Loading...
 Start Page
Ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών για το μεσοπρόθεσμο


«Εκεί έξω, στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες της Ελλάδας, χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας μας και ενώ εδώ μέσα θα έπρεπε να χτυπάει το μυαλό της, τούτο μοιάζει να έχει σταματήσει με απόλυτη ευθύνη ενός πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης σε απόλυτη κατάρρευση. Το αποτέλεσμα είναι να συζητάμε σήμερα για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έφτιαξε ένα οικονομικό επιτελείο, το οποίο δεν ξέρουμε αν θα είναι και αύριο στην θέση του, υπό την κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που δεν ξέρουμε για πόσο... θα παραμείνει πρωθυπουργός και μεταξύ συναδέλφων που δεν ξέρουν... αν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή σε ποιο ΠΑΣΟΚ ανήκουν!».

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή, το πρωί της Πέμπτης, ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, σχολιάζοντας το... σουρεαλιστικό κλίμα που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η χώρα και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε πάντως ότι ειδικά στις δύσκολες στιγμές, η εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς μπορεί να προσφέρει λύσεις στα διαφαινόμενα αδιέξοδα και υπογράμμισε με νόημα: «Είναι ώρα μέγιστης ευθύνης για όλους μας! Καλούμαστε να αποδείξουμε πως παραμένουμε εντολοδόχοι και υπηρέτες του λαού, αλλά και υπεύθυνοι πολιτικοί ταγοί...».

Αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο κ. Νικολόπουλος, έκανε λόγο για ακόμα μία... «σουρεαλιστική άσκηση αδιεξόδου» της κυβέρνησης, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στο τέλος του καταλήγει σ' ένα δημόσιο χρέος της τάξεως των 501 δις ή 198% του ΑΕΠ, έναντι των 139% που προβλεπόταν για το 2015 στο πρώτο μνημόνιο! «Οι τόκοι που πρέπει να καταβάλλει ετησίως το δημόσιο, από 16 δισ. ευρώ εφέτος, θα ανέλθουν στα 28 δισ. ευρώ το 2015, ενώ το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα, από τα 23,5 δισ ευρώ, θα ανέλθει στα 36 δισ. ευρώ το 2015. Δηλαδή, το Μεσοπρόθεσμο επιδεινώνει τα προβλήματα τα οποία σχεδιάστηκε να λύσει! Αυξάνει και το χρέος και το έλλειμμα!» επεσήμανε ο Τομεάρχης της Ν.Δ.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις μάταιες θυσίες που οι Έλληνες έκαναν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αλλά και στο κλίμα τρομοκρατίας που κάθε τόσο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να φοβίσει τον λαό και να μπορεί να εφαρμόσει τα επαχθή φορολογικά μέτρα, θυμίζοντας πως, σε άλλο επίπεδο, κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Κύπρο με το «σχέδιο Ανάν», αλλά ο Κυπριακός λαός, ξεπερνώντας τις φοβίες, είπε το μεγάλο «όχι», ανατρέποντας τα σχέδια των μεγάλων συμφερόντων, χωρίς η Κύπρος να πάθει το παραμικρό.

Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι δομημένο σε λανθασμένες παραδοχές (μία οικονομία με ύφεση 5,5% και ανεργία 16,2% είναι αδύνατο να συγκεντρώσει έσοδα από φόρους), δεν έχει ούτε... υποψία αναπτυξιακής πολιτικής και πλήττει βάναυσα τα ίδια λαϊκά στρώματα που έχουν ήδη «εξουθενωθεί».

«Δεδομένου ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι για εσάς το μοναδικό σχέδιο για να σωθούμε, όπως είχατε πει και για το Μνημόνιο Ι, θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μας σώζετε!!!» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας πως η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει αδιάκοπα την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και αλλαγής της οικονομικής «συνταγής» κατά τρόπο ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος. «Η έξοδος από το Μνημόνιο, δεν αποτελεί απλά πρώτη προτεραιότητα, αλλά και αφετηρία για να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους η επιστροφή της χώρας μας, στην ανάπτυξη και στην ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στις εξελίξεις της Νοτιανατολικής Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος