Loading...
 Start Page
Είμαστε Αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης. Η χώρα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Πήραμε την πρωτοβουλία, ανοίξαμε δρόμο δημιουργήθηκε μεταβατική κυβέρνηση

«Πρέπει να καταστούν απόλυτα σαφείς οι λόγοι για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη μεταβατική Κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Ν. Δ.  ούτε «συστημικός»  ούτε «μνημονιακός» έγινε. Οι αποφάσεις του για συμβολική συμμετοχή στο περιορισμένης χρονικής διάρκειας και συγκεκριμένου σκοπού , ήταν πράξη πολιτικής αυτοθυσίας λόγω του δεδομένου άμεσου εθνικού κινδύνου. Δεν ήταν πράξη υποταγής και συμβιβασμού. Εργάστηκε με συνέπεια και υπευθυνότητα για την επιτυχία του σχηματισμού της μεταβατικής κυβέρνησης. Έθεσε συγκεκριμένους στόχους στη συμφωνία των αρχηγών. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠτΔ καθήκον της νέας κυβέρνησης είναι «να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου».

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πλυντήριο των ευθυνών του Παπανδρέου και των συνεργών της πολιτικής του για όσα έγιναν αυτά τα δύο χρόνια.»

Αυτά μεταξύ άλλων είπε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ με δικηγόρους ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός βουλευτής συνεχίζοντας την τοποθέτηση αλλά και κατά την διάρκεια διαλόγου που είχε με τους δικηγόρους επεσήμανε και τα εξής: «Είμαστε Αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης. Η χώρα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Πήραμε την πρωτοβουλία, ανοίξαμε δρόμο δημιουργήθηκε μεταβατική κυβέρνηση. Κάποιοι είπαν ακόμα ότι δεν θα έπρεπε να συμμετάσχουμε  στη νέα μεταβατική κυβέρνηση. Δεν αφήνουμε καμία υποψία «συγκυβέρνησης». Η συμμετοχή μας θα είναι καθαρά συμβολική και μέχρι να λήξει ο «ειδικός σκοπός» για τον οποίο συγκροτήθηκε. σε αυτά δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε - και θα το κάνουμε...Σε όλα τα άλλα δεν έχουμε αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση. Και η ίδια η κυβέρνηση, διάρκειας 100 ημερών περίπου, θα πρέπει να επικεντρωθεί στον «ειδικό σκοπό» της  και να φέρει σε πέρας την καθημερινότητα. Η  παραπαίουσα διαπλοκή θα μείνει με την όρεξη για παραβίαση της συμφωνίας  για άμεσες εκλογές.

Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός δεν μπορώ καν να σκεφθώ ότι θα καταδεχτεί να παίξει την αξιοπρέπειά του και την αποστολή του μονά ζυγά για να κάνει χάρες στους δεξιά και αριστερά, στους εντός και τους εκτός Ελλάδος.

Το αστείο (και συνάμα ύποπτο) της υπόθεσης είναι ότι ήδη έχουν εμφανιστεί πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι σπεύδουν να πάρουν θέση υπέρ της αναβολής των εκλογών, διότι ισχυρίζονται ότι «από τις δημοσκοπήσεις είναι πλέον προφανής η επιθυμία του κόσμου να αφεθεί η κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της – για όσο χρόνο απαιτηθεί».

Αυτή η μεθόδευση δεν είναι δυνατόν να περάσει και να μείνει ασχολίαστη.

Όλα αυτά βεβαίως το πιθανότερο είναι να παραμείνουν σενάρια επί χάρτου. Όχι μόνο επειδή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς διαμηνύει σταθερά ότι οι εκλογές θα γίνουν στη συμφωνημένη ημερομηνία, αλλά και διότι, στον αντίποδα των επικοινωνιακών δαφνοστολισμάτων, υπάρχει η οδυνηρή πραγματικότητα. Από σήμερα κιόλας θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα άγρια μέτρα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεσμεύοντας χειροπόδαρα τη χώρα».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε: «Ευθύνες για εκείνα που συνέβησαν ως σήμερα από την κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επωμιζόμαστε! Δεν διαγράφεται ό,τι έχει γίνει ως τώρα...Εμείς δεν θέλουμε να  αναλάβουμε ευθύνη για όσα έγιναν επί δύο χρόνια...Τέλος για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως δεν είναι συγκυβέρνηση! Φαίνεται κι από τον αριθμό των μελών της και από τη σύνθεσή της κι από την περιορισμένη της διάρκεια…Πολλοί αυτό ήθελαν. Και στενοχωρήθηκαν που δεν το κάναμε. Θα μείνουν με την όρεξη…Η Κυβέρνηση, με τις προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνώσει ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος αύριο στη Βουλή, θα δώσει το στίγμα της διαπραγματευτικής τακτικής απέναντι στην Τρόικα, το ζητούμενο είναι η εξειδίκευση των μέτρων 8 δις. ευρώ για την περίοδο 2013-2014  που ζητεί η Τρόικα και στην κυβέρνηση επικρατεί  προβληματισμός  για το εάν τα μέτρα αυτά πρέπει να «κλειδώσουν» τώρα ή η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές όπως η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί.

Είναι συμφέρον για τη χώρα το αίτημα της ανάκαμψης να έχει τη σαφή στήριξη και την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού. Αυτό επιδιώκουμε. Έχουμε ένα καλό προηγούμενο της Ισπανίας.  Οδηγείται στις κάλπες την επόμενη Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, με τις δημοσκοπήσεις να υποδεικνύουν την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης του αδελφού Λαϊκού Κόμματος.

 «Ψαλίδι» στις δημόσιες δαπάνες, με εξαίρεση τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, τα κονδύλια για την εκπαίδευση και την υγεία, προανήγγειλε ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ώστε η ισπανική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Ασφαλώς και αυτή όπως και η δική μας επαναδιαπραγμάτευση θα είναι  μια εξαιρετικά οδυνηρή διαδικασία, αλλά εάν όλα γίνουν σωστά θα βγούμε  ισχυρότεροι από αυτή  τη δοκιμασία και θα έχουμε βοηθήσει και την ευρωζώνη.

Μάλιστα ο Ισπανός ηγέτης της κεντροδεξιάς έχει ακόμα ένα κοινό με τη Ν.Δ. : βασικός του στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στον επιχειρηματικό κόσμο ώστε να ανασάνει και η αγορά εργασίας. Γιατί διαφορετικά επαναλαμβάνει ότι  έχει ήδη προειδοποιήσει,  ότι η οικονομία δεν πρόκειται να αναπτυχθεί.

Το Λαϊκό Κόμμα έχει ανακοινώσει επίσης ότι μελετά μείωση κατά 5% της φορολογικής κλίμακας των επιχειρήσεων για να υποστηρίξει την κερδοφορία και να επιτύχει επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό  των εταιριών. Γιατί οι Ισπανοί μπορούν να αλλάξουν το μνημόνιο και εμείς όχι»;

 

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος με βάση την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στην συνεδρίαση της Κ.Ο. Είπε: “Κάποιοι υπονόησαν ότι εγκαταλείψαμε την αντίθεση μας με την πολιτική του μνημονίου. Η κριτική μας για την πολιτική που εφαρμόστηκε ως τώρα παραμένει ισχυρή. Οι απόψεις δεν είναι....πουκάμισα να τις αλλάξεις.

Και να θέλουμε να εγκαταλείψουμε τη  κριτική μας αυτή δεν θα μπορούσαμε, γιατί τώρα την υιοθετούν και πολλοί από όσους μας επέκριναν πριν ενάμιση χρόνο.

Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα, το επανέλαβε και χτες και η νέα κυβέρνηση : ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα ούτε για το τέλος του 2011 ούτε για τον 2012! Τον αγώνα αυτό  τον κάνουμε για να έλθει η στιγμή που θα μπορέσουμε να μειώσουμε και όχι να αυξήσουμε τους υπέρμετρους φόρους που έχουν μπει στον ελληνικό λαό.

Η παράταξη μας :

-        Το 1974 αποκατέστησε την Δημοκρατία και οδήγησε την χώρα στην Ευρώπη.

-        Το 2012 καλείται να διαφυλάξει αυτή την πορεία, να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια της χώρας και να την επαναφέρει στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.'

ι

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος