Loading...
 Start Page
Ομιλία Ν. Νικολόπουλου στην Βουλή Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ «ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ» ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ «ΑΡΧΙΕΡΕΑ» Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ «ΕΚΛΕΙΞΕΙ»  ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ και ΒΕΝΙΖΕΛΟ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ» Μίλησε με ονόματα και κατέθεσε στοιχεία  για την σχέση συγκυβέρνησης με την διαπλοκή

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος «σήκωσε το γάντι», όταν κάποιοι φωνασκούντες Βουλευτές, αμφισβητούσαν πως η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ψηφίζει τροπολογίες για τους ξένους δανειστές, αλλά και για τους βαστάζους, οικονομικούς ολιγάρχες της ντόπιας διαπλοκής.

«Αφού πρέπει να θυμίσω στον κ. Σαμαρά και στον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, καθώς και σε εσάς, τι ψηφίσατε, για ποιων τα συμφέροντα  νομοθετήσατε θα το κάνω με ονόματα και στοιχεία» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος από το βήμα της Βουλής και άρχισε να καταθέτει έγγραφα, μηνυτήριες αναφορές,  αλλά και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για ένα – ένα από τα σκάνδαλα της συγκυβέρνησης.

«Κάνατε δόγμα “ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗ …σας θυμίζω τι είχα τονίσει τότε:

Χωρίς αιδώ, η Συγκυβέρνηση των (ν)τροπολογιών διαγράφει πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις  μεγαλοεπιχειρηματιών την στιγμή που πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους"

O τύπος βοά:  ‘’Τρεις υπουργοί του Α. Σαμαρά, οι Κ. Μητσοτάκης, Γ. Στουρνάρας και Γ. Βρούτσης, επαναφέρουν υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο  για τους δημοσίους υπαλλήλους, με στόχο να χαριστούν δισεκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες που πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές και πωλήσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά αλλάζει την ισχύουσα νομοθεσία και σβήνει αναδρομικά πρόστιμα και κυρίως επιχειρεί να νομοθετήσει από εδώ και πέρα φορολογική ασυλία στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τις συναλλαγές τους μέσω offshore εταιρειών"

Η  συγκυβέρνηση συνεργασίας με την Τρόικα, την οποία χαρακτηρίζουν μαγαζί εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων οι ίδιοι οι υφυπουργοί της, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και μετά από τρείς προσπάθειες κατέθεσε και ψήφισε την τροπολογία 1251/67 για φορολογική απαλλαγή των λίγων και ισχυρών”

Τότε ακριβώς έρχομαι στην Βουλή και ρωτώ τον Πρωθυπουργό με τον εξής χαρακτηριστικό τρόπο, που έχω κάνει θέμα – λεζάντα:

«Τοιούτον νομοσχέδιον δεν διενοήθη νους-τις, ουδέ έγραψε χειρ-τις, αλλά υπαγόρευσε πουσ-τις της διαπλοκής.  

Αμνήστευση και διαγραφή προστίμων επώνυμων μεγαλοπρομηθευτών, μεγαλοεργολάβων  του Δημοσίου και πάσης λογής απατεώνων με τιμολόγια μαϊμού».

Επειδή λοιπόν θέλετε και την απόδειξη, επειδή όπως και άλλος Υπουργός έτσι και εσείς ξεχάσατε τι ψηφίσατε, την καταθέτω και παρακαλώ τον Πρόεδρο της Βουλής να δώσει εντολή να μοιραστεί στους συναδέφλους.

Πρέπει να μάθουν όλοι οι Έλληνες  ποιους λαθρεμπόρους καυσίμων και ποιους απατεώνες με πλαστά και εικονικά τιμολόγια,  απαλλάξατε από την πληρωμή εκατοντάδων εκατομμυρίων πρόστιμα και μαζί με αυτούς και ποιους μεγαλοκαναλάρχες.

Μία αίτηση κατάθεσης εγγράφων στην Βουλή και ο κ. Δ. Σταμάτης και ο κάθε συνάδελφος Βουλευτής, θα δει ποιοι έκαναν χρήσης της τροπολογίας 1251/67».

Είναι οι ευεργέτες, οι χορηγοί, οι φιλάνθρωποι, οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων και των ΜΜΕ.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες λέμε:

Δεν θέλουμε την φιλανθρωπία σας από τα κλεμμένα χρήματα του κρατικού κορβανά. Θέλουμε τους φόρους σας να πληρώνετε” και στο σημείο αυτό κατέθεσε την συνημμένη τροπολογία. 

Στην συνέχεια o Νίκος Νικολόπουλος, από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο σκάνδαλο του Ελληνικού, όπου όπως τόνισε χαρακτηριστικά έχει ονοματεπώνυμο:

«Σπύρος Λάτσης, ο οποίος με προκαταβολή 34 εκ πήρε μαζί και τις εγκαταστάσεις που κόστισαν στον Ελληνικό λαό 342 εκ  ευρώ».

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στην συνέχεια μίλησε για πάρτι των δημοσίων έργων και των μεγαλοεργολάβων, ενώ κατέθεσε ένα ογκωδέστατο φάκελο στα πρακτικά της Βουλής, με όλα τα στοιχεία που χτες παρέδωσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ε. Ράικου, στον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς κ. Π Γεωργουλέα και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή.

“Με ρώτησε ο κ. Ρακιντζής ποιος κατασκευάζει το έργο κ. Νικολόπουλε”,

“Μα έχει σημασία” απάντησα :

“Βεβαίως επέμεινε ο Επιθεωρητής “  και τότε του είπα “ο κ. Μπόμπολας”.

Εκείνος έβαλε τα γέλια, λέγοντας :”Και ρωτάτε γιατί καθυστερεί η απόδοση ευθυνών;”.

Αυτή είναι κύριοι συνάδελφοι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του Α. Σαμαρά» !!!

Ο Νίκος Νικολόπουλος όμως δεν έμεινε εκεί μίλησε και για την «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ» και τα χρέη της στην ΔΕΗ, για τα δάνεια των τηλεοπτικών σταθμών, για το ΔΟΛ, για το ΠΗΓΑΣΟ και για τα «δωράκια» στο μεγκά-λο κανάλι, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την κάλυψη της κλήρωσης των λαχείων, καθώς και την ρύθμιση των κόκκινων δανείων των ΜΜΕ που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές (ΠΗΓΑΣΟΣ, ΔΟΛ κ.α.0.

Και συνέχισε: «Μήπως δεν ξέρετε κύριοι της συγκυβέρνησης, σε ποιον χαρίσατε το μεταλλωρυχείο της ΒΕΥΗΣ; Στον κ. Μπόμπολα και στον κ. Περιστέρη.

Διαβάστε τι ψηφίσατε και τι καταφέρατε να χαρίσετε:

«Η Κυβέρνηση επέλεξε να εκμισθώσει με απευθείας σύμβαση το δημόσιο λιγνιτωρυχείο της Βεύης (Ν. Φλώρινας), αντί της διενέργειας δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού, με σκοπό την παραχώρηση της εκμετάλλευσης δημόσιας περιουσίας αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Κανείς δεν μας απάντησε εάν:

-          Έχουν  διερευνήσει εάν η απορριφθείσα εταιρεία ΤΕΡΝΑ θα συνεργαστεί με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου, με μίσθωμα όμως σημαντικά χαμηλότερο απ' αυτό που είχε προτείνει η ίδια;

-          Αληθεύει ότι ο έτερος υποψήφιος που έμεινε στην τελική φάση μετά τον μηδενισμό των 3 πρώτων προσέφερε υψηλότερο μίσθωμα σε σχέση με την επιλεχθείσα εταιρεία ΑΚΤΩΡ (8% έναντι 7%), κάτι που και αυτό μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου;

-          Έχουν  διερευνήσει εάν η απορριφθείσα εταιρεία ΤΕΡΝΑ θα συνεργαστεί με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου, με μίσθωμα όμως σημαντικά χαμηλότερο απ' αυτό που είχε προτείνει η ίδια;

-          Αληθεύει ότι ο έτερος υποψήφιος που έμεινε στην τελική φάση μετά τον μηδενισμό των 3 πρώτων προσέφερε υψηλότερο μίσθωμα σε σχέση με την επιλεχθείσα εταιρεία ΑΚΤΩΡ (8% έναντι 7%), κάτι που και αυτό μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου;

Εντύπωση όμως έκανε και το γεγονός ότι ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε ονομαστική αναφορά σε άρθρο – παρέμβαση του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» κ .Ι. Φιλιππάκη που ως επίκαιρη ερώτηση έφερε στην Βουλή το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ζητώντας να το διαψεύσει ο κ. Σαμαράς.

Στην ερώτηση χαρακτηριστικά αναφέρεται : «Στις ρυθμίσεις που έχει ετοιμάσει νη Κυβέρνηση και θα οδηγήσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, στη: ”Σεισάχθεια των επιτηδείων”»

Το ίδιο έκανε και με τις καταγγελίες και άλλων φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, όπως ΑΞΙΑ, ΑΠΟΨΗ, DEAL, από όπου συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στην Βουλή για την σκανδαλώδη εύνοια Σαμαρά – Βενιζέλου, τους εθνικούς εργολάβους των εθνικών αξόνων ΑΚΤΩΡ, JP ΑΒΑΞ, ΜΩΡΕΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, συμφερόντων Μπόμπολα, Κόκκαλη κ.α. 

Τέλος, ήταν συγκλονιστική η αναφορά στις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον μεγαλοεπιχειρηματία, που ξέρει ο διευθυντής του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μπούρας και έκανε ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» κ. Γ. Κουρτάκης:

«Αλήθεια, ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας γνωρίζει κάτι περισσότερο για τον επιχειρηματία που επιδίδεται στο “σπορ” ολιγόωρων απαγωγών δημοσιογράφων»;

Η  είδηση είναι συγκλονιστική, αφού καταγράφει μια πραγματικότητα, που παραπέμπει σε καταστάσεις οι οποίες συμβαίνουν μόνον σε απολυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα.

Σε τέτοιες καταστάσεις θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν μόνον μέλη μιας κανονικής εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτή ορίζεται από το  άρθρο 187 ΠΚ.

Ο εκδότης μιλά για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, από τον επιχειρηματία που έχει κάνει σπορ τις «επαναλαμβανόμενες ολιγόωρες απαγωγές», εξευτελίζοντας με την προκλητική συμπεριφορά του, το Κράτος, την Κυβέρνηση, τους θεσμούς, τον Πρωθυπουργό και τους δήθεν αρμοδίους των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή για όλα αυτά που αφορούν τον φίλο του; ΤΙΠΟΤΑ!!!

Συνεχίζοντας ο Ν. Νικολόπουλος αναρωτήθηκε: «Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του Α. Σαμαρά όπου όπως καταγγέλει ο εκδότης της εφημερίδας fm voice κ. Ν. Μανεσιώτης, στην οποία ο Πρωθυπουργός της χώρας συναντάται με επιχειρηματίες για να τους προσφέρει «προστασία» και για να εξοντώσει όμως κάποιον άλλον»

Το έφερα στην Βουλή με ονόματα για να απαντήσει ο κ. Σαμαράς αν είναι αλήθεια ή ψέματα πως συναντήθηκε με δυο επιχειρηματίες και "menu" της συνάντησης ήταν το “φάγωμα “ ενός …τρίτου.

Η αποκάλυψη βρισκόταν στο εξώφυλλο και έχει τίτλο : «Deal Σαμαρά – Μελισσανίδη – Αριστείδη για Μαρινάκη».

Μάλιστα, στην σελίδα 17 γνωστοποιεί η «fm voice» στους αναγνώστες της τον τόπο και τον χρόνο που «αντάμωσε» η «φιλική» παρέα. Αυτολεξεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει:

«Σαμαράς, ο …μπροστινός. Τίγρης – Αριστείδης με front man τον Αντώνη vs Μαρινάκη».

Το πλήθος των σκανδάλων της διετίας των «Πατριαρχών της διαπλοκής» Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν χώρεσε στον ελάχιστο κοινοβουλευτικό χρόνο και έτσι αναγκάστηκε ο Νίκος Νικολόπουλος να ζητήσει να μοιραστούν όσα από το βήμα της Βουλής παρέδωσε στον προεδρεύοντα κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη (μεταξύ αυτών είναι η υπόθεση του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, του ΤΑΙΠΕΔ, του ΟΔΙΕ, της SIEMENS) τονίζοντας :

«Για όλα αυτά και για όλα όσα καταθέτω σήμερα ο κ. Σαμαράς μπορεί σήμερα ή αύριο να δώσει καθαρές απαντήσεις αφού προηγουμένως ο Υπουργός Επικρατείας ζήτησε ονόματα και διευθύνσεις, να διαβάσει έστω και σήμερα όσα ντοκουμενταρισμένα έγγραφα παρουσίασα και κατέθεσα στην Βουλή».

Βίντεο όλη ομιλία του Ν. Νικολόπουλου:

«Η σχέση της κυβέρνησης με την διαπλοκή, με ονόματα και διευθύνσεις»..
http://youtu.be/i8DxHpiPzEM

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος