Loading...
 Start Page
Η κυβέρνηση θέλει ή όχι να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Με αφορμή την απόφαση για συνέχιση του πρωταθλήματος, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, όπου μεταξύ άλλων ρωτά: «Με ποιους όρους θα προχωρήσει το Ελληνικό Πρωτάθλημα».

Επίσης, με την ίδια ερώτηση αναφέρεται στους οικονομικούς και στον αθλητικό εισαγγελέα, με την οποία ζητά να γίνει δεκτό το αίτημα των Β. Μαρινάκη και Δ. Μελισσανίδη, περί άρσης απορρήτου κλήσεων όλων των εμπλεκομένων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κοινοποίηση : Αθλητικό Εισαγγελέα και Οικονομικούς Εισαγγελείς

Θέμα: «Θέλει ή όχι ο Πρωθυπουργός ή ο Υφυπουργός Αθλητισμού να καθαρίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο;»

«Ο πόλεμος συνεχίζεται… Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαρρής, Αλαφούζος, Σαββίδης, Κούγιας, άλλοι παράγοντες και στη μέση το ποδόσφαιρο. Το ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι απογοητευμένοι φίλαθλοι. ‘Οσοι φίλαθλοι (όχι οι φανατισμένοι και στρατευμένοι) έχουν απομείνει, που πηγαίνουν ακόμα στο γήπεδο», όπως γράφει ο κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος.

Τους απαγωγείς της ανηψιάς του Γ. Καϋμενάκη τους έπιασαν αμέσως. Κυρίως από τα κινητά τους… Με το γνωστό βαλιτσάκι η ΕΥΠ εξιχνιάζει τα πάντα στο «άψε-σβήσε».

Τόσο δύσκολο είναι, άραγε, να βρεθεί τι συνέβη με την υπόθεση «Ζωγράφου»;

Ή μήπως δεν θέλει η κυβέρνηση;

Και όμως, όσο και αν ακούστηκε περίεργο, υπάρχει τουλάχιστον ένα θέμα, στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι πρω­ταγωνιστές της πολύκροτης πλέον υπόθεσης: Ν’ ανοίξουν τα τη­λέφωνα όλων για να φανεί τι ακρι­βώς έγινε, «ποιος» πήρε «ποιον», «πό­τε» και «τι» ειπώθηκε μεταξύ τους.

Τα πάντα είναι στο χέρι του Υπουργού Δικαιοσύνης, της Εισαγ­γελίας Αθήνας και της κυβέρνησης. Αν ο Πρωθυπουργός δώσει το πράσινο φως, τότε θα χυθεί και άπλετο φως στην υπόθεση.

Θα δοθεί, όμως τέτοια εντολή ή θα φοβηθούν κάποιοι τα ευρήματα;

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής ζητά την άμεση διερεύνηση των παραπάνω, γιατί αν ισχύουν, σημαίνει, ότι πράγματι έγινε προσπά­θεια να «παίξει» συγκεκριμένος διαιτητής στο επίμαχο ματς.

Η Πολιτεία, η Εισαγγελία και η αθλητική Δικαιοσύνη έχουν πά­ρει το «Οκ» απ’ όλους. Ιδού και η απόδειξη:

– Ο Δ. Μελισσανίδης είπε: «Ζητώ να ανοίξουν τα τηλέφωνα των Ζωγράφου, Μαρινάκη, Σαρρή, Γκιρτζίκη και της κυρί­ας Ντέπης Βασσάρα».

– Στη μήνυσή του, ο Ζωγράφος έχει ζητήσει να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, τόσο του δικού του κινη­τού, όσο και των αριθμών που τον πήραν τηλέφωνο, ώστε να απο­καλυφθούν, ποιοι ήταν πίσω από την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του.

– Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πει πρόσφατα: «Πρέ­πει με τον ίδιο ζήλο και οι εισαγ­γελείς και η Αστυνομία και οι αρ­μόδιες Αρχές να αντιμετωπίσουν τις κτηνωδίες, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή έχει στηθεί σκηνικό πολέμου …ή άντε, ανθρωποκτόνο «κατς», ενώ στη μια πλευρά του ριγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός και στην άλλη πλευρά Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και η πάλη μόλις ξεκίνησε.

Επειδή δεν είναι μόνον τα όσα συνέβησαν στη Σούπερ Λίγκα, με τη σφοδρή αντιπαράθεση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αλλά και τα όσα δημόσια ελέχθησαν από τους κ. κ. Μελισσανίδη & Μαρινάκη, καθώς, για παράδειγμα, ο Δ. Μελισσανίδης είπε: «Αυτοί μπούληδες ήταν και μπούληδες θα μείνουν… Βρή­καν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Ο κ. Μαρινάκης με λέει λαθρέ­μπορο, ενώ έχω αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Κατίνα ήταν και Κατίνα θα παραμείνει».

Επειδή είναι άκρως χαρακτηριστικές οι ατάκες της ανακοί­νωσης του Ολυμπιακού: «Γελωτοποιός σε κατάσταση πα­νικού. Ακούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό, Δημήτρη Μελισσανίδη, στην τελευταία του παρά­σταση και διαπιστώσαμε, ότι με τα όσα είπε, διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ΟΜΟΛΟ­ΓΗΣΕ ότι μίλησε με το θύμα από­πειρας ανθρωποκτονίας εκ προ­μελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο», ενώ συνεχίζει η ανακοίνωση, λέγοντας: «Ο κύριος Μελισσανίδης κορύφωσε την παράστασή του, με την αναφορά του στο λευκό ποι­νικό του μητρώο (με αυτό πρέπει να γέλασαν τα δικαστήρια και τα κάγκελα στις φυλακές της χώ­ρας που τον έχουν φιλοξενήσει κατ” επανάληψη) και πέταξε και πάλι την ίδια λάσπη, που εξαπολύει συστηματικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ».

Επειδή με τα παραπάνω, καταδεικνύεται, ότι η κατάστασή ξέφυγε τελείως και είναι μάλλον, εκτός κάθε ελέγ­χου.

Επειδή αν δεν επέμβει άμεσα η κυβέρνηση, με οποιονδήποτε τρό­πο, δεν θ” αργήσει η μέρα που θα θρηνήσουμε θύματα

Επειδή η διαμάχη είναι λυσσαλέα και ο αγώνας διεξάγεται πλέον χωρίς όρια, χωρίς κανόνες.

Επειδή η συγκυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη εγκληματικές ενέργειες και κακουργήματα.

Επειδή η βία, οι ξυλοδαρμοί, το λαθρεμπόριο, το εμπόριο ναρκωτικών, οι στημένοι αγώνες δεν αφορούν τον αθλητισμό, πολύ δε περισσότερο, δεν αφορούν τους εκατοντάδες χιλιάδες των φιλάθλων,

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Με τους παραπάνω όρους θα προχωρήσει η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου;

Υπάρχει η πολιτική βούληση από μέρους της κυβέρνησης για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις θεσμικές παρατυπίες, που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο;

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης γιατί δεν έκανε παρέμβαση υπέρ του σεβασμού στο Νόμο, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα παραπάνω;

Κινήθηκε ή δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα παραπάνω;

Αληθεύει η καταγγελία του Δ. Μελισσανίδη, περί του ότι χορηγήθηκαν δάνεια για την κατασκευή του γηπέδου Καραϊσκάκη, που δεν αποπληρώνονται;

Προτίθεσθε να δώσετε οδηγίες κι εντολές για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ως άνω εμπλεκομένων καθ’ οιοδήποτε τρόπο, προκειμένου να αποκατασταθεί η έννομη τάξη, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να προκύψει η κάθαρση και απομάκρυνση των όποιων διαφθαρμένων στοιχείων από τον ελληνικό αθλητισμό;

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, εκτός από παρατηρητής των γεγονότων, ποιο άλλο ρόλο έχει;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

 

Εξάλλου, ο βουλευτής Αχαΐας κατέθεσε κι άλλη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, που θέτει καίρια ζητήματα για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, βασιζόμενος στο ρεπορτάζ της «Α»: «Η ΕΠΟ, το «Κουριδίστικο αυτοδιοίκητο» και οι ανεπαρκείς υπουργοί που έχασαν την μπάλα».

Το δημοσίευμα:

«Ήταν Αύγουστος του 2006, που ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, κάτω από την πίεση του τότε προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Λιάνη, κατέθεσε προς ψήφιση νομοσχέδιο –που έγινε νόμος, ο οποίος θεσμοθετούσε το περίφημο «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ.

Η γενική ορολογία του νόμου ελάχιστη σημασία είχε, μπροστά στις ερμηνείες που έδιναν οι εκάστοτε πρόεδροι της ΕΠΟ (Β. Γκαγκάτσης, Σοφ. Πιλάβιος και Γ. Σαρρής), όταν Ενώσεις, ΠΑΕ και Σωματεία μάταια προσπαθούσαν να βρουν το δίκιο τους, στηριζόμενες σε σαφείς διατάξεις της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας.

Από την ημερομηνία ψήφισης του νόμου Ορφανού, οι εκάστοτε πρόεδροι της Super League και της Football League (Π. Κόκκαλης, Γ. Βαρδινογιάννης, Κ. Πηλαδάκης, Δ. Θανόπουλος, Ν. Πατέρας, Β. Μαρινάκης, Κ. Παπουτσάκης, Γ. Μώραλης και ο μόνιμος πρόεδρος της Football League, Σπ. Καλογιάννης) ουδέποτε προσπάθησαν να προσδιορίσουν τα όρια μεταξύ αυτοδιοίκητου και ελληνικής ισχύουσας νομοθεσίας.

Εκμεταλλευόμενοι οι πρόεδροι της ΕΠΟ και κυρίως, ο Βασίλης Γκαγκάτσης την αδράνεια αυτή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και με την αμέριστη βοήθεια του πανίσχυρου νομικού της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, εξέδιδαν κανονισμούς, που η Γεν. Συνέλευση υπερψήφιζε, χωρίς ποτέ τα μέλη της –δηλαδή, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις– να πάρουν «μυρωδιά», τι ψήφιζαν!

Άλλωστε, ποτέ δεν συζητήθηκε, κατ’ άρθρο, οποιοσδήποτε κανονισμός σε γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ. Απλά, οι εκπρόσωποι-πρόεδροι των ενώσεων, την ώρα που η ημερησία διάταξη πλησίαζε στο θέμα συζήτησης κανονισμών, προτιμούσαν να επισκεφθούν το ρεστοράν του ξενοδοχείου ή να φύγουν για να προλάβουν το αεροπλάνο.

Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Και αυτό, γιατί η ώρα της συζήτησης για τους κανονισμούς, σχεδόν πάντοτε, ήταν στο τέλος της ημερήσιας διάταξης, γεγονός που χρονικά προσδιοριζόταν για τις απογευματινές ώρες.

Έτσι, χάριν συντομίας, εδίδετο εξουσιοδότηση εν λευκώ στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, δηλαδή στον κ. Θεόδωρο Κουρίδη, να «μαγειρεύει» με την ησυχία του τις διατάξεις των κανονισμών, αφού σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και η τελεία προ ή μετά κάποιας φράσης, έχει μεγάλη νομική σημασία.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, οι εκάστοτε υφυπουργοί Αθλητισμού (κ.κ. Γ. Ιωαννίδης, Γ. Νικητιάδης, εκ νέου Γ. Ιωαννίδης και μέχρι σήμερα Γ. Ανδριανός), ουδέποτε ασχολήθηκαν με τις διαχωριστικές γραμμές του αυτοδιοίκητου και της ισχύουσας νομοθεσίας, μιας νομοθεσίας επί τη βάσει της οποίας ασκούσαν τα καθήκοντά τους και κυβερνούσαν.

Όσον αφορά στο αυτοδιοίκητο, βεβαίως σε θέματα αθλητικά οι φορείς του ποδοσφαίρου FIFA, UEFA και ΕΠΟ έπρεπε να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, κυρίως στα θέματα κανόνων πεδιάς (πέναλτι, αράουτ, οφσάιτ κ.λπ.) αλλά και για τις οικονομικές παραμέτρους των ομοσπονδιών και ομάδων.

Όλα τα παραπάνω, δεν ήταν δυνατόν να αποτελούν θέμα κρίσης κάποιου υπουργού ή γραμματέα.

Υπήρχαν όμως θέματα, που αφορούσαν την ασφάλεια των αθλητικών εκδηλώσεων, τη νομιμότητα εκλογής των διοικήσεων Ομοσπονδίας, ενώσεων, σωματείων και ΠΑΕ, της νομιμότητας λειτουργίας της ΕΠΟ, της Super League και των επιτροπών της και διάφορα άλλα θέματα τα οποία σαφώς υπάγονται στη δικαιοδοσία των τακτικών δικαστηρίων και όχι στην –κατ’ ερμηνείαν– δικαιοδοσία του αυτοδιοίκητου.

Εδώ, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια όλων των παραπάνω αναφερομένων, ο κ. Θεόδωρος Κουρίδης έκανε κατά τη σύνταξη των κανονισμών την υπερβολή κανόνα, αφού με «κουριδίστικες» και κατά την άποψή μας …«κουραδίστικες» ερμηνείες εμπόδιζε, κάτω υπό την απειλή κυρώσεων, οποιονδήποτε ν’ απευθυνθεί στον φυσικό του δικαστή για θέματα, που καμία σχέση δεν είχαν με τις αρμοδιότητες του αυτοδιοίκητου.

Όποιος τολμούσε, για οποιονδήποτε λόγο, ν’ απευθυνθεί στην τακτική Δικαιοσύνη, «ενημερωνόταν» από την ΕΠΟ, ότι θα διαγραφεί η ένωσή του ή η ομάδα του, ότι δεν θα ορίζονταν αγώνες της ένωσής του, ότι δεν θα υπήρχαν διαιτητές της περιοχής του στους πίνακες διαιτησίας, και διάφορες άλλες απειλές, τις οποίες, αν η Δικαιοσύνη ερευνούσε, τα αδικήματα της εκβίασης θα είχαν τον πρώτο λόγο στις διώξεις, που εκ προοιμίου θα ασκούσαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις, που το «κουραδίστικο» αυτοδιοίκητο και τα πρόθυμα στελέχη του δεν επέτρεπαν στους ενδιαφερόμενους να ασκήσουν τα ένδικα μέτρα που προβλέπει το Σύνταγμα, πού ν’ αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε. Επιγραμματικά, αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις, όπου το «κατά Κουρίδη αυτοδιοίκητο» έθετε βέτο:

- Δεν επέτρεπε σε Σωματείο Ένωσης να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για παραβάσεις του καταστατικού της Ένωσης από τους διοικούντες.

- Δεν επέτρεπε σε ΠΑΕ να προσφεύγει στα δικαστήρια για τη νομιμότητα σύνθεσης κάποιου οργάνου της ΕΠΟ ή της Super League.

- Δεν επέτρεπε σε ΠΑΕ ή σωματείο να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για εργατικές διαφορές με το προσωπικό της.

- Δεν επέτρεπε σε Ένωση, ΠΑΕ ή Σωματείο να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για παραβάσεις οργάνων της ΕΠΟ ή και του Δ.Σ. της.

Παραδείγματα, κιόλας, υπάρχουν πολλά. Υπενθυμίζουμε μερικά:

* Οι Ενώσεις Κιλκίς και Ηρακλείου είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για παραβάσεις, κατά την κρίση τους, του καταστατικού της ΕΠΟ από τους διοικούντες. Ανεξάρτητα της ορθότητας ή μη των καταγγελιών τους, είχαν το δικαίωμα της προσφυγής αυτής.

Η ΕΠΟ, όχι μόνο δεν αναγνώρισε το δικαίωμα αυτό, αλλά απείλησε τις ενώσεις αυτές, ότι θα τις… διαλύσει, διαγράφοντάς τες από μέλη της ΕΠΟ και διάφορα άλλα, που ίσως κινήσουν το ενδιαφέρον των αρμοδίων εισαγγελέων, εάν αποφασίσουν να κινηθούν.

Αποτέλεσμα των πιέσεων αυτών, ήταν οι ενώσεις να παραιτηθούν από την προσφυγή τους και να τύχουν μάλιστα –μετά βεβαίως την παραίτησή τους– τιμητικής επίσκεψης από το προεδρείο της Ομοσπονδίας…

* Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για οφειλόμενα στον προπονητή Γ. Δώνη.

Η ΕΠΟ απείλησε με διαγραφή τον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος», όμως, επικαλέστηκε έλλειψη νομιμότητας στη σύνθεση του αθλητικού δικαστηρίου και βεβαίως, οι «κουραδίστικες» απειλές πήγαν περίπατο, αφενός μεν λόγω μεγέθους του ΠΑΟΚ, αφετέρου δε, γιατί οι της ΕΠΟ δεν επιθυμούσαν την έκδοση δικαστικής απόφασης. Τελικά, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ή θα πληρώσει με διακανονισμό τις οφειλές του προς τον Δώνη, αλλά το μπλέξιμο, σχετικά με το δικαίωμά του να προσφύγει ή όχι στα πολιτικά δικαστήρια, αναζητείται ακόμη από την κα Νικολούλη…

* Ο ΟΦΗ, επί Νίκου Μαχλά, το 2011, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για μη νόμιμη σύνθεση της πρωτοβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης –εκ των κανονισμών, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω επιτροπή το μέλος αυτής, κ. Πάλλης. Η ΕΠΟ, του κ. Σοφοκλής Πιλάβιου, αρχίζει τις απειλές περί του υποβιβασμού τού ΟΦΗ. Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής υπέρ του ΟΦΗ, η ΕΠΟ κάνει… γαργάρα τις απειλές της και παρέχει αδειοδότηση στον ΟΦΗ, ώστε να αγωνίζεται στη Super League.

* Ο Άρης Θεσσαλονίκης προσέφυγε, πέρυσι, στο άρθρο 99 για «κούρεμα» του χρέους του. Η ΕΠΟ απειλεί με υποβιβασμό, ο Άρης δεν κάνει πίσω, η ΕΠΟ καταπίνει αμάσητες τις απειλές της, η αίτηση του Άρη απορρίπτεται από το Πρωτοδικείο και ο «θεός του πολέμου» υποβιβάζεται –προς μεγάλη τύχη της ΕΠΟ– στη Β΄ Εθνική και κατόπιν αποφάσεως της Γ.Σ., στη Γ΄ Εθνική. Αν ο Άρης παρέμενε στην Super League, είναι βέβαιο, ότι τα «γλέντια» που θα ακολουθούσαν από προσφυγές άλλων ΠΑΕ θα ξεκίναγαν από τη Θράκη και θα τελείωναν στο Ταίναρο… Το αναφαίρετο δικαίωμα του Άρη ως ανώνυμης εταιρείας να «κουρέψει» το χρέος του –πλην των χρεών προς ποδοσφαιριστές και προπονητές– ήταν, κατά τον κ. Κουρίδη, παράβαση του αυτοδιοίκητου.

* Στο υπογραφέν μνημόνιο –“made by Kouridis”, προ δύο ετών, για τη ρύθμιση των οφειλών των ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές, υπάρχει διάταξη, που απαγορεύει στις ΠΑΕ να προσφύγουν στο άρθρο 99 για οποιονδήποτε λόγο!!! Δηλαδή, αν οι μέτοχοι της εταιρείας αποφασίσουν να «κουρέψουν» τα οφειλόμενα προς αυτούς, κατά τον κ. Κουρίδη, δεν έχουν το δικαίωμα αυτό.

Όσον αφορά την προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια, εδώ οι «κουραδίστικοι» κανονισμοί απαγορεύουν πλήρως κάθε προσφυγή. Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν π.χ. ένας έφορος χρεώσει μία ΠΑΕ με 3 εκατ. ευρώ και η ΠΑΕ ισχυριστεί ότι η οφειλή της είναι μόνο 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις απόψεις του κ. Κουρίδη, απαγορεύεται η ΠΑΕ να προσφύγει στο Πρωτοδικείο, ώστε το δικαστήριο ν’ αποφανθεί για το δίκαιο της μιας ή της άλλης πλευράς».

 

Με βάση το ρεπορτάζ, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει:

Επειδή αυτά τα υπογράφει η φιλο-ΣΑΜΑΡΙΚΗ πολιτική και αθλητική εφημερίδα «Η ΑΠΟΨΗ», του Βίκτωρα Μητρόπουλου και επειδή με όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η ανάγκη σύνταξης ενός καταστατικού χάρτη, που θα προσδιορίζει με ακρίβεια τη δικαιοδοσία του αυτοδιοίκητου, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Επειδή θα πρέπει με τη συμμετοχή του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Υφυπουργός, κ. Γιάννης Ανδριανός, να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους μέχρι σήμερα υφιστάμενους κανονισμούς, ώστε με την απάλειψη διατάξεων κάθε «κουραδίστικης» μορφής, ν’ αρχίσει η προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης των φιλάθλων σε πολιτική και αθλητική ηγεσία.

Επειδή το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και της (κάθε) ΕΠΟ τελειώνει, εκεί όπου αρχίζει το δηµόσιο συµφέρον και εντός του πλαισίου που ορίζουν οι κανόνες του κράτους δικαίου σε µια ευνοµούµενη πολιτεία και κοινωνία.

Επειδή εμφατικά παραδείγματα άλυτων προβλημάτων είναι, αφενός, η «επιδοτούμενη» από τις ομάδες και προστατευόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση οπαδική βία (µέσα και έξω από τα γήπεδα) και αφετέρου, η ποδοσφαιρική διαφθορά µε τα στηµένα µατς (για το στοίχηµα και όχι µόνο).

Επειδή οι ευθύνες για τη γάγγραινα του ποδοσφαίρου, και δη, όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα, δεν µπορούν να εξαντλούνται στις κυρώσεις (ή µήπως εκπτώσεις), που απορρέουν από το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ.

Επειδή δεν είναι δυνατόν σε μια υποτίθεται πολιτισμένη, δημοκρατική και δίκαιη χώρα, να υποβαθµίζεται ή και να παρακάµπτεται το ποινικό σκέλος όλων των σχετικών βρώµικων υποθέσεων, να αµφισβητείται το δικαίωµα και η υποχρέωση της Πολιτείας: για προληπτικά µέτρα, για έλεγχο του «πόθεν έσχες», για έλεγχο των ποινικών µητρώων των παραγόντων, για έλεγχο της φορολογικής και ασφαλιστικής ενηµερότητας των Ενώσεων και εν γένει, να παρακάμπτεται η υποχρέωση εφαρµογής των νόµων του ελληνικού κράτους.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Πώς σκοπεύετε να οριοθετήσετε το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ;

Επιτέλους, θα παρέμβετε νομοθετικά, έτσι ώστε να τεθεί σε σωστά πλαίσια το «τι σημαίνει αυτοδιοίκητο» και «τι σημαίνει κράτος δικαίου» και «Νόμος της Πολιτείας»; Αν ναι, πότε σκοπεύετε να το πράξετε;

Τι θα πράξετε σχετικά με τους διαχρονικούς εκβιασμούς της ΕΠΟ προς Ομάδες, Ενώσεις και Διαιτητές, προκειμένου να μην αξιοποιούν οι εν λόγω αποδέκτες εκβιασμού το συνταγματικό τους δικαίωμα να απευθύνονται στη Δικαιοσύνη, με το φόβο των αντιποίνων αποκλεισμών;

Θα κάνετε έλεγχο συνταγματικότητας και νομιμότητας των αποφάσεων, των ΔΣ και των κανονισμών της ΕΠΟ και αν ναι, πότε σκοπεύετε να το πράξετε;

Θα ασκηθούν διώξεις κατά της ΕΠΟ για το γεγονός, ότι επί πολλά έτη, μέσω αποφάσεων του ΔΣ της, υποκαθιστούσε τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη αυτής της χώρας;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος