Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: να γίνει δεκτή πρόταση για ρύθμιση για άρση εμποδίων  υπέρ της συνταξιοδότησης προσώπου εκλεγμένου σε θέσεις τοπικής αυτοδιοίκησης  επί αρκετές θητείες.

Μια κοινωνική αδικία κατά εκείνων των προσώπων που έχουν υπηρετήσει σε πόστα της τοπικής αυτοδιοίκησης επί αρκετά έτη δηλώνει ότι επιθυμεί να ανεχτεί η κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της, επικαλούμενη για άλλη μια φορά αποκλειστικά τυπικούς λόγους, ως άλλοθι για την έλλειψη προθυμίας της να δράσει υπέρ τους.

 

Ο λόγος είναι περί της ως άνω Αναφοράς του κου Νικολόπουλου, που προώθησε στον αρμόδιο Υπουργό ένα συνταξιοδοτικό αίτημα παλαίμαχου της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι λόγοι της απροθυμίας αυτής όφειλε να εκλείπουν, αν υπερίσχυε το λεγόμενο “πατριωτικό φιλότιμο”, σε περιπτώσεις όπου μια πορεία προσφοράς στα κοινά μιας τοπικής κοινωνίας είναι ορατή επί έτη, όπως στην περίπτωση του ενδιαφερόμενου.

Ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. Νίκος Νικολόπουλος

 

Με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο κ. υπουργός Εσωτερικών στον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής κ. Νίκο Νικολόπουλο, το ΧΡΙΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων τονίζει:

«Ο “αιρετός” χαρακτήρας μιας θέσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξ’ άλλου, επιβεβαιώνει ότι η συχνή επανεκλογή στο όποιο παρελθόν σχετίζεται με την ύπαρξη ενός όντως τετελεσμένου θετικού έργου υπέρ της εν λόγω περιοχής. Παρά το ότι γίνεται φανερό στην απάντηση του κου Υπουργού ότι το υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο έμμεσα θεωρεί δεδομένη ειδικά για τους ΟΤΑ μια κατ’ εξαίρεση αναγνώριση της ήδη πραγματοποιημένης θυσίας προσωπικού χρόνου, επαγγελματικής καριέρας αλλά και οικογενειακής ηρεμίας των τοπικών αρχόντων, εν τούτοις, η πιθανότητα μιας διορθωτικής ρύθμισης για ανθρωπιστικούς λόγους υπέρ τους περνάει στο περιθώριο για τους εκπροσώπους των δυναστών δανειστών στο “γκουβέρνο”, μαζί με κάθε σχετική ευαισθησία & φιλότιμο».

 

Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙΚΑ κ. Γιώργος Κανελάκης, είπε:

 

«Εξ’ άλλου, εδώ και λίγο καιρό, μετράνε κάποιοι υψηλά ιστάμενοι αρμόδιοι την κάθε ανθρώπινη ανάγκη στη χώρα μας με το ύφος  του σπαγκοραμμένου λαδέμπορα, προκειμένου να ικανοποιήσουν το τροϊκανό αφεντικό...».

 

Τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος έδωσε την δική του απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών ως εξής:

 

“Η σωρεία διαμαρτυριών που (δήθεν) θα προκληθεί”, αν υλοποιηθεί η αιτούμενη νομοθετική πρόβλεψη για τη μη εξαίρεση συνταξιοδότησης μιας μεγάλης κατηγορίας των παλαίμαχων στελεχών της τοπικής Αυτοδιοίκησης (όπως ισχυρίζεται η επιστολή) είναι μια τόσο έωλη δικαιολογία, όσο και οι υποσχέσεις για τις δεκάδες χιλιάδες(!) θέσεις εργασίας, που προεκλογικά έταζε ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Όφειλε σε κάθε περίπτωση, να μην υφίσταται ο οποιοσδήποτε “ύποπτα περίεργος” χρονικός φραγμός-εμπόδιο για την αναγνώριση θητείας στα κοινά των τοπικών κοινωνιών σύμφωνα με την επίκληση της νομοθεσίας 4093/2012.

Γιατί με παρόμοια τεχνάσματα και πατέντες έμμεσα προωθούνται στην ενασχόληση με τα κάθε επιπέδου κοινά μόνον οι έχοντες και κατέχοντες και οι βαστάζοι των οικονομικών συμφερόντων που βρίσκονται στα pay roll των νταβαντζήδων οι διαπλεκόμενοι με τα κόμματα εξουσίας ή οι “έχοντες και κατέχοντες” συμπολίτες μας.

Εκτός αν αυτό είναι το αληθινά ζητούμενο από τη νέα τάξη πραγμάτων: η έξωση των “μη βολικών & ελεγχόμενων προσώπων” από την πολιτική...».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος