Loading...
 Start Page
Η ασφάλεια του πολίτη και της δημόσιας υγείας είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας

Στο περιθώριο του γεύματος που παρατέθηκε προς τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου, που συμμετέχουν στην συνεδρίαση της ΡΑΜ στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, και σε δημοσιογράφους, ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ , Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και συνομιλώντας με τους παρευρισκομένους, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

 

«Η ασφάλεια του πολίτη και της δημόσιας υγείας είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας. Από την πρώτη ανακοίνωση του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία, δόθηκε εντολή για πλήρη έλεγχο των εισαγωγών. Ωστόσο, οι εισαγωγές τροφίμων από τη χώρα αυτή είναι οριακές, σχεδόν ανύπαρκτες. Πόσο μάλλον στη σημερινή συγκυρία.

Θα ήταν άδικο αν δεν επισημαίναμε, ότι η Ιαπωνία είναι μια χώρα συνεπής και οργανωμένη, ακόμα και στη σημερινή πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει. Πραγματοποιεί η ίδια ελέγχους και παίρνει μέτρα, για να πιστοποιήσει ότι τα προϊόντα που εξάγει δεν είναι μολυσμένα, γνωρίζοντας εξάλλου, ότι όλες οι χώρες προορισμού και φυσικά η Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν τους δικούς τους ελέγχους.

Η μεταφορά λοιπόν ραδιενέργειας από την Ιαπωνία στην Ελλάδα, μέσω της διακίνησης προϊόντων, αποκλείεται κατηγορηματικά. Παρ’ όλα αυτά οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή, καθημερινά, αφού τα νέα από την Ιαπωνία γίνονται όλο και πιο ανησυχητικά. Μάλιστα, όταν στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε μέτρα για τη ραδιενέργεια, καθιερώνοντας ελάχιστο ποσοστό ελέγχων 20% , η Ελλάδα καταψήφισε τον κανονισμό, υποστηρίζοντας, ότι όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να κάνουν καθολικούς ελέγχους.

Σε κάθε περίπτωση που έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη, με τη δημόσια υγεία ή ακόμα και με το περιβάλλον, πρέπει να εφαρμόζουμε πιστά την αρχή της προφύλαξης και ότι εξαντλούμε κάθε περιθώριο μέτρων.»

 

Σε άλλο σημείο της συζήτησης σχετικά με την ανάπτυξη της γεωργίας ο Έλληνας πολιτικός τόνισε: «Ανέκαθεν, η αγροτική καλλιέργεια αποτελούσε, μαζί με τον τουρισμό, κύρια πηγή εσόδων. Στη σημερινή συγκυρία η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι οι κλάδοι, που έχουν αναπτυξιακά αποθέματα, ικανά να φέρουν εισόδημα και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

Γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσει μια προσπάθεια στροφής στην παραγωγή, με διαρθρωτικές και θεσμικές αλλαγές στον αγροτικό χώρο. Για τη Μεσόγειο και τη δίαιτά της , επιλέγουμε ένα «καλάθι προϊόντων», ένα νέο πρότυπο μεσογειακής δίαιτας και προϊόντων, που αναδεικνύει τη δική της παραγωγική ταυτότητα.

Επιλέγουμε τα προϊόντα με βιώσιμες προοπτικές, τις δράσεις και τις υποδομές που διασφαλίζουν προστιθέμενη αξία για τον παραγωγό και την οικονομία και εξασφαλίζουμε τους πόρους για να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα.

Τα κράτη οφείλουν να προστατεύουν τη γεωργία με υπηρεσίες, πληροφόρηση, έρευνα, στήριξη του αγρότη, ώστε ο γεωργός να προγραμματίζει και να επενδύει για το μέλλον και τις προοπτικές του. Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της Οικονομίας των χωρών μας. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι ο αγροδιατροφικός τομέας, με τις πρώτες ύλες που διαθέτει, θα σηματοδοτήσει την επόμενη φάση, την ανάπτυξη της χώρας, που δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην παραγωγή».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος