Loading...
 Start Page
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.  ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ


«Το στοίχημα είναι η αναχαίτιση της άδικης  κι εσφαλμένης πολιτικής της Κυβέρνησης Παπανδρέου, δηλαδή, της ασύμμετρης επίθεσης στο εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν καταντήσει τα υποζύγια του Προϋπολογισμού», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του προς τους καθηγητές ο Ν. Νικολόπουλος και τόνισε: «Η περαιτέρω περικοπή των μισθών, όχι μόνο δεν αποτελεί πηγή μείωσης δαπανών, αλλά το αντίθετο. Οδηγεί στη μείωση της φορολογητέας ύλης και ως εκ τούτου οδηγεί στην απόκλιση από το στόχο των εσόδων».

Δεκαπέντε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις

για τα προβλήματα της Παιδείας

Με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχε μία εξαιρετικά εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπαιδευτικούς της Αχαΐας στο ξενοδοχείο Patras Palace.

 

Οι δεκαπέντε συνολικά ερωτήσεις για την Παιδεία και τους λειτουργούς της, τις οποίες κατέθεσε το τελευταίο -μόνο- διάστημα στη Βουλή, παρουσιάστηκαν ενώ  αποτέλεσε την βάση της συζήτησης που ακολούθησε. Ήταν μία εκδήλωση - συζήτηση που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ένας διεξοδικός και ουσιαστικός διάλογος, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, αναλύθηκαν οι άξονες της πολιτικής για την Παιδεία της Νέας Δημοκρατίας και συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις-επερωτήσεις του κ. Νικολόπουλου, με κεντρικούς άξονες:

-         Τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών με τη λήξη του προηγούμενου Σχολικού έτους και τα λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν σχεδόν σε όλες τις Σχολικές μονάδες.

-         Την εφαρμογή των διατάξεων για τον διορισμό μόνιμων Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-         Τις κρίσεις Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

-         Το διορισμό των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2009.

-         Το διορισμό των εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες που έχουν συμπληρώσει 12μήνη προϋπηρεσία, όπως και των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και

-         Τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές στην Αχαΐα, είτε αφορούν κενά Εκπαιδευτικών, είτε τις ελλείψεις των βιβλίων, είτε τα προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος, όλες οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής, προκάλεσαν αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς, ανασφάλεια στους μαθητές και υποβάθμιση της λειτουργίας των Σχολείων.

 

 

Όπως ήταν φυσικό επακολούθησε και συζήτηση γύρω από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μετά από την μεστή εισήγηση-ανάλυση του «οικοδεσπότη» βουλευτή, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012, δεν αναστέλλει τις αρχές μας.

Το αντίθετο μάλιστα. Ο κεντρικός μας σχεδιασμός που αφορά στην επιστροφή της Ελλάδας σε πορεία ανάπτυξης, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Η σωτηρία της πατρίδας άλλωστε, δεν προέρχεται από το Εξωτερικό. Η σωτηρία της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια κάθε ενός από εμάς που έχουμε την τιμή να καλούμαστε Έλληνες.

Η Ελλάδα βρέθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση χρεοστασίου, αφού αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον υψηλό δανεισμό του ευρύτερου δημοσίου τομέα, τις οφειλές του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το αναλογιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων και τις εγγυήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα 610 δις ευρώ. Θυμίζω ότι μόνο ο επίσημος δανεισμός της χώρας αποτελεί το 150% περίπου του ΑΕΠ.

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο – πτωχολόγιο και στα πολλά νέα φορολογικά βάρη της Κυβέρνησης  Παπανδρέου είπε: «Σε καμία περίπτωση η επίθεση στο εισόδημα και η ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού, με μειώσεις που ξεπερνούν το 50%, δεν μπορούν να αποτελούν τη μοναδική μείωση των δαπανών του Κράτους.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να δημιουργηθούν προοπτικές αύξησης εσόδων με συνεχή αύξηση της άμεσης, έμμεσης και έκτακτης φορολογίας, διότι έτσι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ακριβώς το αντίθετο:

η μείωση της φορολογητέας ύλης.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να καταστεί η Ελλάδα νησίδα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με παντελή απουσία των κινήτρων επιχειρηματικότητας και αβέβαια φορολογική νομοθεσία. Κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει απλά για να βάλει πρόσθετο συμμέτοχο στα κέρδη του το Ελληνικό Δημόσιο, με μόνο κίνητρο το «χαμηλό κόστος εργασίας».

Σε καμία περίπτωση και απεδείχθη εκ των πραγμάτων ότι δεν δημιουργεί κανένα κίνητρο παραγωγικότητας.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να επέλθει ανάπτυξη και επομένως αύξηση των εσόδων του Δημοσίου με την ανεργία να αυξάνεται συνεχώς και ως εκ τούτου η Ελλάδα να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να αναμένονται έσοδα από την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένης της αναβλητικότητας που χαρακτήρισε την Κυβέρνηση Παπανδρέου δύο χρόνια τώρα.

 

Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η διάσωση της πατρίδας από τα νύχια των κερδοσκόπων, δεν εξαντλείται στην περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, που αντιστοιχούν σε χρήματα που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι. Το αντίθετο μάλιστα, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση και η επανεκκίνηση της Οικονομίας είναι ταυτόσημες με την αξιοποίηση του τεράστιου έμψυχου και μη πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας, σε περιβάλλον χαμηλής φορολογίας και σταθερού νομοθετικού πλαισίου, που προάγει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί κίνητρα για νέες επενδύσεις.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος