Loading...
 Start Page
Με κόντρες άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού

Ξεκίνησε στην επιτροπή οικονομικών της βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015 με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, καθώς το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται στο Παρίσι.

 

Δεν έλειψαν οι διαφωνίες και οι κόντρες για το γεγονός ότι ορίστηκαν δύο συνεδριάσεις την Πέμπτη, ημέρα απεργίας, με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι αποκομμένη από την κοινωνία. «Όποιος θέλει να απεργήσει είναι ελεύθερος», σχολίασε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος από τη ΝΔ, που στην ομιλία του ανέφερε ότι η συζήτηση εξελίσσεται σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας.

 

Ο εισηγητής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σ’ ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων και της ψήφισης του προϋπολογισμού και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον λαϊκισμό. «Αυτοί που λένε ότι δεν κυβέρνησαν τη χώρα, κυβέρνησαν από το πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», είπε.

 

Να κάνει η κυβέρνηση την αυτοκριτική της, καθώς εδώ και πέντε χρόνια βαδίζει σε λάθος δρόμο, ζήτησε ο Ευκ. Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παράνοια το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται τα χρήματα του ΤΧΣ. Εκτίμησε ότι η Ε.Ε., η ευρωζώνη και η Ελλάδα χρειάζονται ένα θετικό σοκ και επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι πρέπει να είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που πιστεύει πως το χρέος είναι βιώσιμο.

 

Την ελπίδα ότι μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις, εξέφρασε ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «η διαπραγμάτευση συμπυκνώνει τις προσπάθειες αυτής της 5ετίας και σε αυτή την περίοδο θα κριθεί αν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού, πάνω στους οποίους στηρίχθηκαν τα επιτεύγματα περιόδου, θα πιάσουν τόπο ή θα γυρίσουμε στο σημείο «0», στην αφετηρία».

 

Πρόσθεσε δε, ότι το μείζον ζήτημα πάνω στο οποίο κρίνεται η πορεία της οικονομίας, είναι η σταθερότητα που πρέπει να το υπερβούμε χωρίς αναταράξεις που θα προκύψουν από επανειλημμένες εκλογές. «Δεν ξέρουμε αν θα το πετύχουμε, εναπόκειται στην ευθύνη συνείδησης βουλευτών», κατέληξε, εκτιμώντας πως εάν το εσωτερικό μέτωπο δεν είναι αρραγές, «αδυνατίζει» η διαπραγμάτευση.

 

Για «ομολογία χρεοκοπίας», μίλησε ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ, και για «αποικιακό προϋπολογισμό» ο χρυσαυγίτης Ηλίας Παναγιώταρος. «Ο προϋπολογισμός είναι καθρέφτης της σκληρής πραγματικότητας των μνημονιακών δεσμεύσεων, χωρίς πολιτικό σχέδιο και αναπτυξιακούς στόχους, με τη θηλιά του χρέους αντί να χαλαρώνει να σφίγγει περισσότερο τη χώρα», είπε η Ασημίνα Ξηροτύρη από την ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ δια στόματος Νίκου Καραθανασόπουλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος