Loading...
 Start Page
Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Ο πραγματικός «πλούτος» της Μεσογείου είναι η γη και η ιστορία της

Την εντεινόμενη ανησυχία της Ελλάδας για τη λειτουργία, αλλά και τη δημιουργία νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, όπως αυτός που προγραμματίζεται στην περιοχή Ακκιούγιου της Τουρκίας, μετέφερε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου στη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής της Μεσογείου, στο Ντουπρόβνικ της Κροατίας.
Πραγματοποιώντας τοποθέτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως καθώς η ασφάλεια του πολίτη και της δημόσιας υγείας θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων των κρατών, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εφαρμόζεται η αρχή της προφύλαξης και η εξάντληση κάθε δυνατού μέτρου για την αποφυγή μιας ενδεχόμενης κρίσης.
«Παρακολουθώντας η ελληνική κοινωνία, όπως όλη η ανθρωπότητα, το δράμα του Ιαπωνικού λαού, ο οποίος υποφέρει από τις συνέπειες του τρομακτικού σεισμού και τις συνεπακόλουθες καταστροφικές επιπτώσεις του, ανησυχούμε ιδιαίτερα από τη διαρροή ραδιενέργειας από τους πληγέντες πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εκφράζουμε με ανησυχία το ενδεχόμενο εκτεταμένης διαρροής ραδιενέργειας από λειτουργούντα πυρηνικά εργοστάσια. Σήμερα εμείς οι εκπρόσωποι των ευρωμεσογειακών χωρών πρέπει πρώτα απ' όλα να προειδοποιήσουμε για την επικινδυνότητα ανάπτυξης πυρηνικών προγραμμάτων σε γεωλογικά ακατάλληλες περιοχές της Μεσογείου» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως η περιοχή Ακκιούγιου της Τουρκίας είναι μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Μεσογείου και η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση πρέπει να απευθύνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα ώστε να ασκήσει την επιρροή της προκειμένου η Τουρκία να πεισθεί να μην προχωρήσει στη δημιουργία της πυρηνικής μονάδας, αλλά και να θεσπιστεί ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πιθανής φυσικής καταστροφής στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου από διαρροή πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή πυρηνικής ενέργειας.
«Στην Ελλάδα έχουμε απορρίψει τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, αποκηρύσσοντας ακόμη και τις θετικές τις εκδοχές, προκειμένου να αποφύγουμε τους κινδύνους ενός ατυχήματος. Ανέκαθεν, η αγροτική καλλιέργεια αποτελούσε, μαζί με τον τουρισμό, κύρια πηγή εσόδων. Στη σημερινή συγκυρία η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι οι κλάδοι, που έχουν αναπτυξιακά αποθέματα, ικανά να φέρουν εισόδημα και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Γι' αυτό πρέπει να ξεκινήσει μια προσπάθεια στροφής στην παραγωγή, με διαρθρωτικές και θεσμικές αλλαγές στον αγροτικό χώρο. Για τη Μεσόγειο και τη δίαιτά της , να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότυπο μεσογειακής δίαιτας και προϊόντων. Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της Οικονομίας των χωρών μας. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι ο αγροδιατροφικός τομέας, με τις πρώτες ύλες που διαθέτει, θα σηματοδοτήσει την επόμενη φάση, την ανάπτυξη της χώρας, που δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην παραγωγή» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας πως η μία νέα εποχή πλούτου για τις χώρες της Μεσογείου, μπορεί να στηριχθεί στην «επιστροφή», στην πλούσια μεσογειακή γη και θάλασσα και όχι, σε αμφίβολες και επικίνδυνες δράσεις. «Συμπόρευση με τις σύγχρονες προκλήσεις, ανάδειξη του πραγματικού μας πλούτου που βρίσκεται στο έδαφος, στη γη, στο ανθρώπινο δυναμικό της υπαίθρου, στο φυσικό μας περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος