Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: "Υπόσχονται Υπουργεία και ζητούν πρόθυμους αποστάτες"!

«Λίγη ώρα πριν την δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πολιτικό κλίμα στη χώρα είναι ζοφερό. Δυστυχώς ιλαροτραγικά είναι αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική ζωή.

 

Ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός έμαθε πως οι θέσεις ενός κουρέα και ενός οικονόμου που είχε προκηρύξει το Μαξίμου … «καλύφτηκαν».

 

Το συγκρότημα Λαμπράκη όπως και το 1965 πρωταγωνιστεί και πάλι στην νέα αποστασία, αυτή την φορά όχι για να ρίξει την Κυβέρνηση, αλλά … την αντιπολίτευση, με πρωτοσέλιδα έτσι και σήμερα μαζί με το Σαμαρά ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ και ζητά πρόθυμους ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ...

 

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το μνημονιακό πολιτικό σύστημα, νοσεί ανιάτως και πως δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας... Το χειρότερο όμως είναι ότι η «νόσος είναι κολλητική»!!!

 

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος, για να μην μεταδοθεί η μεταδοτική ασθένεια σε όλο το πολιτικό σύστημα.

 

Πρέπει να απομονωθούν και να μπουν αμέσως στην καραντίνα.

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που έδωσε στο δημοσιογραφικό site «molonoti.gr» ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος και ακόμη τόνισε: «Οι πολίτες επίσης έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή τη φορά στην κάλπη καλούνται με την ψήφο τους να πω ναι ή όχι στα νέα μέτρα Χαρδούβελη.

 

Η συγκυβέρνηση κάνει απροκάλυπτα ότι μπορεί για να μας συνθλίψει, δεν μπορεί να δεχτεί μετά τα τόσα βασανιστικά «πειράματα», που μας έχουν υποβάλει ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και ότι τολμάμε να θέλουμε να σταθούμε όρθιοι.

 

Μας θέλουν στην «έξοδο μας από την εντατική» όπως λένε, στα «γόνατα» υπηρέτες των συμφερόντων τους διά βίου. Για να το πετύχουν κάνουν τα πάντα ακόμα και μέσα στα Χριστούγεννα. Αυτοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους δεν καταλαβαίνουν ούτε Χριστούγεννα ούτε Χριστό! Το θέμα όμως είναι εμείς τι καταλαβαίνουμε!!!»

 

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Νίκου Νικολόπουλου στο «molonoti.gr», είναι το ακόλουθο:

 

- Κύριε Νικολόπουλε, η καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, πιστεύετε ότι βάζει τέλος, σε κάθε πιθανό σενάριο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας;

 

«Πιστεύω ότι η απελπισμένη προσπάθεια των εκτελεστών της μνημονιακής πολιτικής, για την ανεύρεση των 180 υπάκουων Βουλευτών, ναυαγεί πλέον οριστικά.

 

Αυτό το μαρτυρά άλλωστε και ο πανικός του πρωθυπουργού, ο οποίος τώρα αρχίζει να μοιράζει και Υπουργεία, προκειμένου να κρατηθεί όπως και μπορεί και για όσο ακόμα μπορεί στην εξουσία.

 

Σαμαράς και Βενιζέλος, επένδυσαν τα πάντα στο «ναι σε όλα», για να πετύχουν την πολιτική τους μακροημέρευση, την ίδια ώρα που ο Ελληνικός λαός, στενάζει και αγκομαχά, ανεβαίνοντας τον δικό του Γολγοθά και σηκώνοντας τον δικό του σταυρό.

 

Η κοινωνία υποφέρει και βράζει από οργή. Έχει πλήρη συνείδηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά ετοιμάζεται να συσσωρεύσει και νέα δεινά στην Ελληνική οικονομία.

 

Συνεπώς ο κάθε βουλευτής γνωρίζει πλέον ότι με το «ναι» στον Πρόεδρο, επιλέγει να γίνει σταυρωτής του Ελληνικού λαού, αφού ψηφίζει στην ουσία υπέρ της παράτασης της πρωτόγνωρης για την χώρα ανθρωπιστικής κρίσης.

 

Οι πολίτες επίσης έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή τη φορά στην κάλπη καλούνται με την ψήφο τους να πω ναι ή όχι στα νέα μέτρα Χαρδούβελη».

 

- Από την μια πλευρά η απέλπιδα προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την άλλη το κλίμα τρομολαγνείας και καταστροφολογίας των Ευρωπαίων εταίρων και στην μέση ο Ελληνικός λαός, ο οποίος τι πιστεύετε ότι θα απαντήσει;

 

«Ο Γιούνκερ μαζί με διάφορους ινστρούχτορες από Ευρώπη και Αμερική, βγάζει από τα ντουλάπια τα «μαύρα και άραχνα» σενάρια για την Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες πλέον δεν πανικοβάλλονται.

 

Χάνουν την ώρα τους και γελοιοποιούνται, οι συντελεστές αυτής της κακόγουστης θεατρικής παράστασης.

 

Κανείς πια δεν τους πιστεύει.

 

Κανείς πια δεν τους ακολουθεί στο δρόμο της υποταγής και της επ’ άπειρον δυστυχίας.

 

Οι Έλληνες δεν είναι δούλοι… στην αποικία του χρέους. Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για το μέλλον της πατρίδας και των οικογενειών τους. Έχουν συνειδητοποιήσει γιατί οι ξένοι τρέμουν το εκλογικό αποτέλεσμα και γιατί το δίλημμα είναι ΕΝΑ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ή τώρα ή ποτέ».

 

- Πού το στηρίζετε αυτό κ. Νικολόπουλε;

 

Το 52%-σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Παρόν- των ελλήνων πιστεύουν ότι η τρόικα επέβαλε στο Σαμαρά την εκλογή νέου προέδρου.

 

Είναι καθαρή η πρόθεση των ξένων δανειστών, να μας τεστάρουν όλους και πρώτους από όλους, τους εν ενεργεία βουλευτές και ιδιαίτερα τους ανεξάρτητους έλληνες.

 

Θα τεσταριστεί λοιπόν η αντιμνημονιακή ή όχι εμμονή μας, αλλά σε τελευταία ανάλυση και ο ίδιος ο πατριωτισμός μας.

 

Μένει να αποδειχθεί αν έχουμε το δικαίωμα να χαράξουμε εμείς το δρόμο της εξόδου από την κρίση, αν η απελευθέρωση μας είναι πάνω από τους 16 μήνες της βουλευτικής μας θητείας και μισθοδοσίας, ή ακόμα αν είναι πάνω απ' αυτή την πολιτική μας επιβίωση, η επιβίωση της πατρίδος.

 

Τέλος αν το προσωπικό μας συμφέρον είναι πάνω από το πατριωτικό.

 

- Ποιος ο λόγος, ποιο το αποτέλεσμα που επιδιώκουν;

 

Έτσι ή αλλιώς το αποτέλεσμα που επιδιώκουν είναι ένα:

 

Οι διάφοροι ασυμβίβαστοι, περίεργοι «ψεκασμένοι» της μεγάλης συμμαχίας των ΑΝΕΛ, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και του Άρματος Πολιτών, να μην ενοχλούν πια τους δανειστές και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.

 

- Θεωρείτε ότι έφτασε η ώρα της ανατροπής, γιατί απλά ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο, ή γιατί έχει συνειδητοποιήσει ότι πλέον και η ίδια η χώρα έχει φτάσει σε οριακό σημείο;

 

Όπως ανέφερα ως εισηγητής των ΑΝΕΛ, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015, το Δημόσιο χρέος υπερβαίνει τα 500 δισ. ευρώ και έχει σύνολο δαπανών εξυπηρέτησής του, 152 δισ. ευρώ μόνο για το 2014.

 

Ασύλληπτοι αριθμοί για μια χώρα με ΑΕΠ μόλις 178,9 δισ. ευρώ το 2014.

 

Τα χρέη των Ελλήνων προς την εφορία έφτασαν τα 72 δισ. ευρώ και αυξάνονται κατά 1 δισ. κάθε μήνα.

 

Η ανεργία την περίοδο 2008-2014 εκτινάχτηκε από το 7,6% στο 27% και από 377.900 σε 1.310.000 ανέργους.

 

Το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας έχει απώλειες εισφορών 10,5 δισ. ευρώ, λόγω μείωσης των μισθών και αύξηση της ανεργίας.

 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι κυβερνώντες μιλούν για «successstory» και ετοιμάζονται για αυξήσεις του χαμηλού ΦΠΑ, από τις οποίες το ΑΕΠ της χώρας θα χάσει 3,8 δισ. ευρώ μόνο από τον τουρισμό.

 

- Πόσο εμπαιγμό νομίζετε ότι μπορεί να ανεχθεί ακόμη ο Έλληνας;

 

Υπάρχουν πολίτες που ξεπουλάνε την ψήφο τους και άλλοι που δεν την ξεπουλάνε, έτσι υπάρχουν και πολιτικοί αντίστοιχα που δωροδοκούνται και άλλοι που δε δωροδοκούνται.

 

Για παράδειγμα στην περίπτωση Χαικάλη, η εντιμότητα κέρδισε το βρωμερό «έλα μωρέ, όλοι το ίδιο θα έκαναν», που ακούγεται από τους (ταπεινούς μα άθλιους) υπερασπιστές των σφετεριστών και των ληστών του κρατικού μηχανισμού που χρεοκόπησαν τη χώρα μας.

 

Έρχεται όμως και το τεστάρισμα και όλων των πολιτών, που ζουν τη μνημονιακή πολιτική στο πετσί τους, που οδηγεί τους Έλληνες σε γενοκτονία και την πατρίδα σε λεηλασία.

 

Σε μας απομένει να αποδείξουμε αν είμαστε η όχι φοβισμένα πρόβατα, που αδυνατούν να ξεφύγουν από τον νέο ραγιαδισμό.

 

- Οι υποστηρικτές της πολιτικής των μνημονίων, ρωτούν συνεχώς τι θα κάνετε με το χρέος. Τι τους απαντάτε;

 

«Μας ρωτούν τι θα κάνουμε με τους δανειστές. Θα κάνουμε ότι δεν έκαναν αυτοί. Θα πούμε στους δανειστές ελάτε να υπολογίσουμε το χρέος. Ελάτε να δούμε τι πραγματικά σας χρωστάμε και γιατί σας το χρωστάμε. Έχουμε καταθέσει 15 ερωτήσεις στη Βουλή, ζητώντας να κατατεθούν οι δανειακές συμβάσεις και απάντηση δεν έχουμε πάρει. Εμείς δεν θα αναγνωρίσουμε υποχρεώσεις που προκύπτουν από δανειακές συμβάσεις που δεν έχει ψηφίσει η Βουλή. Ένας απλός υπερχρεωμένος πολίτης, αν καταφύγει στην Δικαιοσύνη, θα του διαγράψει όλα τα χρέη που προέρχονται από τοκογλυφία. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα, το πρώτο κράτος-θύμα των διεθνών τοκογλύφων».

 

- Η απάντηση των ΑΝΕΛ και των Χριστιανοδημοκρατών για την ανασυγκρότηση της χώρας και την επανεκκίνηση της οικονομίας ποια είναι;

 

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα Ριζοσπαστικό Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης με στόχους και προτεραιότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Εθνικής οικονομίας και σε τομείς όπου η χώρα μας έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα.

 

Μερικοί από τους άξονες αυτούς του ριζοσπαστικού σχεδίου είναι:

 

Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και κατάργηση όλων των νόμων, που θεσπίστηκαν σε εκτέλεση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων.

Διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από την Γερμανία και εγγραφή τους στον κρατικό προϋπολογισμό.

Απλό, σταθερό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα για 10 τουλάχιστον χρόνια και προσαρμογή των φορολογικών απαιτήσεων στις πραγματικές φοροδοτικές ικανότητες των Ελλήνων, με παράλληλη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ανάταξη και επαναθέσπιση ενός νέου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μακροχρόνια βιώσιμου, αποτελεσματικού και κοινωνικά δίκαιου.

Κούρεμα στα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ρύθμιση των κόκκινων δανείων, μέσω πολλών δόσεων.

Ίδρυση κρατικής τράπεζας ειδικού σκοπού, η οποία θα δανείζεται απευθείας από την ΕΚΤ και θα χρηματοδοτεί τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στους στρατηγικούς παραγωγικούς τομείς Εθνικής προτεραιότητας».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος