Loading...
 Start Page
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την ένταξη του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου στην Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Όπως είχαμε συμφωνήσει από τον Ιούνιο, έτσι και κάναμε σήμερα. Επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και όπως προβλέπει ο κανονισμός, του επιδώσαμε τις επιστολές, με τις οποίες γνωρίζουμε στο Σώμα, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, ότι από σήμερα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και επισήμως, συνεργάζεται και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, του οποίου επίσης έχω την τιμή να έχω εγώ, θα τη μεταφέρει μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Από σήμερα, δηλαδή, εντάσσομαι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και για το πού θα ζητήσω την ψήφο εμπιστοσύνης θα το αποφασίσουμε μαζί. Έλαβα υπόψη μου σοβαρά την προτροπή του Πάνου Καμμένου, αλλά εκείνο που προέχει αυτή την ώρα, σήμερα, είναι η μεγάλη συμπαράταξη, αυτό το μεγάλο εθνικό μέτωπο, αυτός ο εναλλακτικός πόλος εξουσίας που ο Πάνος Καμμένος ζήτησε απ’ όλες τις πολιτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις και τις ατομικότητες, να συγκροτήσουμε όλοι μαζί. Χαιρόμαστε, γιατί σήμερα γίνεται η αρχή, πιστεύουμε ότι θα επιτελέσουμε αυτό το σοβαρό εθνικό στόχο που βάλαμε».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα κατεβείτε και στις εκλογές μαζί;

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Βεβαίως, θα κατεβούμε μαζί ως συνεργαζόμενοι. Θα προσπαθήσουμε σε όλους τους νομούς να έχουμε και εμείς τη συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Θέλω να καλωσορίσω σε αυτό το μεγάλο δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και τον Νίκο Νικολόπουλο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μεγάλο δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο, το οποίο θα ενώσει διάσπαρτες δυνάμεις που είδαμε να μετριούνται στις ευρωεκλογές με διαφορετικά κόμματα, σε κοινές λίστες, σε κοινό ψηφοδέλτιο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον περίεργο συνασπισμό της νέας τάξης πραγμάτων που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των δανειστών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση τους Έλληνες, σε εξαφάνιση τη μεσαία τάξη και σε εξαθλίωση τις ελληνικές οικογένειες. Θεωρούμε ότι σε αυτά τα πλαίσια, δυνάμεις του πατριωτικού και δημοκρατικού χώρου από το κέντρο, την κεντροδεξιά, αλλά και την πατριωτική αριστερά μπορούμε να συμπαραταχθούμε. Έχουμε αυτά που μας ενώνουν, που είναι πολύ ισχυρότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, όπου ουσιαστικά θα είμαστε οι ρυθμιστές του αύριο. Θα διασφαλίσουμε πρώτα από όλα τα εθνικά θέματα, τις αρχές και τις αξίες της Ορθοδοξίας, αλλά και παράλληλα την επαναφορά της Δημοκρατίας, την τήρηση του Συντάγματος.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε σήμερα η συνεργασία μας με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και τον Νίκο Νικολόπουλο. Του ζήτησα να μας εκπροσωπήσει στην Αχαΐα, όπου ο ελληνικός λαός, αδιαλείπτως, από το 1989, τον επιλέγει ως εκπρόσωπό του. Είναι δική του η απόφαση το τι θα πράξει, και η κατάληξη θα έρθει ουσιαστικά στο συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου θα έχουν λόγο τα Κινήματα και οι προσωπικότητες εκείνες τις οποίες έχουμε καλέσει σε συμπαράταξη.

Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο Νικολόπουλο. Οι μάχες που έχουμε να δώσουμε πλέον, μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι σκληρές μάχες, απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση και πιστεύω ότι αυτές οι μάχες θα είναι και νικηφόρες».

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με τη νίκη της Ελλάδος.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σήμερα ενισχύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον κ. Νικολόπουλο. Με την κ. Ραχήλ Μακρή τι θα γίνει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με εσωτερικά θέματα. Θα αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα και θα το μάθετε. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουμε αυτή τη στιγμή τη μάχη για τα «κόκκινα» δάνεια. Θα επισκεφθώ και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων. Να σας πω ότι ήδη ο κ. Πολύδωρας έχει συμφωνήσει, με τον κ. Κουβέλη έχουμε κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα, καταρχήν υπάρχει κοινή γραμμή στην κατάθεση αυτού του σχεδίου νόμου, περιμένω να συναντηθούμε και μαζί με το επιτελείο του, όπως και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι μια πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που παίρνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα ακολουθήσουν και άλλες. Επίσης, θέλω να καλέσω τον ελληνικό λαό, την Παρασκευή το βράδυ να είναι έξω από τη Βουλή. Θέλω να καλέσω τους πολίτες, ειρηνικά, να έρθουν έξω από τη Βουλή, προκειμένου να υπάρχει μια δυνατή φωνή του ελληνικού λαού απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά από την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε ως εκπρόσωπό του τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ, τον κ. Βορίδη. Αυτό δείχνει πλέον, ότι οι σχεδιασμοί Μπαλτάκου δεν ήταν μια πρωτοβουλία του ιδίου, αλλά μια γραμμή Σαμαρά. Σε αυτή τη γραμμή εμείς θα σταθούμε απέναντι».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος