Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

«Βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας, η κατάργηση της ποσόστωσης»


«Καταργείται ένα δικαίωμα που με πολύ σκληρούς αγώνες κατέκτησαν οι πολύτεκνοι, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις» τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τη κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε κατάργηση της ποσόστωσης των πολυτέκνων οικογενειών για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Ο κ. Νικολόπουλος, τονίζει πως τα δημοσιεύματα έχουν αναστατώσει τους πολύτεκνους και τις οργανώσεις τους, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κατάσταση «βρασμού» και μάλιστα, αναφέρεται στην διαμαρτυρία που κοινοποίησε σε όλους τους βουλευτές Αχαΐας, η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών, αλλά και σε δηλώσεις του προέδρου της, Γ. Παναγιωτόπουλου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης

«Δεν είχε αναφερθεί σε καμία προεκλογική ομιλία του νυν Πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια πολιτική απατεωνιά. Εάν υλοποιήσουν το σχεδιασμό αυτό, είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφής κινητοποίηση», δηλώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος εκπροσωπώντας τις 10.000 οικογένειες της οργάνωσης που αριθμεί συνολικά περί τα 57.000 μέλη. Και καταλήγει: «Ως γνωστό οι μεγάλες οικογένειες τραβάμε τον δικό μας Γολγοθά, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Τέτοιες κινήσεις θα διευρύνουν παράλληλα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας. Ζητούμε την ανάκληση της πρότασης αυτής».

Έτσι, ο Αχαιός βουλευτής ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει αν είναι πράγματι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργηση της ποσόστωσης και αν ναι, γιατί αυτό δεν το αποκάλυψε ο κ. Παπανδρέου στους πολίτες πριν τις εκλογές. Τέλος, τονίζει πως μείζονα ερωτήματα προκύπτουν για την ενίσχυση της οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, χαρακτηρίζοντας «βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας», την συγκεκριμένη απόφαση, εφόσον υλοποιηθεί.


(επισυνάπτεται η σχετική ερώτηση)


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΧΑΙΑΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Ø ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: Κατάργηση της ποσόστωσης των Πολυτέκνων και Τρίτεκνων από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

«Για πολιτική απατεωνιά» μιλά ο πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης.


Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στο σύνολο των Πολυτέκνων και Τρίτεκνων, οι πληροφορίες που θέλουν η Κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη κατάργηση της ποσόστωσης από τους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτενή ρεπορτάζ του Αθηναϊκού τύπου ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γ. Ραγγούσης, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης της ποσόστωσης των πολυτέκνων, οι οποίοι σήμερα εκπροσωπούν το 20% σε κάθε διαγωνισμό καθώς και εκείνης των τρίτεκνων που αγγίζει το 10%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειες με πολλά παιδιά θα αντιμετωπίζονται όπως όλες οι υπόλοιπες και, αν τα μέλη τους διαθέτουν τα απαραίτητα μόρια και μόνο εάν τότε θα εισάγονται στο Δημόσιο. Καταργείται ένα δικαίωμα που με πολύ σκληρούς αγώνες κατέκτησαν οι πολύτεκνοι, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε πολύ την Πολυτεκνική οργάνωση η οποία μάλιστα προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία την οποία κοινοποίησε σε όλους τους βουλευτές Αχαΐας.

Μία τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε μέγιστη αδικία για τους πολύτεκνους.


Εάν η Κυβέρνηση προχωρήσει στη κατάργηση της ποσόστωσης των Πολυτέκνων και Τρίτεκνων, τότε θα αντικρίσουμε το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ένα πρόσωπο που προεκλογικά οι σύμβουλοι επικοινωνίας του κ. Γ.Παπανδρέου κατάφεραν να αποκρύψουν από τους Έλληνες πολίτες.

Αξίζει να μεταφέρω αυτολεξεί τα όσα δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών κ. Γ. Παναγιωτόπουλος:

«Δεν είχε αναφερθεί σε καμία προεκλογική ομιλία του νυν Πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια πολιτική απατεωνιά. Εάν υλοποιήσουν το σχεδιασμό αυτό, είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφής κινητοποίηση», δηλώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος εκπροσωπώντας τις 10.000 οικογένειες της οργάνωσης που αριθμεί συνολικά περί τα 57.000 μέλη. Και καταλήγει:

«Ως γνωστό οι μεγάλες οικογένειες τραβάμε τον δικό μας Γολγοθά, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Τέτοιες κινήσεις θα διευρύνουν παράλληλα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας. Ζητούμε την ανάκληση της πρότασης αυτής».

 

 

 

 

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Ø Είναι στις προθέσεις της νέα Κυβέρνησης να προχωρήσει στη κατάργηση της ποσόστωσης των Πολυτέκνων και Τρίτεκνων από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ;

Ø Γιατί προεκλογικά απέκρύψε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Παπανδρέου από τους Πολύτεκνους και Τρίτεκνους ότι είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη κατάργηση της ποσόστωσης;

Ø Με τέτοιες ενέργειες νομίζει η Κυβέρνησης ότι στηρίζει τις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες οικογένειες; Και ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας που αποτελεί «απασφαλισμένη βόμβα» στα θεμέλια της πατρίδας.

 

 

 

Αρ. Πρωτ.. Ο ερωτών βουλευτής

Πάτρα...

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας