Loading...
 Start Page
«Βαλβίδα ασφαλείας» η ημερομηνία εκλογών για την αποφυγή κοινωνικής έκρηξης
«Βαλβίδα ασφαλείας» η ημερομηνία εκλογών για την αποφυγή κοινωνικής έκρηξης«Βαλβίδα ασφαλείας» η ημερομηνία εκλογών για την αποφυγή κοινωνικής έκρηξης

Την ξεκάθαρη θέση ότι η συμφωνημένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για το συμφέρον της χώρας, διατύπωσε ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους πρώην δήμους Κλειτορίας, Αροανίας και Ψωφίδας της επαρχίας Καλαβρύτων. Ο Αχαιός Βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ υπογράμμισε τον «Εθνικό ρόλο» της ΝΔ τονίζοντας ότι είναι το κόμμα της Αντιπολίτευσης που έδωσε διέξοδο σε αυτήν την κρίσιμη ιστορική στιγμή για την πατρίδα. Και υπογράμμισε:

 

"Η Αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της και να παραχωρεί τις πρωτοβουλίες σε άλλους, όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη. Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί ήταν υποχρέωση και καθήκον μας να προτείνουμε διέξοδο, να δώσουμε λύση. Κι όχι να εξαρτάται η τύχη της χώρας από τις εσωτερικές διαμάχες στο ΠΑΣΟΚ. Το έχω πει πολλές φορές: Δεν πιστεύουμε στη Ν.Δ. στην πολιτική του «ώριμου φρούτου». Δεν περιμένουμε το αντίπαλο κόμμα να καταρρεύσει από μόνο του, κι ως τότε όλα να γίνουν στάχτη... Είμαστε Αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης. Όταν η χώρα μένει ακυβέρνητη, είναι δική μας η ευθύνη να ανοίξουμε διέξοδο. Ούτε είχαμε, άλλωστε, καμία εγγύηση ότι ο κ. Παπανδρέου θα αποχωρούσε ή θα τον... «απομάκρυναν».

 

Ο κ. Νικολόπουλος επέμεινε στον όρο «Μεταβατική Κυβέρνηση» αποσαφηνίζοντας ότι η ημερομηνία εκλογών είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη «βαλβίδα ασφαλείας» για να αποτρέψει κοινωνική έκρηξη. Και αυτό, ως απάντηση σε όσους προβάλλουν τον ισχυρισμό, ότι ως προς την ημερομηνία πρέπει να είμαστε πιο «ελαστικοί».

 

«Τα πράγματα στην κοινωνία, όπως έδειξαν και τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Τα κατάφερε ο κ. Παπανδρέου η Οικονομία και η Κοινωνική μας συνοχή να κρέμονται από μια κλωστή. Όμως, όταν γνωρίζουν όλοι ότι θα γίνουν εκλογές σε τρείς μήνες, αυτό λειτουργεί καταπραϋντικά. Όταν δεν υπάρχει τέτοια προσδοκία και η νομιμοποίηση της κυβέρνησης είναι στον αέρα, τότε η έκρηξη μπορεί να είναι πιο κοντά απ’ ό,τι πιστεύουν ή απ’ ό,τι φοβούνται πολλοί. Επιμείναμε, λοιπόν, σ’ αυτό που είχαμε δεσμευτεί: εκλογές το ταχύτερο δυνατό! Κι αυτό είναι στις 19 Φεβρουαρίου» επεσήμανε ο Αχαιός Βουλευτής.

 

Διευκρινίζοντας ότι η χώρα χρειαζόταν εκλογές άμεσα, εξήγησε ότι αυτό θα αποτελούσε εμπόδιο εφόσον έπρεπε ναπροηγηθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 ώστε να εκταμιευτεί η 6η δόση. «Γι’ αυτό και η ημερομηνία εκλογών δεν προέκυψε αυθαίρετα αλλά σε συζήτηση αντιπροσώπων μας με την ομάδα Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

 

 

               ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Αναφορικά με τις συζητήσεις για τη στάση της ΝΔ ως προς τη συμμετοχή στη μεταβατική Κυβέρνηση, ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ ήταν κατηγορηματικός, δηλώνοντας ότι η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ήταν η ιδανική διότι:

 

«Αν δεν συμμετείχαμε καθόλου, θα ήταν σαν να υπονομεύαμε τη νέα κυβέρνηση. Αν συμμετείχαμε σε περισσότερα υπουργεία, θα ήταν σαν να αμφισβητούσαμε

το μεταβατικό της χαρακτήρα. Σαν να προσχωρούσαμε κι εμείς στην ιδέα της «συγκυβέρνησης». Εμείς μείναμε προσηλωμένοι σε αυτό που λέγαμε: Στηρίζουμε την αποστολή της νέας κυβέρνησης, αλλά δεν αφήνουμε καμία υποψία «συγκυβέρνησης». Η συμμετοχή μας είναι καθαρά συμβολική μέχρι να λήξει ο «ειδικός σκοπός» για τον οποίο συγκροτήθηκε η νέα κυβέρνηση».

 

Παράλληλα συγκεκριμενοποίησε την εξειδικευμένη αποστολή της παρούσας Κυβέρνησης η οποία επικεντρώνεται στο ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης, την προώθηση της νέας δανειακής σύμβασης και την διεξαγωγή εκλογών σε τρεις μήνες. Και σε αυτά η ΝΔ, όπως είπε, δεσμεύεται να βοηθήσει και θα το πράξει. Καμία απολύτως όμως άλλη δέσμευση δεν υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει, όπως ξεκαθάρισε ο Βουλευτής, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή της ΝΔ έχει εθνικό συμβολισμό (Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας). Και καθιστώντας σαφές με κάθε τρόπο, ότι η ΝΔ ενεργεί στη λογική της «μεταβατικής Κυβέρνησης» και όχι σε αυτή της «συγκυβέρνησης» που θα ήταν σαν να δινόταν συγχωροχάρτι στην Κυβέρνηση Παπανδρέου. «Δεν δίνουμε κανένα συγχωροχάρτι. Σε κανέναν. Ευθύνες για εκείνα που συνέβησαν ως σήμερα από την κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επωμιζόμαστε!

Δεν διαγράφεται ό,τι έχει γίνει ως τώρα... Ευθύνες υπάρχουν εδώ που φτάσαμε.

Θα καταλογιστούν εκεί που πρέπει και θα τις αναλάβουν αυτοί που πρέπει!», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Και κατέληξε λέγοντας ότι «θα μείνουν με τον καημό» όσοι περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή της ΝΔ στην Κυβέρνηση αυτή, ακριβώς επειδή με τον τρόπο αυτό θα επιβεβαιωνόταν η έννοια της «συγκυβέρνησης». «Αντίθετα, παραμένουμε αμετακίνητοι στην άποψη ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ειδικού σκοπού κια σύντομης διάρκειας. Όχι «προθάλαμος» κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του ελληνικού λαού», τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος.

 

Τελευταίος σταθμός στην περιοδεία του Αχαιού πολιτικού ήταν στην εκδήλωση – συνεστίαση της ΝΟΔΕ Ηλείας στο “Tourist Club” στην Αρχαία Ολυμπία, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος