Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος:  «Ο «πνιγμένος» από τα μαλλιά του πιάνεται….  και ο Σαμαράς από την ψήφο εμπιστοσύνης»

Η Τρόικα απαιτεί νέα αδιανόητα σκληρά μέτρα, ο Σαμαράς ξέρει ότι δεν θα περάσουν από την Βουλή. Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να πει σε  όσους αντιδράσουν:

«ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»

Καλεσμένος των δημοσιογράφων Κων. Φλαμή και Ανδ. Κατωπόδη ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος συζήτησε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης και μεταξύ άλλων είπε:  Σε μεγάλη απόγνωση βρίσκεται η συγκυβέρνηση της συμφοράς  και προσπαθεί σαν τον «πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά» του να πιαστεί από... ψήφο εμπιστοσύνης.

Μπας και φτάσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 οπότε αναγκαστικά θα οδηγηθεί σε εκλογές, λόγω της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος μας είπαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την εξουσία με «νύχια και με δόντια».

Για να μην χάσουν την «κουτάλα», προσπαθούν να ακυρώσουν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών  και να «αγοράσουν χρόνο»!!

Την Δευτέρα λοιπόν, μετά τον αγιασμό, μας καλούν να μετρήσουμε τα «πρόβατα στην στάνη»!!!!

Είναι πλέον αργά για δάκρυα… Γιατί παρ όλους όμως αυτούς τους τα­κτικισμούς, η κατάσταση στην συγκυβέρνηση είναι ανεξέλεγκτη.

Ανοιχτός πόλεμος έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της, με πρωταγωνιστές τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενι­ζέλο και τον Γκίκα Χαρδούβελη στη σκιά της τρόικας, των σκληρών μνημονιακών δεσμεύσεων, της αγωνίας να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές και του φόβου για το εξευτελιστικό εκλογικό απο­τέλεσμα την άνοιξη, αλλά και της «επόμενης μέρας».

Τις τελευταίες ημέρες ο Πρωθυπουργός αμφισβητείται από Υπουργούς, Βουλευτές και πολλά στελέχη του. Πολλοί -και σωστά- θεωρούν τις εκλογές ως μία διέξοδο από τη κρίση που απειλεί να οδηγήσει τη ΝΔ σε «ολική καταστροφή».

Ορισμένοι μάλιστα, όπως ο Α. Τζιτζικώστας, τον καλούν να παραιτηθεί και να δρομολογήσει τις διαδικασίες μίας «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» και άλλοι όπως Ν. Κακλαμάνης, Γ. Βλάχος, Ντ. Μπακογιάννη, Αν. Ψυχάρης ρίχνουν… τροχιοδρομικές «βολές»!!!!.

Σε αυτό το «απίστευτο μπάχαλο», στο οποίο η συγκυβέρνηση μοιάζει περισσότερο με «θίασο» ποικιλιών και όχι με κυβέρνηση σωτηρίας, όλα δείχνουν πως σήμανε και το τέλος της … βασιλείας τους!!!!

Παίζουν τα… ρέστα τους Σαμαράς και Βενιζέλος με την ψήφο εμπιστοσύνης,  και δια αυτής επιδιώκουν να «κλείσουν», και κατ’ εντολή της τρόικας να προ-ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, αλλά και να περάσουν τα προαπαιτούμενα των δυναστών - δανειστών.

Ταυτόχρονα προετοιμάζουν το έδαφος για το νέο δάνειο, τα νέα μέτρα, με ένα 3ο ΥΠΕΡ-μνημόνιο.

Όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για έναν εκβιασμό που γίνεται για ενδοκυβερνητική κατανάλωση

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος, δυστυχώς αλλά ναι, πιστεύουν πώς το πρόβλημα είναι η αντιπολίτευση και οι εσωκομματικοί εχθροί… και όχι η φτώχια, η δυστυχία, η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, η ανεργία, η εγκληματικότητα και γενικώς η εικόνα τριτοκοσμικής χώρας,  που συναντά κανείς σε πολλούς τομείς της Ελλάδας, λόγω της πολιτικής την οποία επιβάλουν οι τοκογλύφοι-δανειστές και εφαρμόζουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Επίσης πιστεύουν πως έτσι θα σιγάσουν οι «φωνές» που αρχίζουν να υψώνονται μέσα στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, για τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό) και κοινωνικές (μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη), απέναντι στις  σε κυβερνητικές αποφάσεις. Νομίζουν ότι θα σταματήσουν τις επικείμενες διαρροές από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, που εμφανίζονται να έχουν ήδη ανοίξει την πόρτα της εξόδου.

Και το ερώτημα είναι ένα.

Τι έρχεται στην Βουλή αμέσως μετά και χρειάζονται ψήφο εμπιστοσύνης οι Σαμαροβενιζέλοι;

Τι πρέπει να περάσουν με τον προϋπολογισμό ή και ανεξάρτητα από αυτόν.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΣΤΗΝ «ΚΟΛΑΣΗ»;

Είναι πάντως και αυτό πρωτόφαντο να καλούνται οι βουλευτές της συγκυβέρνησης να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, σε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει καταθέσει προϋπολογισμό! Θα δώσουν δηλαδή «λευκή επιταγή» σε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ζυγίζοντας κανείς όλα τα παραπάνω καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι οι μνημονιακοί βουλευτές με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να παρατείνουν την θητεία τους για κάποιους μήνες ακόμα προκειμένου να μην μείνουν άνεργοι όπως έλεγε και μια «γαλάζια» Βουλευτής πριν από μερικές ημέρες, προτρέποντας τον Γκ. Χαρδούβελη να πάει να…. (!!!!)!  Το ερώτημα είναι ως πότε; Αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011. Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στις 4 Νοεμβρίου και κατέρρευσε λίγες ημέρες μετά, οπότε και στις 11 Νοεμβρίου ορκίστηκε η «τρικολόρε» κυβέρνηση Παπαδήμου.

Πάντως την εικόνα της κατάρρευσης δεν την «φτιάχνει» η αντιπολίτευση, αλλά οι πολίτες μέσω των δημοσκοπήσεων , οι οποίες και επέφεραν τις κινήσεις πανικού.

«Πλανώνται πλάνην οικτρά», πιστεύοντας πώς θα αντιστραφεί το κλίμα στην κοινωνία επειδή οι βουλευτές θα στηρίξουν το κόμμα τους. Ο Σαμαράς κινείται στα χνάρια του ΓΑΠ και θα  «παραδώσει» τη ΝΔ όχι κόμμα όπως την παρέλαβε, αλλά απόκομμα….

Οι «Σαμαράδες» ας το καταλάβουν ….έμειναν χωρίς «γαιδούρια να σαμαρώσουν» τώρα!!!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος