Loading...
 Start Page
Διαψεύστηκαν θεαματικά και εξίσου αποτελεσματικά οι γνωστές… Κασσάνδρες

Στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες 30 ημέρες στην Ελλάδα και που αποτέλεσαν βασικό θέμα συζήτησης παγκοσμίως, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με σπουδαστές του ΑΤΕΙ. Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Νικολόπουλος, στάθηκε στην ιστορική συμφωνία που επετεύχθη προ ημερών, δηλαδή, της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των 3 κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ), για στήριξη στη μεταβατική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός πολιτικός αφού αναγνώρισε την δυναμική, την αξιοπιστία και εμπιστοσύνη που ενέπνευσε εξαρχής σε όλους, είτε εντός, είτε εκτός των συνόρων μας, η λύση στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, τόνισε σχετικά ότι: «Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη Μεταβατική Κυβέρνηση και θα εργαστεί για την επιτυχία των ειδικών σκοπών της, που είναι κρίσιμοι για τη χώρα μας. Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για την καταβολή της 6ης Δόσης, θα εργαστούμε για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας που τόσο βάναυσα είχε υποχωρήσει από τις ακατανόητες και καταστροφικές κινήσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Η επαναφορά του κλίματος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη είναι και δική μας υπόθεση. Εμείς πάντως για τις αξιολογημένες θετικά και ψηφισμένες σωστές πολιτικές θα βάλουμε πλάτη. Το έχει ανάγκη ο τόπος κι εμείς δεν θα διστάσουμε ούτε στιγμή.»

Ακολούθως, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, θέλησε να σταθεί στα όσα ειπώθηκαν και έγιναν παρασκηνιακά μετά την σημαντικότατη απόφαση του κ. Αντώνη Σαμαρά, να συμβάλει με την συναίνεση του στην διάσωση της χώρας μας από μια πιθανή χρεοκοπία. «Όσοι προέβλεψαν ότι η Νέα Δημοκρατία μετά τον σχηματισμό της Μεταβατικής Κυβέρνησης θα άλλαζε τις θέσεις της διαψεύσθηκαν», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, ενώ στην συνέχεια στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους βιάστηκαν να δημιουργήσουν… σενάρια επιστημονικής φαντασίας εξαγριώνοντας ακόμη περισσότερο μια κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά όσο ποτέ άλλοτε, συμπλήρωσε ότι, «Όσοι επένδυσαν στην Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να φιμωθεί η Νέα Δημοκρατία και να σταματήσει την δυναμική της πολιτικής παρέμβασης θα χάσουν όλα όσα έχουν ποντάρει. Όσοι πίστεψαν ότι θα μας παρασύρουν σε μια ΄΄συγκυβέρνηση΄΄ λήθης και άφεσης αμαρτιών για την καταστροφική διετία της Κυβέρνησης Παπανδρέου θα απογοητευθούν. Οι τρεις μήνες, οι εκατό ημέρες δεν είναι πολύς χρόνος.»

Μετά το μήνυμα ενότητας και υπομονής όμως που απέστειλε ο Αχαιός πολιτικός προς όλους όσους τα τελευταία 2 χρόνια καλούνται να συμβάλλουν στην διάσωση της χώρας μας με οδυνηρές συνέπειες για τους ίδιους και δυστυχώς, δίχως αποτέλεσμα, ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την ενημέρωση που είχε ο κ. Παπαδήμος από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι, «Το υπόλοιπο κομμάτι που αφορά στο υπόλοιπο Κυβερνητικό Έργο ακούσθηκε σαν μια επανάληψη ενός έργου που έχει παιχτεί ήδη πολλές φορές. Είναι μια σύνθεση της ενημέρωσης που έλαβε ο Πρωθυπουργός από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης που ήσαν και υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης. Είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που προβλέπονται από τους ήδη ψηφισμένους νόμους. Τα μέτρα αυτά, οι πολιτικές αυτές (οι περισσότερες τουλάχιστον) είναι σε εφαρμογή εδώ και καιρό…»

Απευθυνόμενος μάλιστα στους σπουδαστές του ΑΤΕΙ που έδωσαν τον δικό τους παλμό στην συγκέντρωση με τον Βουλευτή της ΝΔ στην Αχαΐα, ο κ. Νικολόπουλος άσκησε δριμεία κριτική για την λανθασμένη πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας σχετικά ότι, «Ζήσαμε πολιτικές ατελέσφορες, μέτρα αναποτελεσματικά που δεν έφεραν κανένα μα κανένα αποτέλεσμα. Μέτρα που έφεραν σε απόγνωση τους Έλληνες, διόγκωσαν την ύφεση, πολλαπλασίασαν τα λουκέτα, εκτόξευσαν την ανεργία. Βιώσαμε μέτρα που έκοψαν μισθούς, συντάξεις, παροχές, επιδόματα. Έγιναν θυσίες, μεγάλες θυσίες των Ελλήνων Πολιτών που πήγαν χαμένες. Ακολουθήθηκε η πολιτική που έγκαιρα προειδοποιήσαμε και προβλέψαμε ότι θα φέρει αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα. Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε!»

Επιπλέον, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, στάθηκε κυρίως στο κομμάτι των προγραμματικών δηλώσεων από τον κ. Παπαδήμο, που αφορά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, από την στιγμή που πρόκειται για μισθούς, συντάξεις, απασχόληση και φυσικά την ασφάλιση. «Είναι θετικό πως ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι τα βάρη πρέπει να κατανεμηθούν δίκαια και ότι οι αδύναμοι θα πρέπει να στηριχθούν μέσα στην κρίση. Κανένα σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης, περιορισμού ελλειμμάτων και εξόδου από την κρίση δεν έχει νόημα χωρίς τη διατήρηση των βασικών συνιστωσών της Κοινωνικής μας Συνοχής», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας όμως στην συνέχεια τα όσα θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στην κοινωνία μας.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε τους 4 βασικούς άξονες τους οποίους θα πρέπει να χαράξει και να ακολουθήσει η σημερινή μεταβατική κυβέρνηση τις επόμενες 100 ημέρες και που αποτελούν φυσικά τις επίσημες θέσεις της ΝΔ, σημειώνοντας επιγραμματικά πως άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν τα εξής:

  • Η ταχεία απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Πόρων – Να προκηρυχτούν τα έργα – όχι άλλες καθυστερήσεις. Είναι ντροπή να λιμνάζουν κρίσιμοι πόροι για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση.
  • Στοχευμένες δράσεις για την απασχόληση και την κατάρτιση. Πρέπει να στηριχθούν οι υπάρχουσες θέσεις Εργασίας και μέσω κινήτρων να δημιουργηθούν νέες.
  • Σταδιακή μείωση των εισφορών. Ένα από τα κλειδιά της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Ο έλεγχος των δαπανών Υγείας των Ασφαλιστικών Τομέων είναι επείγουσα και αναγκαία δράση.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος