Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Η αναμενόμενη επιβάρυνση των κατοίκων των βορείων προαστίων με πλευρικά διόδια, χωρίς να έχει το αρμόδιο Υπουργείο προεξοφλήσει εναλλακτικές διαδρομές στο σχετικό οδικό δίκτυο, δίνει τους κατοίκους των εκεί Δήμων βορά στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων».

Η απάντηση που έλαβε ο Πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΟΗΣ (ΧΡΙ.Κ.Α.) Ν. Νικολόπουλος σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση σχετικά με το θέμα των πλευρικών διοδίων στις περιοχές: “Βαρυμπόμπη” & “Καλυφτάκη”, δεν ήθελε να θίξει τα κατεξοχήν ζητούμενα προς διευκρίνιση θέματα, που είναι και η πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής η παροχή εναλλακτικού οδικού δικτύου για τους διερχόμενους, η πλειοψηφία των οποίων είναι κάτοικοι της περιοχής.

Αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής σε επαφή που είχαν με τον κ. Νικολόπουλο, κατήγγειλαν πως καθίσταται από τεχνική πλευράς ανέφικτη η κατασκευή εναλλακτικής οδού.

Ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α Νίκος Νικολόπουλος

Ο κ. Νικολόπουλος μετά την συνάντηση δήλωσε: «Οι προθέσεις της Κυβέρνησης γίνονται πλέον σαφείς και ξεκάθαρες: Οι κάτοικοι της περιοχής θυσία στα συμφέροντα των εθνικών εργολάβων... και αυτό προκύπτει από την απάντηση που πήραμε από την Βουλή».

Βασική υποχρέωση όμως μιας ευνομούμενης Πολιτείας συνέχισε ο Πρόεδρος του ΧΡΙΚΑ είναι η αποφυγή της καταλήστευσης και της καταταλαιπώρησης των πολιτών, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ανεμπόδιστα χρήση του δημοσίου οδικού δικτύου. Εξ άλλου, οι εναλλακτικοί άξονες στις εθνικές οδούς της χώρας μας, ως επιλογή, είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Ο σεβασμός του στοιχειώδους δικαιώματος των πολιτών για ανεμπόδιστη και ελεύθερη διακίνηση αποδεικνύει και την ποιότητα σεβασμού της Πολιτείας προς τους πολίτες, ιδίως, όταν έχουν προηγηθεί και σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, που υπογράφει και την απάντηση. Το να προτάσσονται με επίταση οι χρηματοοικονομικές ανάγκες του μεγαλοεργολάβου της Εθνικής Οδού και η ανάγκη ικανοποίησης των υπέρ του χρηματοοικονομικών όρων της σύμβασης Παραχώρησης που έχει αναλάβει, είναι, τουλάχιστον, θλιβερό φαινόμενο. Φαίνεται, τελικά, ότι ο Υπουργός Χρυσοχοϊδης επιλέγει να λογοδοτεί στα συμφέροντα των εργολάβων, παρά στους μη προνομιούχους πολίτες. Κάτι διαφορετικό, θα ήταν όντως εντελώς παράδοξο...

Τέλος, για το ίδιο θέμα, μίλησε και ο Γραμματέας του Τομέα Δημοσίων Έργων του ΧΡΙΚΑ κ. Μάνος Παναγιώτου ο οποίος τόνισε:

«Το να παραθέτει στην απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός μια σειρά τεχνικών όρων & υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους Παραχωρησιούχους-μεγαλοεργολάβους, χωρίς τον παραμικρό σχολιασμό γύρω από τη στοιχειώδη υποχρέωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων να παράσχει εναλλακτικές λύσεις στους πολίτες, αποδεικνύει το σύστημα προτεραιοτήτων που διέπει τη δράση του συγκεκριμένου υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη. Και, βεβαίως, από τα διαλαμβανόμενα του κ. υπουργού απουσιάζει κάθε πρόνοια για τη διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής. Περιμέναμε από τον κο Υπουργό έστω μια απολογία για την ανακολουθία των δηλώσεών του, περί του ότι: “δεν θα γίνει τίποτα πριν λυθούν τα θέματα των εναλλακτικών διαδρομών”. Γιατί αυτό είναι μια υπόσχεση που έμεινε ανεκπλήρωτη και μια μεγάλη εκκρεμότητα, η μη επίλυση της οποίας αποβαίνει, τελικά, εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και πλήττει καίρια την αξιοπιστία του κ. Χρυσοχοΐδη . Κρίμα, που προτίμησε ο κος Υπουργός να αυτοδιαψευσθεί, αποκαλύπτοντας τελικά τις προτεραιότητές του, που αναμφισβήτητα τον εκθέτουν απέναντι στους πολίτες. Τι να περιμένει κανένας, όμως, από έναν πολιτικό, ο οποίος παραδέχθηκε δημοσίως, ότι «ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει;» ή που είπε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή, ότι «δεν θα γίνουν αυξήσεις στις τιμές των διοδίων» και τον Μάρτιο είχαμε τεράστιες αυξήσεις;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος