Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ «Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι ψήφος συνενοχής»

Την άποψη πως η ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, αποτελεί ψήφο συνενοχής στη συνέχιση μιας αδιέξοδης και εγκληματικής για την χώρα και τους πολίτες της πολιτικής εξέφρασε ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, ο Αχαιός πολιτικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τη μέρα που έγινε ο ανασχηματισμός, άκουσα σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό έναν πολίτη να λέει: "Ερχόμενος σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι από την δουλειά και προτού καθίσω με τη γυναίκα και τα παιδιά μου στο τραπέζι για να φάμε, ζήτησα από όλους να κάτσουμε σε άλλες καρέκλες από αυτές που καθόμαστε συνήθως. Το κάναμε, αλλά... οι φακές δεν έγιναν κοκκινιστό!"».
O κ. Νικολόπουλος υποστήριξε πως ο λαός τα ξέρει όλα και τα έχει ήδη καταλάβει όλα, προσθέτοντας πως αν υπήρχε η δυνατότητα, ο ίδιος θα παραχωρούσε ευχαρίστως την θέση του στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει ένας απλός πολίτης και με δικά του λόγια, να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του, είτε για την προηγούμενη είτε και για τη νέα κυβέρνηση. «Κυβέρνηση μνημονίου η μία, κυβέρνηση μνημονίου και η άλλη... Δέσμιες των ίδιων επιλογών και οι δύο» τόνισε ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως με την ανακύκλωση ρόλων στο κόμμα της πλειοψηφίας δεν επιτυγχάνεται αλλαγή πολιτικής.
«Σε λίγο καιρό θα του ζητηθούν και νέες θυσίες, γιατί πάλι θα μας πουν ότι υπήρξαν αποκλίσεις και τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που σαν... απόηχος της προηγούμενης θα εφαρμόζει την ίδια, κοινωνικά άδικη, οικονομικά αδιέξοδη και εθνικά εγκληματική, συνταγή;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, παραθέτοντας και ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως το τραγικό νούμερο των 820.000 ανέργων σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές.
«Οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών μέσων για τη δουλειά τους, οι ευρωπαϊκοί πόροι λιμνάζουν στο Υπουργείο Εργασίας. To 17% απορροφητικότητα είναι αρνητικό ρεκόρ. Το υπουργείο Εργασίας, αντί να επιταχύνει την προκήρυξη των έργων, επιδίδεται σε διώξεις του προσωπικού που δεν είναι ΠΑΣΟΚ, αδυνατίζοντας την απόδοση των ειδικών υπηρεσιών και ενισχύοντας τον κομματισμό και την αναξιοκρατία. Μέχρι προϊστάμενο με β' βαθμό τοποθέτησαν στις Διαχειριστικές Αρχές, ο οποίος βέβαια είχε το προσόν ότι είναι... συγγενής του Προέδρου της ΠΑΣΚΕ. Μ' αυτές τις πρακτικές, μ' αυτή την πολιτική, με τόσες στρεβλώσεις είναι αδύνατον η χώρα να προχωρήσει» επεσήμανε.
Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και στο ζήτημα της περίφημης συναίνεσης: «Προσωπικά, κυρίες και κύριοι, πιστεύω πως ο κ. Παπανδρέου, ούτε θέλησε, ούτε επεδίωξε ουσιαστικά τη συναίνεση. Προσπάθησε, χρησιμοποιώντας νέους δραματικούς τόνους πάνω στο εθνικό πρόβλημα - και αυτό είναι το ασυγχώρητο - να διασφαλίσει μόνο την κομματική ισορροπία και να αποφύγει τον... «ξαφνικό θάνατο» της κυβέρνησης και του ιδίου, ως πρωθυπουργού. Και ποιος ξέρει; Ίσως τώρα να δρομολογεί για τον κ. Βενιζέλο ότι δρομολόγησε και για εκείνον ο κ. Σημίτης. Διαδοχή μετά συντριπτικής ήττας... Αλλά όλα αυτά, δεν με νοιάζουν. Και στην παρούσα φάση δε νοιάζουν καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα! Εκείνο που μας νοιάζει εμάς, είναι πως ο κ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να παίζουν τα προσωπικά παιχνιδάκια εξουσίας τους πάνω στην πλάτη της χώρας!» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πάντως πως η τελική κατάρρευση της κυβέρνησης είναι πολύ κοντά.
«Η ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή τη κυβέρνηση είναι ψήφος συνενοχής σε μια πολιτική που εξοντώνει τους Έλληνες για να ζήσει... το υπόλειμμα της Ελλάδας, που έχει κατά νου ο κ. Παπανδρέου. Και φυσικά, ψήφο ενοχής ή συνενοχής, η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε ποτέ και ούτε πρόκειται να δώσει. Εμπιστεύεται μόνο τον λαό. Ψήφο εμπιστοσύνης λοιπόν, στις λαϊκές δυνάμεις και μόνον σε αυτές!» κατέληξε.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος