Loading...
 Start Page
«Με τα νέα τεκμήρια διαβίωσης παίρνει κυριολεκτικά  το αίμα μας ο Ε. Βενιζέλος.  Με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έφερε τον φορολογικό εφιάλτη»

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στην δημοσιογράφο Βίκη Δαράτου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Patra tv σχετικά με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου να επιβάλλει αντικειμενικά δεδομένα δαπανών από 01/01/2012 μεταξύ άλλων είπε:

“Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και οι πολλαπλές φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν επηρεάσει και επιβαρύνει τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας και όλα αδιακρίτως τα νοικοκυριά.

Για μία φορά ακόμη, αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και γενικότερα η Κυβέρνηση Παπανδρέου υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης οδηγούν σε μία νέα  υψηλότατη φορολόγηση, με μία σειρά έκτακτων και οριζόντιων  χαρατσιών που στην κυριολεξία θα σπρώξει στα κράσπεδα της φτώχιας εκατομμύρια Ελλήνων.

Με τα νέα τεκμήρια διαβίωσης παίρνει κυριολεκτικά το αίμα μας, ο υποψήφιος για την προεδρία  του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Θα συμβεί γιατί η προηγούμενη Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε μία αποκρατικοποίηση.

Να ελέγξει ή να περιορίσει στοιχειωδώς την φοροδιαφυγή.

Να αξιοποιήσει ούτε ένα ακίνητο από την δημόσια περιουσία.

Και τέλος δεν θέλησε να ελαττώσει την σπατάλη του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δύο χρόνια μετά η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέδωσε  υψηλά ελλείμματα, υψηλότατο δημόσιο χρέος, βαθιά ύφεση και εκρηκτική ανεργία.

 

Η ανακοίνωση των νέων επαχθών τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2011, απορρέει. Από τον ήδη ψηφισμένο Ν.3896/2011 που η ΝΔ δεν ψήφισε.

Από την αδυναμία της μνημονιακής κυβέρνησης -που επί 2,5 χρόνια- δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα παρά μόνον έχει μετατρέψει το φορολογικό σύστημα σε μηχανισμό φοροεπιδρομών με οριζόντια και άδικη λειτουργία, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα με τα νέα τεκμήρια διαβίωσης.

Η Κυβέρνηση με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιεί τα τεκμήρια διαβίωσης ως εργαλείο σύλληψης της.

Τεκμήρια διαβίωσης που έχουν μετατραπεί σε «φορολογικό εφιάλτη» καθώς επιβάλλονται αδιάκριτα και προσδιορίζουν υψηλά τεκμαρτά εισοδήματα ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας.

Αυτό και μόνο, δεν αποκαλύπτει τόσο την παντελή προχειρότητα και επιπολαιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και την εμμονή του στην εφαρμογή μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης φορολογικής πολιτικής.

Στα δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ, οι “πράσινοι σωτήρες”  ψήφισαν 14 φορολογικά νομοσχέδια. Θα μπορούσαν λοιπόν να είχε δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που όχι μόνο θα είχε αποδώσει περισσότερα έσοδα στο κράτος, αλλά θα είχε επιπλέον διαμορφώσει και κλίμα φορολογικής δικαιοσύνης. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με ένα ηλεκτρονικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο, η σύνδεση του ΓΓΠΣ με τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ θα δώσουν την δυνατότητα της κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης και την αντικατάσταση τους με τις πραγματικές δαπάνες του κάθε φορολογούμενου.

Έτσι, και ένα τμήμα φοροδιαφυγής θα συλλαμβάνονταν και προπαντός δεν θα υπήρχε η ανάγκη για την επιβολή των σημερινών άδικων, οριζόντιων και αδιάκριτων φορολογικών επιδρομών. Τέλος, υπενθυμίζω ότι επί δυόμιση χρόνια η ΝΔ προτείνει την μείωση των εξοντωτικών φορολογικών συντελεστών των άμεσων και έμμεσων φόρων 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος