Loading...
 Start Page
«Τα… χαράτσια δεν “χρυσώνονται”, αποσύρονται!»

 

Στα σοβαρότατα προβλήματα και την κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε η επιβολή του έκτακτου τέλους στα ακίνητα, δημιουργώντας κυρίως εντονότερη ανασφάλεια στο μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και αγανάκτηση, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Πάτρας. «Η κοινωνία υποδέχτηκε τη φορολόγηση των ακινήτων σαν ένα μέτρο ληστρικό και εξοργιστικό, καρπό της ανικανότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αντλήσει πόρους από εκεί που όφειλε. Και ήρθε η τελειωτική βολή με την αποκάλυψη, πρώτον, ότι μέσα στο 2011, η φοροδιαφυγή αυξήθηκε αντί να μειωθεί, και δεύτερον, ότι οι ανείσπρακτοι φόροι φτάνουν το ύψος των 60 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 8 δις. θα μπορούσαν να εισπραχθούν σχετικά σύντομα. Όσα ακριβώς, δηλαδή, αντιστοιχούν στα προσδοκώμενα έσοδα από το τέλος ακίνητης περιουσίας και την εισφορά αλληλεγγύης!», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος στο ξεκίνημα της ομιλίας του.

Στην συνέχεια, ο Αχαιός Βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε πως, «ο νόμος για το συγκεκριμένο χαράτσι, παραβίαζε εξαρχής κοινοτική οδηγία που προβλέπει ότι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 70 ετών και σε άτομα με μηχανική υποστήριξη, δεν πρέπει να γίνεται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος», επισημαίνοντας παράλληλα πως, «ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών, αφού αρχικά δεν εφάρμοσε, αλλά καταστρατήγησε τον νόμο, σήμερα και μετά την θύελλα αντιδράσεων σε συνδυασμό με τα προβλήματα εφαρμογής του μέτρου, θυμήθηκε να μας χρυσώσει το χάπι!»

 

Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες η ΝΔ για την ανατροπή του συγκεκριμένου μέτρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως, «την ρητή εξαίρεση των ευπαθών και αδύνατων ομάδων του πληθυσμού από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους για τα ακίνητα την ζήτησε προ ημερών ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς από την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.» Θέλοντας μάλιστα να υπενθυμίσει σε όλους τι υποστήριζε το 2009 ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για να «εξαπατήσει» τον ελληνικό λαό και να «αγκιστρωθεί» στην καρέκλα, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, μετέφερε αυτολεξεί ένα ενδεικτικό απόσπασμα της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού: «Η νέα κυβέρνηση δεν θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, το σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κριτήρια και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν».

 

Επιπλέον, ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, στάθηκε ειδικότερα στην στοχοποίηση της πολύτεκνης οικογένειας από το ΠΑΣΟΚ κατά την προηγούμενη καταστροφική διετία διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι, «Η Μεταβατική Κυβέρνηση οφείλει στη διαχείριση της καθημερινότητας να είναι ευαίσθητη και δίκαιη, δεν μπορεί να καλύπτει και να συνεχίζει τις αντικοινωνικές πρακτικές της Διετίας. Το υπουργείο Οικονομικών καλεί σήμερα τους πολύτεκνους που απαλλάσσονται, να πληρώσουν το χαράτσι των Ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά στη συνέχεια να αιτηθούν εξαίρεση και να τους επιστραφούν τα χρήματα. Η διαδικασία αυτή είναι αντικοινωνική και απαράδεκτη. Έχουμε ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών άμεσα να ανακαλέσει τη ρύθμιση αυτή. Οι πολύτεκνοι μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των περικοπών και δραματικών μειώσεων των εισοδημάτων δικαιούνται και απαιτούν αξιοπρέπεια. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους τη στερεί».

Τέλος, απευθυνόμενος στους δεκάδες συμπολίτες του, κάθε ηλικίας ή κοινωνικής τάξης, ο κ. Νικολόπουλος δεσμεύτηκε στο να δώσει την δική του μάχη από τα έδρανα της Βουλής και όχι μόνο προκειμένου όπως είπε, «ομάδες συμπολιτών μας που εξ ορισμού αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος, να εξαιρεθούν αυτής της υποχρέωσης. Ταυτόχρονα, προσωπικά προτείνω την επέκταση του μέτρου εξαίρεσης για κατηγορίες του πληθυσμού που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, όπως το σύνολο των ανέργων, τα ΑΜΕΑ, όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, όσοι υποαπασχολούνται, όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο, οι μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και οι εργαζόμενοι εκείνοι στους οποίους οι εργοδότες τους καθυστερούν επί μακρόν να καταβάλουν τα δεδουλευμένα τους.»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος