Loading...
 Start Page
«Η Ν.Δ. εγγυάται την ηρεμία  και το δικαίωμα του λαού, σε 100 μέρες να μιλήσει στις κάλπες»

 

Πετυχημένη επιστράτευση  των στελεχών στον «Αστέρα»

 

«Η μεταβατική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, μετά τις τυχοδιωκτικές ακροβασίες του κ. Παπανδρέου, ήταν η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να ισορροπήσει η χώρα και να οδηγηθεί με ομαλό τρόπο σε εκλογές μετά από 100 μέρες.

Η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει κανένα συγχωροχάρτι σε όσους τα δύο προηγούμενα χρόνια έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου, αλλά ως η πολιτική δύναμη που σε λίγο καιρό θα διαχειριστεί τις τύχες του τόπου, ούτε φοβάται να αναλάβει ευθύνες, ούτε θα ήθελε ποτέ να διεκδικήσει την εξουσία πατώντας πάνω σε έναν διαλυμένο τόπο και σε έναν διχασμένο λαό».

 

Αυτά δήλωσε, μετά την συγκέντρωση παλαιών στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης που πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, την Κυριακή το πρωί, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ – Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, εκφράζοντας την άποψη του για το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο από το απόγευμα της Δευτέρας θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις στη Βουλή για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Ο πρόεδρος της παράταξης, Αντώνης Σαμαράς, δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να τζογάρει το μέλλον του τόπου, διακινδυνεύοντας την εκτόπιση της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό πυρήνα - κάτι άλλωστε που αποτέλεσε βασικό δόγμα της Νέας Δημοκρατίας από ιδρύσεώς της και μέσω αυτής κατέστη δόγμα για την χώρα και όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις της».

 

Ο Ν. Νικολόπουλος απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων, ενώ ξεκαθαρίζοντας την θέση της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα είπε: «Με την φράση ‘’οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν σταθερές , δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις’’ ο Αντ. Σαμαράς έστειλε το μήνυμα σε όσους αμφισβήτησαν την θέση του όσον αφορά την συμμετοχή της ΝΔ στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η ΝΔ συνεπώς, θα στηρίξει την νέα μεταβατική κυβέρνηση στο έργο της και την αποστολή της ξεκαθαρίζοντας πως δεν κάνει συγκυβέρνηση. Στόχος είναι οι εκλογές, έτσι ώστε να εκφραστεί η κοινωνία και η ΝΔ. Η ΝΔ διατηρεί τα προνόμια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η συμμετοχή της στην «μεταβατική» κυβέρνηση δεν σημαίνει πως θα αποδέχεται το οτιδήποτε αν με αυτό δεν συμφωνεί. Δεν δίνεται «λευκή επιταγή», ούτε συγχωροχάρτι στις πολιτικές που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου το προηγούμενο διάστημα.

 

Η Νέα Δημοκρατία, με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά πέτυχε πάρα πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σε δύο μόλις χρόνια, κατέδειξε την αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου, κατέθεσε τη μοναδική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας που πλέον βρίσκει απήχηση παντού, εξανάγκασε σε αποχώρηση τον αρχιτέκτονα του χάους, τον κ. Παπανδρέου και διασφάλισε ορατό και σύντομο ορίζοντα εκλογών.

Όλοι οι βασικοί στόχοι που είχε θέσει ο Αν. Σαμαράς έχουν επιτευχθεί. Ο Γ. Παπανδρέου είναι «παρελθόν», όπως «παρελθόν» είναι και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μόλις πριν από δύο χρόνια η ΝΔ είχε υποστεί την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με 11 μονάδες ενώ πλέον βρίσκεται μπροστά με μεγάλη διαφορά

Σημαντική προσωπική νίκη του Αν. Σαμαρά  είναι η ματαίωση της εθνικά επικίνδυνης απόφασης για το δημοψήφισμα.

Αποφάσισε τελικά νη ΝΔ α στηρίξει αυτή την προσπάθεια της μεταβατικής κυβέρνησης υπό σαφείς προϋποθέσεις, καθώς ήταν ορατό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. μετά και τις εγκληματικές πολιτικές που είχε ακολουθήσει ο Γ. Παπανδρέου.

 

Και όλα αυτά, διατρανώνοντας πως είναι η μεγάλη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, η οποία συμφωνεί απόλυτα με τους στόχους των αλλαγών που επιχειρούνται στην ελληνική οικονομία, αλλά διαφωνεί κάθετα με τη μονομερή λιτότητα εις βάρος του λαού και την λογική της ύφεσης που εν τέλει, ακυρώνει τη συνολική προσπάθεια, διατηρώντας τα ελλείμματα και μεγαλώνοντας τα χρέη».

 

«Είναι καθήκον και υποχρέωση μας» τόνισε ο Αχαιός Βουλευτής: «να αφουγκρασθούμε το πόνο, τις αγωνίες, την απόγνωση που υπάρχει πίσω από τα  σκυθρωπά πρόσωπα των συμπολιτών μας. Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι τα προβλήματα λύθηκαν με μιας ως δια μαγείας. Είναι και ΄΄ύποπτοι΄΄ και εξυπηρετούν ανομολόγητες σκοπιμότητες όσοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν μέσω του «μορφώματος» της μεταβατικής κυβέρνησης, ''πολιτικές αναμοχλεύσεις, αναταράξεις και νόθες λύσεις''. Επ’ ουδενί και δια μαγείας το στομάχι δεν θα γεμίσει, τα λουκέτα δεν θα εξαφανιστούν και τα μαγαζιά δεν θα γεμίσουν κόσμο. Μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών  εξελίξεων ας μην λησμονούμε τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό.

 

Η Κυβέρνηση Παπαδήμου έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Η παρουσία της έγινε δεκτή με κάποια ανακούφιση από την ελληνική κοινωνία.

Μετά την φαρσοκωμωδία, την γελοιότητα και την θυμηδία που προκάλεσαν οι τελευταίοι σπασμοί και ο τυχοδιωκτισμός του Γ. Παπανδρέου λογικό είναι να φαντάζει όαση ένας -προβεβλημένος- ως σοβαρός, συγκροτημένος, λιτός άνθρωπος. Μετά την απαξίωση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.

Μπορεί όμως να καταφέρει και να οδηγήσει την Ελλάδα στην λεωφόρο της σωτηρίας ανεξάρτητα από το προφίλ του κ. Παπαδήμου, μία κυβέρνηση που κατά 90% είναι οι αποτυχημένοι Υπουργοί του Γ. Παπανδρέου με την λάθος πολιτική;

Εξ αντικειμένου αυτό είναι αδύνατο. Η ύφεση δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία, ακόμη και αν υλοποιηθούν τάχιστα όσα δεν έπραξε η αργόσυρτη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Ακόμη και όλα «να πάνε καλά» το χρέος θα βρίσκεται στο ύψος των 120 δις ευρώ το 2020. Άρα ούτε και τότε θα είναι διαχειρίσιμο. Η λύση είναι αυτή που βροντοφωνάζει η ΝΔ και ο Αν. Σαμαράς.

Η πραγματική αναδιαπραγμάτευση και αυτή θα επιβληθεί μονάχα από την λαϊκή δυναμική και τις εκρήξεις στις χειμαζόμενες χώρες.

 

Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ χειρότερη από την Ελλάδα που παρέλαβε ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση πρώην Πρωθυπουργός Αλλά, ως Ν.Δ., δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι να την κάνουμε και πάλι μια χώρα της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας. Γιατί είναι η μάνα μας, η φύτρα και το ριζικό μας.

 

Και η Ευρώπη σήμερα, δεν είναι αυτή που θα θέλαμε και αυτή που ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της και οι λαοί της. Αλλά και πάλι, δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια να επανέλθει στις ιδρυτικές αξίες της και να ξαναβρεί την ευημερία της. Γιατί είναι το σπίτι μας και η γειτονιά μας.

 

Τώρα, διασφαλίζουμε την ηρεμία και το δικαίωμα του λαού να μιλήσει σε 100 μέρες στις κάλπες. Kαι από τον Φεβρουάριο, ξεκινάμε την μεγάλη αντεπίθεση!»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος