Loading...
 Start Page
Συνέντευξη Νίκου Νικολόπουλου: «Το μαρτύριο των Ελλήνων συνεχίζεται όσο μένουν  στην Κυβέρνηση Σαμαράς και Βενιζέλος» Deutsche Welle: «Τα μέτρα λιτότητας εξόντωσαν την ιδιωτική οικονομία, και όμως  οι Έλληνες πολιτικοί προτιμούν να βάλουν νέους φόρους» Εφημερίδα Kurier: «Η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2010.».

«Η ξένη τρόικα θέτει θέμα βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων και είναι αποφασισμένη να ανοίξει το θέμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, που συνεπάγονται νέο «κούρεμα» των συντάξεων, κατάργηση των πρόωρων και του εφάπαξ και ψαλίδισμα στις ασφαλιστικές εισφορές, κατάργηση της πρόωρης εξόδου από την εργασία, όπου αναμένεται έτσι να αυξηθούν τα όρια ηλικίας κατά 5 ως και 10 έτη ειδικά για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων. Παράλληλα, ΄ταν ισχύσουν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, με βάση τα σημερινά δεδομένα η βασική σύνταξη που έχει υπολογιστεί σε τιμές του 2010 στα 360 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί με βάση τη μείωση του ΑΕΠ κατά 40 ευρώ το μήνα, να πέσει δηλαδή στα 320 ευρώ».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στο Alpha radio και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, καλεσμένος των δημοσιογράφων Γ. Καρβουνιάρη και Β. Μιχελή, αντίστοιχα.

Ο Ν. Νικολόπουλος επίσης τόνισε ότι : «Η αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, που δήθεν ζητά ο Α. Σαμαράς, «κλειδώνει» το τρίτο μνημόνιο! Όχι μόνο γιατί το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και το 2016 παραμένει (το ΔΝΤ το υπολόγισε σε 12,8 δισ. ευρώ) αλλά και γιατί σε αυτό πρέπει να προστεθούν περίπου 15 δισ. ευρώ που είναι το ποσό που πρέπει να επιστρέψει στο ΔΝΤ το ελληνικό Δημόσιο – διότι βεβαίως, αν φύγει τώρα, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να κάνει… πίστωση στην Ελλάδα».

Και συνέχισε: «Ενώ η συγκυβέρνηση υπόσχεται στους Έλληνες φοροελαφρύνσεις, εκτός δεσμεύεται στους ξένους δυνάστες – δανειστές, για νέα εισπρακτικά μέτρα!

Ενώ συνεχίζει να εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική, δεν καταλαβαίνουμε με ποιο σκεπτικό αραδιάζει ελπίδες, αφού οι μόνες αληθινές φοροελαφρύνσεις, θα είναι στις …τσέπες μας!!!

Ενώ μηνύει ότι τα δύσκολα τελείωσαν και ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, αποκαλύπτεται από όσα διαρρέουν από την ίδια την τρόικα, ότι ο Σαμαράς έχει αποδειχτεί το νέο…3ο μνημόνιο!!!

Και ενώ γίναμε και ζούμε χειρότερα ακόμη και από την Τουρκία, όπως περιγράφει η ενδιάμεση έκθεση που παρέδωσε στο Κοινοβούλιο η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία αναφέρει ότι 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται ή κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, με βάση τα κριτήρια του ΟΟΣΑ, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου «νοιάζεται για την κουτάλα».

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ «ΓΥΜΝΗ» ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Έχουμε μπροστά μας το δίμηνο της αλήθειας. Και αυτή την φορά θα την δούμε «γυμνή».

Ήρθαν οι εκπρόσωποι των δανειστών με «άγριες διαθέσεις» και αυξημένες απαιτήσεις και δεν σκοπεύουν να ανάψουν «πράσινο φως», αν η συγκυβέρνηση των υποταγμένων, δεν υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις. Οι εκκρεμότητες είναι εκατοντάδες σε ζητήματα μείζονος σημασίας και ίσα με χίλιες -όπως είπαν τα ΜΜΕ- σε ήσσονος σημασίας. Και οι συνέπειες εις βάρος του λαού θα είναι ασύλληπτες!!!

Και θα υπάρξει και δεύτερος γύρος μετά την εκλογή ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας, με μεγαλύτερες ανθρωποθυσίες.

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Οι Τροικανοί και από σήμερα με «τροχισμένα μαχαίρια» πιάνουν δουλειά. Και δεν βλέπουν τίποτε άλλο, παρά μόνο μία «τρύπα» 12,5 δις ευρώ που πρέπει να καλυφθεί.

Το «άρμεγμα» θα συνεχιστεί. Και ετοιμάζουν ένα ακόμη μνημόνιο για να κατοχυρωθεί πλήρως και στο διηνεκές το σύνολο των εξωφρενικών απαιτήσεων των τροικανών. Μόνο τότε θα μπουν οι δανειστές μας σε κουβέντα για το «κούρεμα» ή την επιμήκυνση του χρέους.

Δυστυχώς ο Α. Σαμαράς για μία ακόμη φορά έχει υπαναχωρήσει από στις «κόκκινες γραμμές», για να ικανοποιήσει στις απαιτήσεις στις «τρόικας».

Να, που έφτασε πια πια και στον σκληρό πυρήνα των «κόκκινων γραμμών». Στα εργασιακά (απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ανταπεργία κ.ά..

Στο Ασφαλιστικό περαιτέρω συγχώνευση επικουρικών ταμείων, μείωση συντάξεων.

Στα συνδικαλιστικά αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες νομοθετική ρύθμιση την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και για την Α’ κατοικία από την 1η Ιανουαρίου 2015. Κι όλα αυτά πέραν των περίπου 500 και βάλε μνημονιακών δεσμεύσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος τέλος προέβλεψε ότι: «Νέα εισπρακτικά μέτρα θα ενταχθούν στον Προϋπολογισμό του 2015, που κατατίθεται σε λίγες ημέρες, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 2 δισ. Ευρώ.

Φέρνει αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ, στο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, νέα και πιο δυσμενή πολιτική επιδομάτων, το σχέδιο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, απελευθέρωση των πλειστηριασμών κ.α..

Με τούτα και με εκείνα θα πορευτούμε το επόμενο δίμηνο, οπότε και θα περατωθεί ο έλεγχος των τροικανών. Και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος