Loading...
 Start Page
Συνάντηση επιτροπής εκλογικού αγώνα στην Πάτρα

Η ΝΔ δεν αλλάζει θέσεις και απόψεις” ξεκαθάρισε προς τα στελέχη και συνεργάτες της επιτροπής εκλογικού αγώνα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Υπενθύμισε πως “η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Σήμερα εφαρμόζεται ένας νόμος για την εφεδρεία τον οποίο εμείς δεν ψηφίσαμε.

Είναι κοινή ευθύνη να ανταποκριθούμε στο νέο πεδίο πολιτική αντιπαράθεσης που έχει διαμορφωθεί.

Δεν βάλαμε νερό στο κρασί μας για λάθη της ακολουθούμενης πολιτικής, ούτε παραιτηθήκαμε από το δικαίωμα να τα διορθώσουμε αύριο ως αυτοδύναμη κυβέρνηση”.

Ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε την “ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές” και ξεκαθάρισε πως “η ΝΔ δεν θα στηρίξει νέα μέτρα, καθώς ο κόσμος δεν θα αντέχει επιπλέον χαράτσια και φόρους”. Αναρωτήθηκε δε, για το “πόσο μπορεί να λειτουργήσει ένα σχήμα χωρίς προγραμματική συμφωνία.

Ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σενάρια ανατροπής των συμφωνηθέντων με επιμήκυνση του βίου και διεύρυνση της ατζέντας της μεταβατικής κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή νομιμοποίηση που θα διεκδικήσει την αλλαγή της αποδεδειγμένα λανθασμένης ακολουθούμενης πολιτικής, προκειμένου να πετύχει την αναγκαία επανεκκίνηση στην οικονομία και την κοινωνία. Και αυτό θα είναι το έργο της αυριανής αυτοδύναμης κυβέρνησης της Ν.Δ.”

 

Και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοσκοπήσεων τόνισε: “Η ΝΔ εξασφαλίζει εντυπωσιακό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου της εταιρείας MRB. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η ΝΔ εξασφαλίζει 32,7% των ψήφων ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 19.1% με αποτέλεσμα η ΝΔ να δικαιούται 140 βουλευτές έναντι μόλις 53 που αναλογούν στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνει στην πρώτη θέση δημοτικότητας των πολιτικών με 20,1% έναντι του 9% που συγκεντρώνει ο Γ. Παπανδρέου, ενώ επιλέγεται πλέον με μεγάλη διαφορά ''καταλληλότερος πρωθυπουργός'' συγκεντρώνοντας 22,2% έναντι8,6% του Γ. Παπανδρέου. Οι καταγραφές αυτές σημειώνονται σε ένα περιβάλλον μεγάλης απαισιοδοξίας των πολιτών για την πορεία της χώρας, περιορίζοντας σημαντικά και τις προσδοκίες από την παρουσία τς σημερινής μεταβατικής κυβέρνησης.

Είναι βέβαιο ότι ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία στις εκλογές που έρχονται στην ΝΔ και στον πρόεδρο μας Αντ. Σαμαρά την δικαίωση της πολιτικής του”

 

Ο Αχαιός πολιτικός απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις των συνεργατών που συμμετείχαν στην συνάντηση μεταξύ άλλων είπε:

“Η πολιτική διεξόδου από την κρίση να αναδείξει στο εξής σε άμεση προτεραιότητα την ανάκαμψη.

Να προχωρήσει η μείωση του ελλείμματος, αλλά αυτή τη φορά, με έμφαση κυρίως στο χτύπημα της σπατάλης. Σίγουρα όχι άλλες «οριζόντιες περικοπές». Και να επανορθωθούν κάποιες αδικίες που έγιναν από τις προηγούμενες «οριζόντιες περικοπές». Κατά προτεραιότητα η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων. Η μοναδική υπόσχεση που έχουμε δώσει.

Να χτυπηθεί το αληθινό λίπος της κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε μικρότερο και καλύτερο κράτος με λιγότερους φόρους που θα τους πληρώνουν όλοι. Σήμερα έχουμε μεγάλο κράτος και υψηλούς φόρους, που τους πληρώνουν όλο και λιγότεροι και κυρίως τους πληρώνουν αυτοί που δεν αντέχουν πια…

Να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά αυτή τη φορά με έμφαση της ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει πριν απ’ όλα μείωση της φορολογίας και χτύπημα της γραφειοκρατίας.

 

Πρέπει απαραιτήτως να μειωθούν άμεσα κάποιοι φορολογικοί συντελεστές και οι εργοδοτικές εισφορές κατά προτεραιότητα.

Να δοθεί έμφαση ακόμα στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί χωρίς αυτήν, κανένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και να πετύχει.        

Τρία προτάγματα συνοψίζουν αυτά που προβάλλουμε: Ανάκαμψη, Ανταγωνιστικότητα, Κοινωνική Συνοχή. Πάνω σε αυτά τα τρία, οφείλουμε να αναζητήσουμε δρόμους συναίνεσης με την κοινωνία.

Ο χρόνος δεν περιμένει, απαιτούνται βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές -όσο πιο σύντομα- από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές. Μόνο με την ανάπτυξη θα προκληθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας”.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος