Loading...
 Start Page
«Κεραυνός εν…αιθρία, το "λουκέτο" στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΝΡ»

Την ώρα που η χώρα παραμένει εκτεθειμένη και «πληγωμένη» ανεπανόρθωτα στο εξωτερικό και τους εταίρους μας, χάρη στις πρακτικές και πολιτικές που εφήρμοσε τα προηγούμενα 2 χρόνια η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, στο εσωτερικό της φαίνεται πως η διάλυση καλά κρατεί. Με έκπληξη και αγανάκτηση έγινε δυστυχώς γνωστό πριν από λίγες ώρες ότι επίκειται το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής θεραπείας Παίδων στο νοσοκομείο Ρίου Πατρών. Μάλιστα, στο θέμα του προαναγγελθέντος κλεισίματος της ΜΕΘ Παίδων αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «Μόνον σαν κεραυνός εν αιθρία δεν μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση των γιατρών της ΜΕΘ Παίδων. Εδώ και πλέον του ενός έτους η μονάδα λειτουργεί με 3 γιατρούς, που ο καθένας τους εκτελεί 10 εφημερίες τον μήνα και με 9 νοσηλευτές που τους χρωστούν πολλές άδειες και ρεπό».

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος προς τον υπουργό Υγείας, αναφέρει χαρακτηριστικά : Ο λόγος; Η μη πρόσληψη ενός ακόμη ιατρού!! Ίσως να οφείλεται σε ανικανότητα ή αδιαφορία όλων των υπευθύνων, οπότε όλοι αυτοί οι κύριοι, όσοι και εάν είναι στην ιεραρχία, πρέπει τώρα κιόλας να παραιτηθούν. Ίσως να οφείλεται σε χρηματικούς-δημοσιονομικούς  λόγους, δηλαδή στη μη επιβάρυνση του προϋπολογισμού με τη μισθοδοσία ενός ιατρού, οπότε οφείλονται ΄΄συγχαρητήρια΄΄ στους Δημοσίους Λειτουργούς. Σε κάθε όμως περίπτωση το αποτέλεσμα είναι ότι κλείνει η εντατική. Το καταφύγιο και η ελπίδα των παιδιών που ήδη πάσχουν και όσων πρόκειται να νοσήσουν σε αυτή.»

 Τα προβλήματα που δυστυχώς χρονίζουν στη συγκεκριμένη μονάδα, αλλά και η εξουθένωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που δίνει καθημερινά την δική του ηρωική μάχη για να κρατηθεί ανοικτή η ΜΕΘ Παίδων του ΠΝΡ, δίνοντας ελπίδα και χαρά σε εκατοντάδες γονείς που αναζητούν ένα ουσιαστικό στήριγμα τις δύσκολες ώρες, έχουν γίνει γνωστά και μέσα από τα δεκάδες ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Όπως παράλληλα επισημαίνει και μάλιστα σε αυστηρό ύφος ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ στην ερώτηση του προς τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, «Εάν κύριοι υπεύθυνοι μπορούσατε να νοιώσετε την αγωνία των γονιών, όταν το παιδί τους μεταφέρεται διασωληνωμένο σε εντατική των Αθηνών, ασφαλώς η μονάδα δεν θα οδηγείτο σε αναγκαστικό κλείσιμο εξαιτίας σας», ενώ καταλήγοντας ο κ. Νικολόπουλος τονίζει, πως «Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη όσων ιατρών χρειάζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας, αλλιώς θα πρέπει όλοι να αναλάβετε τις βαριές ευθύνες σας.»

Επιπλέον, ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τον υπουργό Υγείας και έναν εκ των διεκδικητών της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, να επιδείξει τη μέγιστη πολιτική ευαισθησία ανακοινώνοντας εντός των επόμενων ημερών τις ουσιαστικές κινήσεις με τις οποίες προτίθεται να λύσει τα περισσότερα προβλήματα κρατώντας ανοικτή τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΓΝΠ. Τέλος, ο Αχαιός πολιτικός της ΝΔ, μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρεί αναγκαία την διερεύνηση του θέματος σε βάθος προκειμένου να αποδοθούν επιτέλους οι ευθύνες σε εκείνους που οδήγησαν με τους χειρισμούς τους στο σημείο ΜΗΔΕΝ την ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΓΝΠ.     

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος