έδαφος να αναφύονται, οι μετανάστες στην πλειονότητά τους ζουν παρασιτικά στο περιθώριο, η μαύρη εργασία διογκώνεται και τελικά, η κόλαση μεγαλώνει για όλους».

«Η Ευρώπη οφείλει να τολμήσει πολύ περισσότερα από όσα μέχρι σήμερα» τόνισε, επισημαίνοντας την ανάγκη και δημιουργίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής, αλλά κυρίως την αλλαγή του «Δουβλίνο ΙΙ» και την χάραξη μιας στρατηγικής που θα ενισχύσει τις δημοκρατίες στα κράτη της νοτιοανατολικής Μεσογείου και θα τους δώσει κίνητρα και τεχνογνωσία ανάπτυξης, ώστε οι λαοί να μπορούν να παραμένουν στους τόπους τους.

«Πιστεύω απόλυτα όμως στη δύναμη της δημοσιογραφίας και ξέρω πως αν η ευρωπαϊκή δημοσιογραφία αρχίσει να τραβάει τον μίτο της Αριάδνης στο συγκεκριμένο ζήτημα, πολλοί θα κατανοήσουν την αλήθεια και θα πειστούν ότι δεν χρειάζεται να κλεινόμαστε στο καβούκι μας ή να χτίζουμε φράχτες, αλλά μπορούμε, με αυτοπεποίθηση και τα μέσα που έχουμε, να συμβάλλουμε ώστε η νοτιοανατολική μεσόγειος να μετατραπεί σε μια περιοχή γόνιμης συνεργασίας των λαών της» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.


ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ

Εξάλλου, την ευκαιρία να συναντηθεί με τα στελέχη και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας από την Λέρο και την Πάτμο είχε ο Τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, επισκεπτόμενος τα δύο ακριτικά νησιά.

Μιλώντας στις δημοτικές συνελεύσεις των δύο περιοχών, ο κ. Νικολόπουλος παρουσίασε και εξήγησε το οικονομικό πρόγραμμα της παράταξης, τονίζοντας πως η παραπαίουσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν αντέξει περνώντας τον «σκόπελο» της ψήφισης του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, δεν πρόκειται να «πάει μακριά» καθώς έχει ήδη χάσει την δεδηλωμένη στον λαό ενώ πολύ σύντομα, όταν θα αρχίσουν να φαίνονται τα αδιέξοδα του νέου μνημονίου, τότε θα καταρρεύσει υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής αλλά και των εσωκομματικών προβλημάτων που είναι ήδη έντονα και ορατά.

«Σας ζητάω να έχετε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά, τον πολιτικό ηγέτη που αφότου δικαιώθηκε στην Ελλάδα για την επιλογή του να αντισταθεί στο πρώτο μνημόνιο, τώρα θα δικαιωθεί και στην Ευρώπη, μένοντας ακλόνητος στην θέση του για τα αδιέξοδα του νέου μνημονίου. Η μάχη είναι μεγάλη. Τα συμφέροντα δυνατά και πολλαπλά. Κάποιοι στο εξωτερικό αδυνατούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στον τόπο μας και κάποιοι άλλοι, δεν θέλουν να καταλάβουν. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως, μέρα με την μέρα κερδίζει έδαφος και μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός από την θέση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ξεκινάει την προσπάθεια επαναδιαππραγμάτευσης μιας πολιτικής που χάραξε μια... άλλη κυβέρνηση! Αυτό έκανε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις Βρυξέλλες και να είστε βέβαιοι πως η προσπάθεια θα δικαιωθεί, ειδικά τώρα που όλοι βλέπουν πως η παράταξη ανεβαίνει, είναι μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις και θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

Και ο Αχαιός πολιτικός κατέληξε: «Πολλές φορές, στο κέντρο, στην Αθήνα, οι πολιτικοί χάνουμε την πραγματικότητα. Περιστρεφόμαστε γύρω από σχέδια, αριθμούς, προγράμματα και τεχνοκρατικές αντιλήψεις, ξεχνώντας τι συμβαίνει στην πραγματική κοινωνία. Από αυτή την άποψη αισθάνομαι τυχερός που είμαι βουλευτής της περιφέρειας και όχι του κέντρου. Βουλευτής της περιφέρειας είναι όμως και ο Αντώνης Σαμαράς. Και ξέρει καλά, όπως ξέρω και εγώ, όπως πάνω από όλα ξέρετε εσείς που επιμένετε να ζείτε και να παλεύετε στις εσχατιές της χώρα μας, τι πάει να πει, μεροκάματο, κόπος, αξιοπρέπεια, πατρίδα. Κρατήστε ψηλά λοιπόν, τη σημαία της Ελλάδας, ως το σύμβολο μιας ελπίδας που κανένα βάρβαρο μνημόνιο δεν μπορεί να σβήσει, ως το σύμβολο μιας χώρας που ξέρει να μάχεται και να κερδίζει!».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος